Приключи антитерористичната операция в Сен Дени

Ликвидирани са 2 или 3 терористи, арестувани са 7 души
Обновена: 18 ное 2015 13:26 | 18 ное 2015 13:26, Елка Василева
18
Приключи антитерористичната операция в Сен Дени
Снимка: Reuters

Антитерористичната операция в парижкото предградие Сен Дени приключи, предаде Франс прес. Тя продължи повече от шест часа.

Ликвидирани са 2-ма или трима терористи, включително жена, която се самовзриви, задействайки пояс с експлозиви.

Арестувани са 7 души. Самоличността на задържаните не се уточнява.

Ранени са петима полицаи. Убито е едно полицейско куче - 7-годишна женска белгийска овчарка на име Дизел.

По-рано беше съобщено, че мишена на операцията е терористът, замислил нападенията в Париж от 13 ноември. Досега се смяташе, че белгиецът от Ислямска държава Абделхамид Абауд е в Сирия.

Същевременно днес във френското правителство беше внесен за обсъждане законопроект за удължаване с три месеца на извънредното положение в страната, предаде АП.

След дебати в кабинета днес долната камара на френския парламент ще обсъди проектозакона утре, а горната камара в петък, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
В момента тече друга. Заградили са един въоръжен тип
14
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
mislia, ce sa napulno sigurni, ce celia perimetur e procisten i e poet ot obiknovenite policeiski casti, a udarnata grupa se gotvi za organizirano napuskane na raiona-nai-veroiatno s avtobus.Poradi tazi pricina sa grupirani taka nagusto.Inace, kato znaem, ce v Pariz se PUCA s kalasnici, si zadavam prostia vupros....tezi amudzi za PODSTVOLNICI ne sa li cuvali...?? AK sa namerili AK, ne biha imali problem i za vtoroto.A popadenie na podstvolna granatKA v centura na tazi grupa...ruce,kraka,ceneta..
13
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 8 години
според мен сскупчват заради тактика, така с щитовете могат да направят костенурка, и ако вкърчат осколки от взрив да имаш всички щитове около отеб, отколкото ако са разделени, да не говорим, че така с щурм трудно ще пробиеш през тях. ТОва са си общо взето тактически псотройки още от древността, само че тогава е имало стрелба с лъкове и арбалети, а не с гранати.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито чакаме новите номинации на БХК за човек на годината!
11
2
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
може, аз така съм си сложил снимката на май.ка ти за cover. Доста приятели се интересуват и мисля да пусна и приложение да излиза в различни пози - драсни два реда тук, ако те интересува.
10
0
 
5
 
! Отговори
111 преди 8 години
Някой може ли да обясни защо полицейските части се скупчват по начина, по който е видно от снимката? Направи ми впечатление и при предишните атентати в париж от началото на годинта?Много странно ми се вижда.
9
4
 
4
 
! Отговори
- преди 8 години
Захарчето, Цукърбъргчо дали ще може да сложи опция на снимка на кучето, че да си я лепна на фейсбук профила?
8
3
 
0
 
! Отговори
lol преди 8 години
дам, за всички ***, шарлито са излезли с шарж относно атентатите в Париж. Сигурно сега французите влзязат в редакцията и ще ги избият, както искаха някои от тук пишещите...различни нрави, различни идеали...
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за горкото кученце.
6
0
 
28
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Бог да прости кучето.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ,свърши ли, утре от къде ще наблюдаваме нов цирк ?Разбиха дървената врата след двучасова борба ,врата зад която се крият добре въоражени терористи с експлоазиви ама с риск за живота си журналисти с камери хладнокръвно снимаха на метри от вртатата.Бравоо,Плевнелиев как е ,реве ли днес? Ох ще почина от смях хора
4
1
 
43
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Харесва ми как са се активизирали, службите след атентатите. на места където преди не смееха да пипнат сега влизат с тарани. Само гърч на криминалната напаст. Не може полицаи и лекари да ги е страх да влизат в квартали на градовете, да не са в друга държава тия нещастници? Тараш, арест, депортация. Като искат свещена война срещу европа ще си я водят от камънаците и прахта, не в лукса на достиженията на цивилиацията, която се опитват да унищожат.
3
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия не си знаят къде са им терористите тръгнали да ги ловят. Бил в Сирия пак го търсят в Париж, накрая да не се окаже в Банкя :)
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пишете, че при акцията е убит случаен минувач (или кибик).
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убито е едно полицейско куче - 7-годишна женска белгийска овчарка на име Дизел.Горкото животно станало жертва на човешките конфликти