НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24

Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация"
24 ное 2015 22:43,
207
НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация" след днешното извънредно заседание на Съвета на НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви също, че съюзниците "са солидарни с Турция".

"НАТО призовава да бъдат осъществени контакти между Москва и Анкара във връзка със ситуацията около сваления Су-24 в условия на спокойствие и деескалация и ще ги приветства", каза Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че алиансът смята за необходимо да се развият механизми за предотвратяване на инциденти между Руската федерация и Турция.

Столтенберг посочи също, че според НАТО сваленият руски самолет е нарушил турското въздушно пространство.

"НАТО получи информация от Турция и други съюзници, която по наши оценки, съответства на предоставените от Турция сведения", каза генералният секретар на алианса.

Цитирани от Асошиейтед прес официални източници от САЩ и НАТО също заявиха, че руският самолет е навлязъл в турското небе, преди да бъде свален.

Дипломат от алианса посочи, че турците са съобщили за две отделни нарушения на въздушното им пространство, едното от които е продължило 17 секунди.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
22
 
! Отговори
xqw преди 8 години
Едното нарушение на въздушното пространство е било цели 17 секунди!!! Какво стана с петте мнути предупреждения?
42
0
 
34
 
! Отговори
ббб преди 8 години
НАТО ПОДКРЕПЯ ИДИЛ. МАСКИТЕ ПАДНАХА. ТУРЦИЯ ФИНАНСИРА ИДИЛ И КУПУВА ЕВТИВ ПЕТРОЛ. НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ЛЪЖЕТЕ
41
0
 
16
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
НАТО: Солидарни сме с Турция и с ИДИЛ след сваления Су-24
40
3
 
24
 
! Отговори
Haydut_Velko преди 8 години
Много интересно, нещо математиката ми куца, защото не мога да пресметна, как за 17 секунди:1. Радарите засичат самолета2. Дава се команда да излетят изтребителите3. Те засичат руския самолет и изстрелват ракетите4. И същевременно извикват и екип който да заснеме всичко ставащо
39
25
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Русия се ръководи от идьоти, убедихте ли се сега?Цял свят си бърше Г3 с тях.Това е, когато сложиш на върха на държавата ченге-***.
38
1
 
35
 
! Отговори
българин преди 8 години
Аз НЕ СЪМ турчин и не искам да съм солидарен с Турция.
37
0
 
6
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Васил 40 е Вейсел.
36
2
 
29
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
На мен ми се струва, че това ни най-малко не е било планирано. Просто турците веднага хукнаха към НАТО, което означава, че те самите са доста шашардисани от случилото се. Дали са го помислили за сирийски самолет или нещо друго, нямам представа. А и дори да има нарушение на въздушното им продтранство, говорим за някакви секунди и реакцията им беше прекалена.
35
27
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Кремълските наглеци най-после си го получиха. За Крим,за Украйна...Ама то сега започва...
34
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е игра на турците.Знаят че руснаците нищо няма да им направят защото се крият зад НАТО.Ето тва им е играта.Освен това Путин не е луд за да ги изпържи с атомни бомби не че не може.И това го знаят и затова са така.Ако вместо Путин беше оня севернокорееца големи части от Турция вече да ги няма а ние като верен натовски гъзолизач щяхме да сме добре препечени.Разбира се до известна степен съм щастлив,че не е така.Но пак мисля,че това което извърши Турция е подло и долно.Отделно страхливо.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя на снимката, дето му казват Генералният секретар на НАТО, ми прилича на един друг "главнокомандващ" (на "Дондуков" 2) и ги приказва същите неа де кватни.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до смерть россииМоже и да му стиска...."Руските ракетни войски със стратегическо предназначение са получили заповед да насочат най-мощните ракети Топол-М с междуконтинентален обсег право към двата най-големи града на Турция, коментираха източници от руското военно министерство. Русия е твърдо решена да даде лютив отговор на Турция за сваленият руски самолет Су-24 и вероятността за военен отговор от руската страна никак не изключен."
31
1
 
34
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Видя се кой кой е и с кого е!Мюсюлманин мюсюлманина око не вади!А ние-православните сме разделени и се гледаме като врагове.Затова ще носим *** и шалвари в скоро време.
30
1
 
48
 
! Отговори
100 преди 8 години
Каква солидарност, какви 5 лева? Турците явно искат 3та световна.
29
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 8 години
на тоя ще му се лучи случка и ще го призовем да се успокои да не му се случи друга
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ей от запад се надига-черна вражеска вълна-граничари заминават,в бой за родната страна"!!!ХВАЛА НА РУСИЯ!!!ХВАЛА ХВАЛА!!!!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инцидентът на сирийско-турската граница не засяга силите на американската коалиция, това е "въпрос между Русия и Турция". Това заяви видеоконферентна връзка от Багдад полковник Стивън Уорън, представител на командването на операцията "Непоколебима решимост" в Ирак и Сирия.
26
0
 
15
 
! Отговори
uhaa преди 8 години
русия и сащ нали се разбраха да избегнат инциденти какви са тия глупост обама каза няма нищо общо с инциденти тези маймуни са мошеници,
25
3
 
26
 
! Отговори
неверник преди 8 години
Как така самолетът кото се връщал от Сирия уж навлязъл в Турция и след удара се върнал обратно в Сирия?Да е би пилотът да е включил на задна скорост за да избегне удара с ракетата?Що за вицове ни разказват турците?Явно самолетът е свален на сирийска територия.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До левскитурция показа колко е зле, нищо друго