Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!

Константин Мурахтин познавал района "като петте си пръста"
Обновена: 25 ное 2015 18:46 | 25 ное 2015 18:08,
281
Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!
Снимка: Reuters

Оцелелият пилот на руския бомбардировач "Су-24М", свален от Турция на границата със Сирия вчера, обяви, че екипажът не е получавал никакви предупреждения от турска страна за нарушение на въздушното пространство. Не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

Още по темата

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза днес оцелелият щурман Константин Мурахтин, цитиран от ТАСС и БТА. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.

Руският "Су-24М" бе свален във вторник с ракета "въздух-въздух" от изтребител "F-16" на турските ВВС. Двамата членове не екипажа катапултираха, но единият загина, а вторият оцеля и бе спасен след 12-часова операция, в която бе унищожен един хеликоптер "Ми-8" и загина един руски морски пехотинец.

Веднага след инцидента Анкара обяви, че руският "Су-24М" е навлязъл в турското въздушно пространство и не е реагирал на предупрежденията. Москва отрече това и заяви, че напротив турският самолет е навлязъл в небето над Сирия.

Мурахтин разказа пред журналисти, че той и колегата му многократно са летели преди в същия район и са се връщали в базата си безпрепятствено.

Щурманът каза още, че познава района "като петте си пръста" и може да се ориентира в него и без да ползва бордовите прибори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мнение197Според правилата самолетът се предупреждава, когато наближава чужда територия. Подобни провокации са честа практика с цел проверка на системите за въздушна отбрана на противника. "Говорят турските въздушни сили. Вие се приближавате до турското въздушно пространство, напуснете незабавно".Турция твърди, че това предупреждение, се е повтаряло на всеки 30 секунди в продължение на 5 минути.Истината е някъде по средата.
155
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
202 - Гледаш на нещата прекалено черно-бяло. Да не помагаш на руснаците в никакъв случай не означава, че помагаш на ислямистите.
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ обявиха, че вече щели да врътнат кранчето на ИД и нямало повече да ги спонсорират. Дали това ще важи и за феновете на ИД и Турция у нас (те добре се познават с плюенето си по Русия)?
153
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да са дали предупреждение, руският пилот никога не би го признал публично, защото иначе Путин ще заповяда да избият семейството му.
152
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Добре де, и да е навлязъл на турска територия с какво е заплашил Турция.Всички знаят защо са там руснаците, а те имат и подписан протокол със САЩ за избягване на инциденти. Турците като са го свалили на кого помагат? Щом не на руснаците значи на терористите? Или Ердоган го е яд, че пропада бизнеса на сина му с откраднатия петрол от ИД?
151
0
 
11
 
! Отговори
до 195 преди 8 години
Руснаците имат всякакви самолети ама ти явно не правиш разлика между тях.Да се свали бомбандировач никога не е било кой знае колко трудно. По тази причина обикновено те са придружавани от други самолети, които да ги пазят. В случая не е било така, защото ИД и другите там над които сипят бомбите нямат авиация. С 907 км в час за 17 те секунди самолета е изминал едни 4, 250 км. Друго е да вземеш близалка от бебе вместо от татко му нали....
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излиза че турците стреляли по руския самолет хей така за кеф.Ако така може да се стреля по руски самолети значи изобщо не им дреме.
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБойкот на Турция. Гърция е за предхочитане
148
0
 
21
 
! Отговори
мнение преди 8 години
не знам кой лъже,не съм бил там. Но се вижда от клиповете как руският самолет пада почти вертикално след като е улучен. Как става тогава да го улучат на турска територия, а да падне на сирийска?Турците казват,че самолета се е намирал 17 сек на тяхна територия и 10 пъти го били предупрудили.Може ли за 17 сек да отправиш 10 предупреждения?Който има глава да мисли...
147
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе кой им даде на турците самолети.те тирове не умеят да карат.....
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровРусия да затвори небе но над Сирия
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха да видим сега феновете на ИД и Турция как ще продължават да плюят по Русия и руския пилот. Като толкова ви харесва убийците от Анадоллука, ами заминавайте си там, в България нямате работа!
144
14
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Егати *** е тоя "пилот".Той се изака на сичките руски хваби, колко били уникални оръжията и самолетите им.Как така нямат бордна система са индикация на вражески ракети, как така руските радари не са видели двойката ф-16 в близост. Егати *** рузки....
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пилотът ще каже това,което са му наредили да каже.Друг е въпросът дали това, което е казал е действителността!
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ракетата се вряза в опашката на самолета ни внезапно. Ние дори не сме я видели, така че да направим противоракетна маневра, заявил е пилотът.Нещо не е наред. Как е възможно пилотите да не видят, че са прехванати ? И да не се опитат поне да реагират.
141
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още като спасиха пилота, не съм се и съмнявал, че стреляли "без предупреждение".
140
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Е сега нашите политици да помислят за България, а не за да се надупват на Обамчо. Довършване на оградата, възобновявяне на южен поток, увеличаване на туристите и мн. др. Да ги видим българи ли са или *** !!!
139
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се сещате че радарите на крайцера Москва са пуснати над цяла Сирия вече? Нали се сещате ако един турски изтребител влезе в Сирия даже и на 1 километър какво ще последва? С- 400 и от турския изтребител ще остане само стопена ламарина по територията я на Сирия, я на Турция. Само гледайте! Тия скапаняци успяха да вбесят Путин. Е, ще си го получите, шалвариии!
138
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чуеш ДУР ще спреш панял ***
137
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ! С ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ ВИДЯХТЕ ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ ЗА 26 ГОДИНИ. ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ! НЕМОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ А С НАС ДА СЕ ОТНАСЯТ КАТО С ***. РАБОТИМИ НА МУТРИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И НИ КАЗВАТ ЧЕ ТАКА ТРЯБВАЛО ЗАЩОТО ЩЯЛИ ДА ДОЙДАТ ИНВЕСТИТОРИ! Е КЪДЕ СА ТЕЗИ ИВНЕСТИТОРИ БЕ МУТРИТЕ? ЗА 26 ГОДИНИ ОСВЕН МОНОПОЛИСТИ ДРУГИ НЕ ВИЖДАМЕ. ПРОДАДОХА НИ ВСИЧКО КОЕТО БЕШЕ ГРАДЕНО ЦЕЛИ 45 ГОД