Жан-Мари льо Пен иска да се обезглавяват терористите

И Ислямска държава убива така, аргументира се той
21 ное 2015 09:21,
76
Жан-Мари льо Пен иска да се обезглавяват терористите
Снимка: Архив Reuters

Жан-Мари льо Пен предложи смъртното наказание да бъде възстановено във Франция за терористи и да бъде изпълнявано чрез обезглавяване, предаде Франс прес.

87-годишният исторически лидер на Националния фронт (НФ), който бе изключен от крайнодясната партия това лято, се аргументира, че джихадистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорност за терористичните атаки в Париж миналия петък, убива по този начин свои заложници.

На пресконференция той се обяви още за премахване на двойното гражданство и на автоматичното придобиване на гражданство при раждане на френска земя, както и за експулсиране на нелегалните имигранти.

Марион Марешал льо Пен - 25-годишната внучка на основателя на НФ, която е най-младият депутат в Националното събрание - от своя страна заяви, че мюсюлманите не могат да бъдат от ранга на католицизма във Франция.

Трябва да определим какво е нашето наследство и идентичност, призова тя в интервю за крайнодесен вестник.

Племенницата на лидерката на НФ Марин льо Пен се обяви за утвърждаване на гръко-римското и християнското наследство на страната.

"Трябва да кажем, че Франция е една културно и от дълго време духовно християнска земя", подчерта най-младата френска депутатка.

Тя допусна възможността мюсюлманите да изповядват своята вяра в страната, но ако приемат, че го правят на една земя, която е културно християнска.

След няколко успешни избори, НФ може да придобие контрол над няколко области във Франция на местните избори в началото на декември - по-малко от месец след атентатите в Париж на 13 ноември, при които бяха убити 130 души. Този вот ще е последен тест преди президентските избори през 2017 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгарянето на клада е класиката това е ползвано и срещу първия халифат
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гилотината е самата французска неадекватност с цивилизацията на Земята. А пропо, Франция да не се колебае да си смени химна поне, който е един вопиющ зов за проливане на нечиста кръв, която да напои френската земя! Върхът на демокрацията? Или на братството, равенството? Иначе демостративно сменят името си и Париж става Шарли. Куртоазия, инат, въображаемо недосегаем трон над всички и всичко? Подложете това самочувствие под гилотината. Няма друг вариант.
53
2
 
7
 
! Отговори
малко е преди 8 години
обезглавяването съвсем не е достатъчно! те са отишли да умрат и без това, но понеже убиват по10-20 наши роднини и приятели, трябва мерките да са реципрочни, т.е. със същата сила но с обратна посока , трябва да се прави така: извънредно анти терористично законодателство: на този, който се е самовзривил и др. подобни действия, се откриват и ЗАСТРЕЛВАТ деца, братя, родители! Само така ще се озаптят да не ни убиват в метрото и кината
52
5
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Последната информация по случая , че на изкуфелия дъртак , който с дъщеря си не можа да се оправи за ръководството на партията им , е че от Халифата вече са му взели мярката на врата ! Предстои и конкурс за мястото на Джон ...........................
51
0
 
4
 
! Отговори
До до 57 продължение преди 8 години
Съгласна съм.
50
0
 
0
 
! Отговори
До 62 преди 8 години
Знам за пасажа с рязането на глави на неверниците, за ножа на гърлото и т.н. Мохамед е говорил неща, според каквото се е случвало тогава, които направо коренно си противоречат. Така че, да става дума за тълкуване. Колкото до реформирането, ами то беше в напреднала фаза до момента в който решиха да ги използват да се бият с Русия. Направиха маса вакхабитски училища (първо в Афганистан) подхванаха ги от малки и успяха - превъзпитаха ги.За да няма сблъсък, да се престане с тия религии и да се съгласуват някакви общочовешки норми, официално, чрез ООН например. Вакхабизмът направо трябва да се
49
1
 
