Ердоган разочарован – Путин не му вдигал телефона

Ако Турция знаела, че самолетът е руски...
26 ное 2015 20:19,
420
Ердоган разочарован – Путин не му вдигал телефона
Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин не е отговорил на телефонните му позвънявания, след като турската армия свали руски боен самолет, тъй като, според нея, той е нарушил турското въздушно пространство, предаде Франс прес.

Още по темата

След това събитие позвъних на господин Путин, но досега той не е отговорил на обажданията ми, каза Ердоган пред френската телевизия Франс 24.

Турският президент добави, че ако Турция е знаела, че става дума за руски самолет, е можело да се попречи по друг начин на това нарушаване на турското въздушно пространство. 

По-рано през деня Путин заяви, че свалянето на руския самолет противоречи на здравия разум и международното право. "Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните", коментира той.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
28
 
! Отговори
;) преди 8 години
Путин е голям играч безспорно!!! С цената на един самолет дето не струва повече от 5 мл долара и един човешки живот си анексира цяла Сирия и си разположи оръжия и ще я прочисти до 1 месец ,и никой не може копче да му каже вече! Че той за Крим даде повече жертви ;) От друга страна Турция се самоубиха финансово а и "политиката" им спрямо кюрдите в последните десетилетия рухна за миг
55
4
 
0
 
! Отговори
УКРОП преди 8 години
53 а моята я дай на твоя баба- будет възхитена вцелом
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се прецени трезво - един голям минус за Турция, и Турците сами си го написаха. Както казва народът - Вместо да изрисува вежди, извади очи. 100% на свиканата конференция на НАТО са го нагрели Ердоган много яко. Тръгна като аслан , излезе като наср.ан
53
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко турци са "убили" руснаците днес в Сирия, но руските самолети на летището в Латакия са унищожени до един. Нека ЛилиПутин продължава да се прави на супермен.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е защото не е вдигнал пръста нагоре. Не се е включил в мрежата демек.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Цялата история намирисва на "тиха междуинституционална война" в самата Турция.Ердоган е президент и върховен главнокомандващ,но май е паднал в "к*р капана" на турските военни и авера му в партията Даватуглу с помощта на главния им партньор в НАТО.Не Ердоган,а Даватоглу е наредил на военните да свалят руския СУ 24,като предполагам по закон това може да прави само Ердоган като президент."Цветните протести" на Таксим не бутнаха Ердоган,но военните и съпартиеца Даватуглу май ще успеят."
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ErTigan e razo4arovan zastoto Moskovcite namesto taliufuni sa dignali Raketunite.Sa ErTigan 4eka da polu4i telegrama po vazdusnata posta s C-400
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност има ли разлика между Асад и Ердоган? А да това е нашия *** син /не нашия а техния/
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега ще ти вдигне, чакай малко първо да ти вдигне противовъздушната отбрана.
47
2
 
23
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
"Ако Турция знаела, че самолетът е руски..."То понеже там летят самолетите на 20 вражески страни, та да отсее "добрия самолет"?Абе тези *** какво се оправдават като малки деца? Като казах малки деца - и те знаят че 100% от самолетите в Сирия са "съюзнически", "на добрите", и се борят с Ислямска държава. Та ако били знаели че самолета бил Руски. Че на кого друг да е? Американски? Френски? Техните ли самолети са искали да свалят.Смешници Ще го ядат дебел.
46
1
 
2
 
! Отговори
аскуйлия преди 8 години
га са щипахти пу баджацити и са цункахти пред камерити, га спряхте да си ортувате по тилифона :)..не мой тъй, да земити да са упрайти и да са земити накрая...
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Турция знаеше, че самолета е руски, намаше да го цели. гаранция.
44
12
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Джуджето сигурно е обсъждало зли планове с другите ***!
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Укрошопе, мож ми копираш оная работа и да я дадеш на женка си, да се зарадва малко горката!Руските сателитни снимки ясно доказват подлата засада и престъплението на Турция. Москва не вярва на сълзи!
42
3
 
15
 
! Отговори
stiling преди 8 години
Само не разбрах какво спечели Турция от тая простотия със самолета. Спечели си един силен и коварен враг, който освен това му е съсед. Даже и потупване по рамото не получи от САЩ и ЕС. С половин уста казаха само че имал право да се защити. По голяма геополитическа грешка просто няма как да допуснеш. Дългосрочно само негативи за него и Турция. Само туристите дето ще загуби от Русия са няколко милиарда на година. Русия дрехи, съпуни, козметика и домати може да си купува от където си пожелае.
41
12
 
3
 
! Отговори
ТЪПЪСЯ преди 8 години
Тоя един телефон не мой да вдигне а камо ли нещо друго
40
1
 
11
 
! Отговори
до jhjjh преди 8 години
Брат, ти какво очакваш да кажат в турските новини, те там ще са най-велики и най- горди и най-прави. Ако ще на границата да е инцидентът сигурно там казват че е на 20 км във вътрешността на Турция. За вътрешния пазар винаги е различно.
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забележет цитата : "да накаже виновните" това само руските власти го умеят искуството да държиш цял един народ в страх и да са с усещането че нещо все са виновни. Чувството на вина и страх от затвор гонения и какво ли още не те само това могат да правят.... няма да пиеш ли малееее
38
1
 
19
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
"Ако Турция знаела..." Ако баба ми беше мъжка - щях да й викам дядо. Кьорав карти не играе!
37
10
 
3
 
! Отговори
УКРОП преди 8 години
Турците не са сваляли никакъв руски самолет, сам си е паднал и пилота мьортв упал с небо хахахахахаадавайте коментируйте, не стесняйтесь хахахахахахахаха