Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе

Майката на бомбаджийката твърди, че мозъкът на дъщеря ѝ е бил промит
Обновена: 24 ное 2015 09:54 | 20 ное 2015 15:30,
155
Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе
Снимка: Twitter

Приятели и близки на първата жена камикадзе в Европа Хасна Аитбулахен я описват като купонджийка, която пуши, пие, ходи по мъже, пише "The Daily Telegraph".  Но всичко това се преобръща в последните месеци, когато тя се радикализирала.

Хасна Аитбулахен се взриви пред очите на полицията по време на акцията в парижкото предградие Сен Дени. Тогава френската полиция в продължение на 7 часа проведе акция срещу заподозрени за участие в атентатите в Париж.

Още по темата

26-годишната Хасна бе наречена "русата бомбаджийка" в западните медии, въпреки многото снимки, на които ясно си личи, че е тъмнокоса. Тя е братовчедка на "мозъка" на операцията в Париж - Абделхамид Абауд, за когото полицията потвърди, че е убит при спецакцията.

Приятели на Хасна разказват, че тя имала репутация на купонджийка. Вечно пиела и пушела, често сменяла мъжете, с които излизала. Но след като Франция забрани бурките на публични места, Хасна показала "тъмната си страна" и дори спряла да ходи на работа.

Пред Франс прес братът на Хасна - Юсуф, разказва, че тя се обърнала към радикалния ислям преди 6 месеца.

"Тя беше нестабилна, живееше в свой собствен балон. Нямаше особен интерес към изучаването на религията, дори не съм я виждал да отваря Корана", обяснява той. Юсуф също така твърди, че тя започнала да носи хиджаб преди около месец. В неговите спомени била втренчена в телефона си, постоянно проверявала Facebook акаунта си, както и съобщенията си.

"Казах ѝ да спре с всичко това, но тя не ме слушаше, игнорира всичките ми опити да и дам съвет. Тя ми казваше, че не съм неин баща или съпруг, затова трябва да я оставя намира",  обяснява той.

"Промили са мозъка ѝ!", категорична е майката на Хасна.

Семейството на Аитбулахен пристига във Франция през 1973 година и се заселва в парижкото предградие Клиши ла Гарен, където Хасна се ражда през 1989 година. Когато тя е още дете, родителите ѝ се разделят и тя е отгледана от приемни семейства. Макар че майка ѝ също живее в Париж, Хасна рядко я е посещавала.

Приятелите ѝ обаче твърдят, че тя е останала близка с баща си и често го посещавала в Кройцвалд, Лотарингия. Дори живяла два месеца с него, където също показала парти-страната си.

Неини познати от този период също разказват, че Хасна обичала купоните, партитата, алкохола, цигарите. "На баща ѝ не му пука, той е готин", разказва Матиус Жак, познат на Хасна.

"Тя беше нормална, носеше западни дрехи, никога не носеше хиджаб", разказва той. "Никога не говореше за новини, или Палестина, или нещо друго".

В стари снимки на Хасна тя наистина не носи хиджаб, дори се разпространява снимка, на която е във ваната с тежък грим... но не и с хиджаб.

Свидетели на акцията в Сен Дени разказват пред Le Parisenne, че в секундите преди да се взриви, Хасна е крещяла: "Помогнете ми!". Във видео, разпространено от френския TFI се чува как полицаите крещят на Хасна с въпрос: "Кой е приятелят ти?". Тя им отговаря: "Той не е мой приятел!".

Според властите това е бил трик на Хасна да принуди полицаите да се приближат към нея, а след това тя е щяла да взриви жилетката си. По информация на разузнаването Хасна е била лидер на четвърта терористична клетка и е планирала атентат срещу международното летище Шарл де Гол, или срещу търговски център. Тя е била заподозряна не само за терористична дейност, но и за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
до коментиращите преди 8 години
Защо използвате европеец християнин като синоними както мюсли и останалите. хората са в по-голямата си част атеисти. Точно там е проблемът. Вкарани са в европа хора,които се идентифицират на база политическа доктрина на завоевание и нетърпимост, облечена в одежда на религия. За сметка на това се увеличават атеистите. Но съдбоносната стъпка е поканата на хора жадни за пари и чрез това неспособни да отчитат приоритети
76
0
 
0
 
! Отговори
22:5 преди 8 години
О, хора, ако се съмнявате във възкресението, [вижте как] Ние ви сътворихме от пръст, после от частица ***, после от съсирек, после от късче, сякаш надъвкано месо -; оформено и неоформено, за да ви изявим [Нашата сила]. И оставяме в утробите когото пожелаем за определен срок, после ви изваждаме като деца, после [ви препитаваме], за да стигнете своята зрелост. И някой от вас умира, а някой от вас бива доведен до най-окаяната възраст, и тогава не знае нищо, след като е знаел. И виждаш земята безжизнена, но когато изсипваме вода върху нея, тя се раздвижва и набъбва, и отглежда всякакъв прелесте
75
1
 