1
 
! Отговори
до 57 продължение преди 8 години
Прав си, че 70те е било относително спокойно, но затова имат принос тоталитарните режими в близкият изток които успешно парираха чужди влияния и не позволяваха на саудитските мисионери да разпространяват уахабитска идеология, исляма е експанзионна религия и чрез нея много успешно се прокарват политически влияния, нещо, което тогавашните диктатори прекрасно разбираха и държаха под контрол, фундаменталният ислям не е ново явление той просто има естествената способност при липса на контрол да се ра
48
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Грешиш когато смяташ, че проблема е в тълкуването на исляма, тук не става дума за тълкуване, може да тълкуваш Нострадамус, защото текстовете му са мътна работа, но това не важи за исляма, проблема при исляма е както казах фундамента му. Както в християнството е имало реформация, така и в исляма трябва да има реформация, докато говорим че проблема бил просто в тълкуването и че е излишен критичният поглед такава реформация няма да се състои.Това не са мои размишления, потърси за Абдел Самад в goog
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да иде да се взриви, като толкова иска да прилича на тях.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция има традиция с гилотината. Учат се от тях, гледали са исторически филми за доктор Гилотен и Великата френска Гилотинска револщция.
45
0
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Не си ме разбрал - не оспорвам наличието на кръвожадни пасажи нито в Корана нито в Стария Завет, знам за разликата след идването на Новия. Това на което наблягам е тълкуването и на двете религии от разните течения. Факт - 70те години Близкият Исток не е имал нищо общо със сега. В Кайро са се носели минижупи и по нищо не се е отличавал от европейски град, така навсякъде, дори в Афганистан ДО спонсорираното идване на вакхабизма!!Аналогично, има християни, особено от протестанти, които наблягат на стария завет повече.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте какво казва полковника от израелските тайни служби Гарен! Без драконовски мерки за контрол по границите и екстрадиция на всички "бежанци" Европа е пътник! Европа ще бъде залята от кръв!
43
0
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
Да така е старият завет е пълен с какво ли не, но не и новият, в крайна сметка новият завет е важен за християните, а старият си е просто история на евреите.И да наистина християни са избивали еретици, изгаряли вещици и ред други неща за които няма да намериш и дума в учението на Исус, противно на това може да намериш цели пасажи в корана за избиване на неверниците, обезглавявания и ред други ужасяващи неща, които ислямистите безкритично практикуват без да влизат в конфликт с повелите на Мохамед
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31 - терористите /еле па тия от париж/ са собствено производство. французи от северна африка, на които им построиха джамии по цела франция, и сега им сърбат попарата и пак викат ак 47 българско производство! се търсите къде е заровено кучето на грешното място!
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛАСУВАМ С 5 РЪЦЕ ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ В ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ ФРАНЦИЯ ДОБРО НАЧАЛО Е!!!!!!!!
40
1
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Малко ли незаселени острови има.Направете ги колонисти,каквито е имало през вековете.Създайте нова държава и народност конгломерат по примера на САЩ.Обама да се заеме и си довърши започнатото...
39
1
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 8 години
Така е, имат оправдание в Корана, но и тълкуването им е различно. А и библията е пълна с какво ли не. Откачалките са основно ВАКХАБИТИ - течение при саудитите-суни.Има мусюлмани които направо им се подиграват за стойките, черните дрехи, и даже твърдят че, не са мусюлмани много от тях. По арабски видеа които си обменят, има например например джихадист, в черно, със знаме и т.н. но на врата му през дрехите се подава звездата на Давид! Те помежду си са наясно кой кой е.
38
0
 
5
 
! Отговори
за.брана преди 8 години
забранете уахаби..зма, ис.яма, както и главния п..роблем-***...на
37
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 8 години
Тоя е "лош"?!!??Терористите са " добри"????
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали бяхте цивилизовани, толерантни, защитавахте човешките права ... А сега искате да режете глави... Нехуманно е един вид .. И лицемерно!