Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе

Майката на бомбаджийката твърди, че мозъкът на дъщеря ѝ е бил промит
Обновена: 24 ное 2015 09:54 | 20 ное 2015 15:30,
155
Хасна – от купонджийка с голи селфита до камикадзе
Снимка: Twitter

Приятели и близки на първата жена камикадзе в Европа Хасна Аитбулахен я описват като купонджийка, която пуши, пие, ходи по мъже, пише "The Daily Telegraph".  Но всичко това се преобръща в последните месеци, когато тя се радикализирала.

Хасна Аитбулахен се взриви пред очите на полицията по време на акцията в парижкото предградие Сен Дени. Тогава френската полиция в продължение на 7 часа проведе акция срещу заподозрени за участие в атентатите в Париж.

Още по темата

26-годишната Хасна бе наречена "русата бомбаджийка" в западните медии, въпреки многото снимки, на които ясно си личи, че е тъмнокоса. Тя е братовчедка на "мозъка" на операцията в Париж - Абделхамид Абауд, за когото полицията потвърди, че е убит при спецакцията.

Приятели на Хасна разказват, че тя имала репутация на купонджийка. Вечно пиела и пушела, често сменяла мъжете, с които излизала. Но след като Франция забрани бурките на публични места, Хасна показала "тъмната си страна" и дори спряла да ходи на работа.

Пред Франс прес братът на Хасна - Юсуф, разказва, че тя се обърнала към радикалния ислям преди 6 месеца.

"Тя беше нестабилна, живееше в свой собствен балон. Нямаше особен интерес към изучаването на религията, дори не съм я виждал да отваря Корана", обяснява той. Юсуф също така твърди, че тя започнала да носи хиджаб преди около месец. В неговите спомени била втренчена в телефона си, постоянно проверявала Facebook акаунта си, както и съобщенията си.

"Казах ѝ да спре с всичко това, но тя не ме слушаше, игнорира всичките ми опити да и дам съвет. Тя ми казваше, че не съм неин баща или съпруг, затова трябва да я оставя намира",  обяснява той.

"Промили са мозъка ѝ!", категорична е майката на Хасна.

Семейството на Аитбулахен пристига във Франция през 1973 година и се заселва в парижкото предградие Клиши ла Гарен, където Хасна се ражда през 1989 година. Когато тя е още дете, родителите ѝ се разделят и тя е отгледана от приемни семейства. Макар че майка ѝ също живее в Париж, Хасна рядко я е посещавала.

Приятелите ѝ обаче твърдят, че тя е останала близка с баща си и често го посещавала в Кройцвалд, Лотарингия. Дори живяла два месеца с него, където също показала парти-страната си.

Неини познати от този период също разказват, че Хасна обичала купоните, партитата, алкохола, цигарите. "На баща ѝ не му пука, той е готин", разказва Матиус Жак, познат на Хасна.

"Тя беше нормална, носеше западни дрехи, никога не носеше хиджаб", разказва той. "Никога не говореше за новини, или Палестина, или нещо друго".

В стари снимки на Хасна тя наистина не носи хиджаб, дори се разпространява снимка, на която е във ваната с тежък грим... но не и с хиджаб.

Свидетели на акцията в Сен Дени разказват пред Le Parisenne, че в секундите преди да се взриви, Хасна е крещяла: "Помогнете ми!". Във видео, разпространено от френския TFI се чува как полицаите крещят на Хасна с въпрос: "Кой е приятелят ти?". Тя им отговаря: "Той не е мой приятел!".

Според властите това е бил трик на Хасна да принуди полицаите да се приближат към нея, а след това тя е щяла да взриви жилетката си. По информация на разузнаването Хасна е била лидер на четвърта терористична клетка и е планирала атентат срещу международното летище Шарл де Гол, или срещу търговски център. Тя е била заподозряна не само за терористична дейност, но и за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Слава Богу!!!Помислих че си загинал в тия тежки времена
36
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 8 години
В Русия съм, в Русия съм :)))
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе и сред християните има талибани. Атакизите са типичен пример. Промити мозъци, съгласни са и атомна бомба да им пуснат на главите, ама да е руска.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора незнам, но имам чувството че всеки мюсулманин иска да требе християни. Въпреки, че по телевизиите и в интервюта са против убийствата, винаги ми звучат лицимерно, сякаш ги е страх да си признаят, че се кефят на такива убийства, за да не вземат християните да ги затрият до крак. ЗАщото ако обединена Европа, САЩ и Русия започнат да ринат мюсулмани, за няколко месеца кьорав арабин няма да се види. От страх го крият, видяхте на мача турската агитка как се кефеше на атентатите на ИД.
33
1
 
