НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24

Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация"
24 ное 2015 22:43,
207
НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация" след днешното извънредно заседание на Съвета на НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви също, че съюзниците "са солидарни с Турция".

"НАТО призовава да бъдат осъществени контакти между Москва и Анкара във връзка със ситуацията около сваления Су-24 в условия на спокойствие и деескалация и ще ги приветства", каза Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че алиансът смята за необходимо да се развият механизми за предотвратяване на инциденти между Руската федерация и Турция.

Столтенберг посочи също, че според НАТО сваленият руски самолет е нарушил турското въздушно пространство.

"НАТО получи информация от Турция и други съюзници, която по наши оценки, съответства на предоставените от Турция сведения", каза генералният секретар на алианса.

Цитирани от Асошиейтед прес официални източници от САЩ и НАТО също заявиха, че руският самолет е навлязъл в турското небе, преди да бъде свален.

Дипломат от алианса посочи, че турците са съобщили за две отделни нарушения на въздушното им пространство, едното от които е продължило 17 секунди.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Самолетът(СУ-24) бе пратен точно за да го свалят!Сега Путин се сдоби с още един коз-турците ще трябва да се оправдават и ако искат да живеят,ще трябва да правят отстъпки!Помислете малко-ако там бе пратен СУ-34,кой щеше да е свален?Да не говорим за охрана от СУ-30.Впрочем,това е много добра новина за нас-Разрив между Русия и Турция ни устройва идеално!
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати изцъкления третополов е този на снимката
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необходим е нов Нюрнбергски процес.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕЙнералният секретар на НАТО ...
59
4
 
0
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
До ехаТова за "атакуващите дрони" къде го чете или в бакалията го чу? Я вземи да намериш някой с англииски, дай му 2лв. пък вижте в интернет какво е това дрон, пие ли се яде ли се, кой го има и кой го няма. Хахахахаха
58
1
 
21
 
! Отговори
еха преди 8 години
Путин не се шегува...Сега вероятно ще заложи на атакуващи дрони...има начини ..но на Ердоган-дупе да му е яко.Не се знае КаГеБиста каква хватка от джудото ще му приложи,та ще му излязат свитки от очите..Само гледайте...Ни НАТО ,ни Аллах ще може да му помогне
57
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седесариата показа олигавеното си лице - застана рамо до рамо с терористите от ИДИЛ, Ал-Кайда и Анкара.
56
13
 
8
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
Доста сте ми забавни, като малки деца сте тук- "Айде наште, айде Путин бий турците" На Путин му дреме на ватенката за вас и вашето мнение, от него ако зависи България няма да я има, одавна ще е руска провинция а вие обслужващ персонал метачи и носачи. Второ : и на Ердоган му дреме на феса за вас и вашето мнение. Трябва да им се признае на турците обаче, че винаги проявяват уважение въпреки че за тях сме един вилает, който очакват да си върнат някой ден. А ти *** се бий в гърдите колкото щеш.
55
0
 
22
 
! Отговори
BOC преди 8 години
На натовците май им се спече ла*ното.Започнаха да молят за милост и деескалация!Само нашите плевни, борисчета,митовчета и цялата българска ду*еоблизваща групичка се прави на неразбрала какво предстои.
54
0
 
8
 
! Отговори
до 97 преди 8 години
За сметка на товаТи си обикновен платен и гладен форумен плашокИ такъв ще си и умреш
53
0
 
27
 
! Отговори
МитовНенчев имайкаим преди 8 години
НАТО у блато!
52
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиха Пилотите За да не ГоворятДа не кажат Това което се е случилоЗа да могат да Изкривят ИстинатаСамо че истината е една Турция Е раса на Варвари и УбийциА сега и Терористи
51
5
 
41
 
! Отговори
Кратос преди 8 години
С удоволствие ще мигрирам в РФ и ще се бия до смърт с турците , които клаха българи 5 века !!!!Казах ...
50
8
 
9
 
! Отговори
сатър преди 8 години
добре де що тогава руският самолет не се е "легитимирал" след предупреждението и да поеме обратен курс?
49
2
 
37
 
! Отговори
Хх преди 8 години
Жалко че пак Русия трябва да се опълчи на целия свят,аман от предатели !!!
48
1
 
12
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Съвсем нормално е предупрежденията да започнат много по-рано, за да накарат самолета да се отклони от курса за не навлезе в чуждо въздушно прространство. Дали е станало така или не можем само да гадаем, а и двете страни естествено ще излязат с коренно противоположни версии и съм сигурен, че ще ги подкрепят и с "доказателства".
47
6
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Haydut_VelkoРадара е на стенд бай, в обзорен режим. В момента, в който руснака вземе курс към Турция, включват на захват и целеуказание.Когато компютърът изчисли, че руснака ще наруши, пускат ракетата.Блядът моментално получава аларма за пуск, върти вираж, но разбира се, пресича границата и там или малко по-късно го праска ракетата. Катапултирането е вече на няколко км навътре в Сирия.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката гледа много уплашено.Не се знае кой ще е следващия свален самолет.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видя се кой кой е и с кого е!Мюсюлманин мюсюлманина око не вади!А ние-православните сме разделени и се гледаме като врагове.Затова ще носим *** и шалвари в скоро време.======================================================Бе тея се избиват помежду си...шиити,сунити,кви ли не се пердашат.А целия християнски народ(не глупавите политици) подкрепят Русия.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз с ислямисти не съм солидарен.