Възможни са атаки с химическо или биологично оръжие!

Предупреждението дойде от френския премиер Манюел Валс
19 ное 2015 12:47, Елка Василева
28
Възможни са атаки с химическо или биологично оръжие!
Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

Във Франция може да бъдат извършени атентати с "химически или бактериологични оръжия", предупреди днес, шест дни след атаките в Париж, френският премиер Манюел Валс. В изказването си в парламента премиерът поиска удължаване на извънредното положение, предаде Франс прес.

"Повече отвсякога" е време Франция да се включи в европейския регистър на пътуващите с въздушен транспорт, заяви още министър-председателят. "Ние сме във война! - подчерта той, като изтъкна, че става дума за "една нова война - външна и вътрешна, в която терорът е основна цел и основно оръжие".

Франция замисля създаването на първата по рода си специална служба, която ще държи под око младите мюсюлмани с радикални възгледи. Младежите ще трябва да минават тестове, сочещи доколко са готови да се реинтегрират в обществото, информира Валс, цитиран от ТАСС.

Той се обяви за строг контрол и върху всички, които се връщат във Франция след бойни действия в рамките на "т. нар. джихад".

Според френския премиер по данни на тайните служби за Сирия и Ирак са заминали 966 френски граждани. 142-ма са убити, 588 все още са в тези страни, а 247 са се върнали.

След връщане от различни "горещи точки" в Близкия изток или другаде всички "граждани на Франция и лица, живеещи във Франция", трябва да получат "официално разрешение" за това, заяви Валс. "Това е логично продължение на мерките от 2012 г., които забраняват лица, заподозрени в екстремистки възгледи, да напускат територията на Франция", обясни той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медиите от 2-3дена я дъвчат тази вероятност доста усилено и аз да добавя едно слочаЕНОСТ?
14
0
 
3
 
! Отговори
биров преди 8 години
Май вече не всеки иска да живе и учи в европа.Аз във Франция на почивка няма да ида и пари да ми да дават.А мачовете ще си ги гледам по телевизията.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова добричките САЩ убиха над половин милион деца и жени мюсюлмани в Ирак?Когато им опря в дупето франсетата запяха друга песен Техните хора в СИРИЯ за една ноя станаха от бунтовници в ТЕРОРИСТИЕ как пък все за нас обикновенните хора АТЕНТАТИ, а за вас "политиците" - НИЩО ?????
12
0
 
6
 
! Отговори
Източноевропеец преди 8 години
Както винаги Вие заподноевропейците не там търсите виновният .
11
18
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Ами рашките като нищо ще ни нападнат с хим. оръжие. Те не признават никаква човечност.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с това сплашване на населението. Тия циркови номера ги знаем от по-рано. На страха очите са големи, но ако си купиш кавяви *** е нещо съвсем друго. Голям мерак да създадете това европейско колониално блато!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа започва доста да мирише. Какви биологични и химични оръжия бе? Знаете ликакви модерни апаратури се използват за съхранение на такива вещества? То така става, някой да си го носи в джоба и да го използва. Тези съвсем ни взеха за рапони. Явно е, че се цели нещо друго покрай тези актове.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички консерви с развален или с изтекъл срок на боб и зеле са иззети... А къде отиде европейската толерантност и разбиране на проблемите на другите. Сталин беше обещал да покаже последния престъпник в СССР. Да видим сега кой ще обещае нещо даже дето не можем да си го представим.
7
0
 
10
 
! Отговори
Ангела Шмергел преди 8 години
,,заповядайте в Европа милиони клети онеправдани и мирни "бежанци"...ще ви посрещнем със сълзи на очи..цветя и прегръдки!
6
0
 
15
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
Защо плашите хората!Няма война,няма тероризъм,а пък те ми говорят за някакви химически,биологични или ядрени заплахи!Важното е либерализма,демокрацията и бежанците!
5
0
 
18
 
! Отговори
КРАЙ НА ЛЪЖИТЕ преди 8 години
че АСАД използвал химическо оръжие. Когато им опря в дупето франсетата запяха друга песен Техните хора в СИРИЯ за една ноя станаха от бунтовници в ТЕРОРИСТИ
4
0
 
14
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Точно това е въпроса: Защо избиват мирното население, а политиците си пият брендито? На всеки е ясно, че обикновения човек има думата, колкото овцата в стадото. Същевременно, терористите не са *** - те много добре го разбират това. Сега се запитайте кому носи изгода, населението да е в страх и паника? Замислете са какво се случва, когато това е така? По-високи бюджети за война, военната промишленост печели и пари и акции, политиците получават по-голям рейтинг - и всички мразят исис. Слочаеност?
3
2
 
16
 
! Отговори
Фрау Меркел преди 8 години
Елате още!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май ще трябва да си носим Survival Kit - аптечка, паник бутон и противогаз.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как пък все за нас обикновенните хора АТЕНТАТИ, а за вас "политиците" - НИЩО ?????