5
 
! Отговори
redordead преди 8 години
е, то западният свят и християнството са дали своя дан към световния геноцид при колонизирането на всички останали континенти. Я някой да се замисли, когато е открита Америка колко местни жители, т.нар. индиаинци, са били избити? Просто западът се е оял и е минал по този път доста отдавна и сега се прави на ощипана мома...вместо да спрат да се карат и да изринат кчината ислямска държава, те говорят само за толреастия.
32
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 58Брачед, то на 10 години все ще има някой Брайвик от християните да му е писнало от тия мюсюлмански ***, но това не значи, че е тенденциозно както при мюсюлманските камикадзета където на седмица по 2-*** се взривяват. Нали се сещаш колко е огромна разликата?Нали, Брачед?
31
1
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Дори изтрещелите християни сектанти, убиват само себе си а не ходят по спирки, заведения, автобуси или на други масови сбирки на хора, за да ги избият като се самоубият.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Фейсбук и радикалния ислям са еднакво вредни!==========абе другарю що не си четеш Комунистическия Манифест ами обискаш из нета?
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мозък на човек израсъл в светски свят може да бъде промит само ако иска да бъде промит или ако просто не е живял светски живот. Мозъка може да бъде промит ако е расъл в такава среда. На времето спартанците са вярвали, че ще отидат в рая само ако умрат в битка. От бебета им се вменява това и мозъка им се промива. Някой ако дойде и да ви каже да се хвърлите от десетия етаж или да се взривите, няма да го направите. Та и това момиче вероятно е расло в такава среда а сега се опитват да я оправдаят.
28
3
 
2
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Така е, християни наистина не съм чувал поне аз да се самовзривяват с думите Бог е велик! Но... и сред християните има... хммм... ***... Да вземем например преподобния Джим Джоунс, който е бил християнски пастор, *** накарал 914 души да се изтровят с циан калии...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Див Селянина ааа ти си мислиш че го не е въртяла ли ...охооооо батка .....колко пъти
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се знае истината, може наистина да е викала за помощ. От жените повечето атентаторки не се самовзривяват, а мъжете ги дрогират, слагат им колан с експлозиви и ги взривяват от разтояние.
25
1
 
8
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Естествено, че става въпрос за програмирани мозъци, нито един нормален човек, независимо от религията си, не би се поблазнил от нещо материално, като 72-те девственици горе на небето, при положение, че и на атеистите е известно, че след като напусне тленната си обвивка, душата преминава в безплътния свят... Какви девственици, какви пет лева... това, ще да е техния ад там... девици бол, а нема ***
24
3
 
1
 
! Отговори
дон жуански преди 8 години
на батко котенцето, за терористка я набедили. кой знае кой *** от цру или мосад я е намаскарил и накрая са я убили като куче. всичките се взривяват всичките се самоубиват. много удобно за баба меца, чичо томовата колибата и цялата торба апаратчици.
23
1
 
8
 
! Отговори
Захари преди 8 години
Джихад означава вътрешна борба и има смисъл на морална категория. Тези хора може да имат всичко друго но не и морал!
22
0
 
10
 
! Отговори
Захари преди 8 години
Това което трябв ада се разбере от хората, че това не са никакви джихадисти, а най-обикновенни утрепани наркомани!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42 знам ли те каква си и за какъв сириец или афганец си се омъжила! Малко ли българки се изпожениха за таранбуки и сега ги е яд хахаха
20
1
 
9
 
! Отговори
ГадинНуЧестин преди 8 години
Не ползвайте грешни термини! Не "промит" а "повреден" мозък имат всички *** ^_^
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, че иска да носи хиджаб тая.Кат' й гледам мутрата гнусна...*** те арабите са свикнали на такава визия.
18
11
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Аз харесвам тази жена и бих се оженил за нея ако Шорош ми плащаше повече.Важното е, че мрази Русия и Путин като мен.