Европейският съюз одобри "Турски поток"

Подкрепата на ЕС ще превърне Турция в газов хъб на Европа
21 ное 2015 22:44,
514
Европейският съюз одобри "Турски поток"
Снимка: Булфото

Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, свързани с Турция. Между тях на първо място бил “Турски поток", свързващ руския и турския черноморски бряг, към който Брюксел досега се отнасяше резервирано, пишат турски медии, цитирани от "24 часа".

Подкрепата на ЕС идвала основно поради обстоятелството, че “Турски поток” се обвързва с газопровода “Тесла”, който ще бъде продължение на “Турски поток” и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия.

На срещата на Г-20 в Анталия президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин се договориха да продължат преговорите за “Турски поток”. Предвижда се отложените споразумения да бъдат подписани при визита на Ердоган в Москва на 15 декември.

В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод ТАНАП между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода “Тесла”. А също и на Транскаспийския газопровод, който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция.

Подкрепата на ЕС ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво .... Турция прави газов хъб, а ние..........изпускаме газове ....sorry..... предадени сме за поеден път и от нашите (модерно е) европейски партньори и от нашите американски партьори
278
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази новина няма никаква истина.Бълва се от руски и наши продажни сайтове.
277
2
 
6
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
A някой прочете ли че, това твърдение е с произход турски вестник...енергийната комисия ЕС сигурно си няма хабер какво и приписват турските медии
276
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де го "Турски поток" бре? Никакъв го няма. Нали щеше да влиза в действие през 2016 г.?Какъв ти "Турски поток" без Турция? Щото Ердоган показа на Путин среден пръст. Пък и кой *** ще инвестира в неизгоден проект, особено след рухването цените на газа?"Турски поток" се превърна само в тема, край която да се пенявят троловете, пък аз да им се кефя на простотията.
275
8
 
22
 
! Отговори
Българче от Крим преди 8 години
Скъпи българи! Можете да мразят Русия, това е вашето право, обаче... Помислете, моля! Кой ви обича днес? Кой ви смята за равни? Третия свят, задния двор на Европа, нищо повече завинаги, нали? О, скъпи мои романтици, мечтатели! Скъпи мои мързеливи просяци .... Нека Господ да ви прости, жал ми е за вас.
274
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко нито казвай, че Путин е виновен, Бойко Борисов е по-умен няма да стане!
273
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 391В България няма политици, за съжаление, има само......................
272
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетох тази новина преди 8 часа и още не може да ми отмине гнева. Наистина не бива това предателство да остане без последствия от наша страна. Отново сме излъгани и изхвърлени като мръсно коте. Европа и Нато показаха колко струваме за тях. Скараха ни с Русия, а сега ни показват червен картон. Ако няшите политици не вземат мерки и още не са разбрали накъде духа вятъра, значи изобщо не разбират ситуацията в световен мащаб.
271
0
 
5
 
! Отговори
Shopp преди 8 години
До Един вицКакво си работил 22 години във Фин.мин?Портиер, или кафеджия?Простaк...
270
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е чутурата да каже какво ще правим - напускаме ли ЕС, ще отиде в Брюксел да покаже мускули на меките китки или лично ще отиде да се извини на Путин?
269
1
 
26
 
! Отговори
ОТ прекараните преди 8 години
Аз не знам за какво спорите , русофили - русофоби но НИЕ БЪЛГАРИТЕ сме големите губещи от тая работа . Жалко ,че за да си в управлението на България или си мека китка или ду.п.е лизец .
268
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаш, или върви? Леко си объркан драги, както и всичко което пишеш днес!!!
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 385Не знам ? На мен ми върви !!! Пробвай ! Ако не ти харесва .... спри еврото !
266
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 380 Ракията върви ли с "евро банкноти"??? Да ти пресяда???
265
15
 
4
 
! Отговори
380 преди 8 години
До Анонимен 382380 руските лекетa не сте сaмо - - - - - Оп, оп, оп, чакай малко ! Няма на света страна която толкова да мразя като Русия !!!!!!!! Това си е чиста обида !!!! Но ти прощавам, защото не се познаваме !
264
4
 
7
 
! Отговори
380 преди 8 години
До Анонимен 381Промит ..... ама с ЕВРО банкноти ........
263
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
380 руските лекетa не сте сaмо във финaнсовото министерство зa жaлост нa бългaрите, тaкивa кaто тебе с кaмъни по крaтунятa ..брaто
262
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 380 - да сега вече ми е ясно. Щом си работил във финасовото министерство 22 години, разбирам защо ти е промит мозъка.
261
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангел до Един ВицБраво Ангеле ! Откри Америка ! ..... и само за справка - живея на 500 м. от храм паментника "Ал.Невски", и никъде другаде . А липсата ми на финансова грамотност вероятно се дължи на това че 22 г. съм работил във Финансовото министерство !? А колкото до "домашните ми животни" - единия е дактор по IT системи, а другата е магистър по икономика ! ...... и за ракията да те успокоя - пия си я с кеф ! Дори в момента !!! Наздраве !
260
9
 
4
 
! Отговори
Един виц преди 8 години
До АнонименДо Един виц- то си личи, че си продажник- - - - Разбира се че съм продажник ! Продавам труда си, знанията си, интелекта си, всичко което ми е в по-вече !!! И да ти кажа не намирам нищо срамно в това !!! На това се крепи света !!!