Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ВЪН ОТ ЕС РЕДОМ СЪС ВСИЧКИ РУСНАЦИ ДА СИ СЕДЯТ ПРИ ВОЖДА СИ ПЛЕШОПИГМЕЙПУТКАМЕНЗЕСУТЕН!
75
0
 
2
 
! Отговори
кой ще отговори? преди 8 години
Защо до 24-ти февруари?Кой и какво е намислил да прави до тогава?Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани да избягват да пътуват, тъй като са възможни терористични заплахи по целия свят. Информацията, с която разполага Вашингтон, показва, че радикални групировки планират терористични нападения в различни региони. Предупреждението остава в сила до 24 февруари 2016 г.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30-40 miliona kurdi ima v turcia i mnogo, mnogo mrazqt turcite. Predi si pisheh vav facebook s kurdi.,. Ako dadat vlast na kurdite za 3 chasa it turcia nqma da e sashtata.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 167 надявам се и ти не бройш 30% сунити в раща без тях сте колкото турция ХА ХА ХА
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе *** *** бе,какво да го правиш....вместо да вдигне телефона до Москва и да каже "оак*хме" положението,дай да се разберем...то туй глупаво,звъни на нато и какво..отговора е "оправяйте се,ние сме солидарни с вас".Такава грешка дори обонго не би направил.
71
4
 
10
 
! Отговори
РУСКИ ШОК преди 8 години
РУСИЯ СА 160 МЛН, ТУРЦИЯ 78, НЕ СИ БИЛ В ЧАСОВЕТЕ ПО МАТЕМАТИКА В С. ДЖЕБЕЛ. ЗАД РУСИЯ Е ИРАН, ИРАК, ЛИВАН, ТАДЖИКИСТАН, КИРГИСТАН, УЗБЕКИСТАН И СИРИЯ, РАЗБИРА СЕ. В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ КАКВО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ ИМАТ ХОРАТА? НЕ ЧУХ? А, МАЙ СА МЮСЮЛМАНИ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИНДИЯ И КАТАЙ, ТЕ ПАК СА СЪЮЗНИЦИ.СЕДНИ СИ ДВОЙКА!
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то това ви остана едни атомни ракети и това е меки руски китки
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то гърците ако на всяко нарушаване на въздушното й пространство сваляше самолети, то досега за 10 дни нямаше да остане и един турски
68
4
 
5
 
! Отговори
ДЪРТ КАГЕБИСТ преди 8 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ЗАЩИТИ РУСИЯ!!!!! ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ СИЛАТА НА НЕДОХРАНЕНИТЕ ЗА СМЕТКА НА ВОЖДА СИ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ!!! ;D
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 152 остров дамаскин е Китайски ХА ХА
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да изгреят 3 слънца над анадола ...))
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 140 около 146 милиона рашковци са виж американците са 328 милиона
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turcia ID vse taq, vse edni i sashti vrediteli za Evropa. A po-dobre turcite da ne se naduvat tolkova da nqma pak vechnoto derbi turci s/u rusnaci i pak da qdat boi ot Mechoka.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва турците са уникално глупава нация. Развързаха ръцете на Путин да действа радикално в Сирия и си докараха бъдещи икономически проблеми. Вече една туроператорска фирма в Русия обяви, че отменя всичките си резервации за турските курорти, а в техните социални мрежи започна антитурска кампания.Турция нищо няма да спечели от този акт на война, Русия ще постигне всички цели в Сирия така или иначе.
62
13
 
2
 
! Отговори
та така преди 8 години
От цялата работа лъсна факта ,че руските самолети приоритетно бомбардират частите на умерената опозиция в Сирия , а не на ИДИЛ . От време на време пуснат по някоя ракета и срещу тях ,но по празни цистерни и напуснати квартали . Основните военни командири на ИД са съветски възпитаници бивши членове на партията БААС в Ирак и разбираемо е с кой се договарят.
61
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИЯТЕЛИТЕ НА ПУТИН СА САМО ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ!!! ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА КОЛКО Е ОБИЧАН :D
60
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С руснаците човек трябва да се държи като с коза: трябва да умее да я дои, но и да я гони, че мирише.
59
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
покрай сваления звездолет се пропуска и тежкото поражение на сириската армия край палмира е ликвидиран конвой от 16 камиона пълни с войници повече от 400 жертви
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се еб.авайте с руснаците, ей!Те може да са смотани, може да нямат оръжия, може да миришат и да са диви, но пък са много!
57
7
 
4
 
! Отговори
ХАХО-ХАХО-ХАХО преди 8 години
ПЮТАН Е ВЕЛЬОК ПЮТАН Е ВЕЛЬОК :DТО АКО КОМУНИСТ НЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ ТА КОЙ!!!КОЛКОТО КАЗВАТ ИСТИНАТА ЗА СВАЛЕНИЯ НАД УКРАЙНА САМОЛЕТ С ХОЛАНДЦИ ТОЛКОВА КАЗВАТ ИСТИНАТА И ЗА ТОЗИ :D--------------------------------НЯМА ПО НИЗВЕРГНАТ НАРОД ОТ РУСИЯ ДЪРЖАЩ ЕДИН ЮРУД НАЧЕЛО СИ! ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ РУСНАЦИ ЧИСТИ МАСОВИ УБИЙЦИ ТОВА Е РУСКИЯ НАРОД!!!