0
 
! Отговори
Edna преди 8 години
До ислямофобите4:124 А който върши праведни дела, мъж или жена, и е вярващ, тези ще влязат в Рая и не ще бъдат угнететени дори с браздица по костилка на фурма.Всяко дело трябва да бъде справедливо- 4:135О, вярващи, бъдете твърди в справедливостта, свидетели в името на Аллах, дори и срещу вас самите или срещу родителите и най-близките! Дали е богат или беден -; Аллах е най-достоен за всеки от тях. И не следвайте страстта, за да не се отклоните! И ако изопачите или се откажете [от свидетелстване] -; сведущ е Аллах за вашите дела.
74
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Дори има и такива, които казват "болшинство", вместо "мнозинство". Толкоз им българщинта, че не си познават езика.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1-vo ...koi i zashto po diavolite bi si krustil deteto HASNA ??? 0_o .. posle "kupondjiiika" e jena , koiato moje bi obicha da izliza chesto , da se zabavliava , da tancuva i t.n. , tia s golite snimki se narichat "dolni k,.,,,,vi" , za edno ste pravi ....da si prosto bokl*k i da stansh goliam bok"luk , granicata e tunka chervena linia , i mu slojete neshto na glavata na tva ....
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане Рома превзеха Църквите а Хорахане Рома превзеха Джамиите
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сливенска байчарка
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане Рома ромизират Света
69
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тая я знам. Тая е от Филиповци. Какво е станало? Да нее преджобила некой.
68
2
 
7
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Мандолината 47г Ерген ги лекува такива , не ги оставя да мислят за глупости
67
17
 
31
 
! Отговори
Made in BG преди 8 години
Болшинството от българи са основно пълни простаци и неграмотници, които не знаят дори как се пише думата "мюсюлманин". Плюят отстрани по всеки, но ако се огледат наоколо ще установят, че освен че са жалки, живеят в жалките условия на едно разделено, изолирано и спряло развитието си общество. Форумната среда е чистото доказателство за техните обичайно простовати и лишени от смисъл и знание занимания.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и жени да й се искатПо това си прилича с г-жаМ*р*ел
65
2
 
23
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 99 Блокиран в ДневникСигурно очаква куп тъпкачи да я посрещнат рая?
64
4
 
19
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ МЕДИИ НИ ВМЕНЯВАТ ЧЕ СРЕД НАШЕСТВИЕТО НА ИСЛЯМИСТИ В ЕВРОПА НЯМА ТЕРОРИСТИ.ТЕРОРИСТИ ИМА СРЕД ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА ОТ НАД 20Г. НЕ ВИ ВЪРВЯТ МАНИПОЛАЦИИТЕ НЕЩАСТНИЦИ!
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наша Гинка :))
62
2
 
28
 
! Отговори
Джон преди 8 години
За да ги спрете да се радикализират им обещайте че ако се самовзривят или направят някоя глупост майките и сестрите им ще бъдат добре изчукани от 77 европейски загорели девственика. Това би трябвало да има възпиращ ефект.
61
9
 
32
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Трябва да се разбере че всеки ислямист или човек с потекло на близкоисточен ислямист може да се "радикализира" във всеки един момент. Защо няма чистокръвни европейци които да се радикализират и да се самовзривяват за вярата? На ислямистите това им е в кръвта и е твърде лесно някой терорист да им посочи сурите в корана където "пророкът" им ги призовава да избиват неверниците за да получат девственици за някакви ориенталски оргии в изопачена и лъжлива представа за живота след смъртта.
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали службите просто не са пуснали едно куче заредено с експуазиви в къщата просто и всичките, дето са били вътре сега ги пишат терористи?!?!?!?!
59
6
 
20
 
! Отговори
Колкото повече чета преди 8 години
за това момиче, толкова повече оставам с убеждението, че или е била заплашвана, или са я дрогирали, или и двете неща заедно. Сигурно си е мислила, че няма да се стигне до крайности и молбата й за помощ е била искрена.Не ми се вярва да е било другото - да се е стремяла да прикотка по-близо полицаите, за да взриви и тях. Ако искаше да направи това, щеше да иде в някой полицейски участък като обикновена гражданка без хиджаб и да се взриви там или пък да ги доближи, когато са скупчени на улицата.
58
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таз по-скоро са я САМОВЗРИВИЛИ!!!