Владимир Путин иска да напълни Крим със сибирци

Украинският президент притеснен за съдбата на отцепения район
Обновена: 7 дек 2015 13:04 | 7 дек 2015 10:30,
114
Владимир Путин иска да напълни Крим със сибирци
Снимка: архив Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко каза, че Крим за руския лидер Владимир Путин е територия, която трябва да бъде населена с изселници от Сибир или да се превърне в голяма военна база, предаде агенция УНН, цитирана от "Фокус".

"Това е за Путин Крим – територия, която трябва да бъде заселена с изселници от Сибир, които сега по спешност се превозват, или да се превърне в голяма военна база", заяви украинският президент.

"За мен Крим е украинска земя. И кримчани са украинци. Ще направя всичко в резултат на подготвената стратегия и използвайки международните правни механизми, над което работим, да се осигури чрез съдебни решения и политическо-дипломатически път връщането на Крим. Алтернатива на това няма", каза държавният глава.

Крим бе провъзгласен за Автономна република още през март 2014 година. Новата власт отхвърли легитимността на правителството в Киев и се обърна за помощ към ръководството в Русия.

На 16 март миналата година се проведе референдум, чрез който Крим бе провъзгласен за суверенна Република Крим, а Севастопол бе определен като град с особен статут.

На 18 март Крим и Русия подписаха договор, чрез който Крим бе приет в състава на Федерацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този какъв е че говори за Крим. Той докара Украйна до дъното, а се загрижил за руските територии.
36
4
 
16
 
! Отговори
коментор преди 8 години
този на снимката и онзи другия с очилата са МЕГА ГИГА клакьорите
35
0
 
0
 
! Отговори
dmx преди 8 години
Виж сега, ти трябва да се научеш да отличаваш действителност от фантазии. Защо смяташ, че равностойни. Това е психическо отклонение.И защо не искаш хората да решават? Какво са ти направили? Наистина ми интересува.
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ СИ МИСЛИ ЧЕ " КРИМЧАНИ СА УКРАИНЦИ" ЗА ЧИЙ ТОГАВА ИМ ПРЕКЪСНА ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ ПИТЕЙНА ВОДА И ДРУГО? ПЪЛЕН И. ДИОТ..ТА ТОВА СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ ТАМ СА РУСКОГОВОРЯЩИ ...С ПОЛИТИКАТА СИ САМ ТИКНА ВСИЧКИ И ВСИЧКО В РЪЦЕТЕ НА РУСНАЦИТЕ ...МАЙ ПОВЕЧЕ ГО БОЛИ ЗА ФАБРИКАТА МУ ТАМ ОТКОЛКОТО ЗА ХОРАТА В КРИМ ЗАЩОТО САМО ВЪВ ФАБРИКАТА МУ Е БИЛО ОСТАВЕНО ЕЛ.СНАБДЯВАНЕ НО НИКЪДЕ ДРУГАДЕ- ДОРИ БОЛНИЦИ УЧИЛИЩА И ДЕТВКИТЕ ГРАДИНИ НЕ ГИ ПОЖАЛИЛ...Е ЗА КАКВО ПРИКАЗВА ТОГАВА?
33
5
 
25
 
! Отговори
Ретро преди 8 години
Абе, спомняте ли си преди година+ *** глави предсказваха че Русия след снакциите до година ще падне...Е! Не само че не падна, а даже стана!Сега гледам даже мрънкат че финансирала , променяла световна политика , намесвала се ...Айде ориентирайте се де! Русия е слаба или Русия е силана?
32
0
 
4
 
! Отговори
dmx преди 8 години
До АнонименЕ, много ти станаха условностите. Хората ли решават? Кой предлагаш да решава? Троловете в Днес ли?
31
1
 
2
 
! Отговори
dmx преди 8 години
До АнонименАма те не искат. Няма аналогия.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия сега ще строи мост до Крим. Мостът ще е дълъг над 10 км.
29
6
 
13
 
! Отговори
dmx преди 8 години
Крим е руски, защото хората искат това, не разбираш ли бе червей.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде Коледа и Прасенко пак е обезyмял!
27
5
 
12
 
! Отговори
dmx преди 8 години
Жителите та Крим трябва да решат. Ако Порошенко иска втори референдум да си каже. Но той иска по втория начин. Е, няма как да стане.
26
2
 
13
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Колко лъжи в една малка статия, на един нереален човечец, а книжен плъх, автора ѝ. Крим не е станал автономна република през 2014, а винаги е бил такъв от както е предаден на УССР от РССР през 50-те години, та чак до настоящото време. Дори в състава на РФ днес, Крим отново е автономна република.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
предлагам да му заселиме 1 млн бежанци, нали иска в ойропата...
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този умник , не знае е ли че хрущов отдавна умря
23
2
 
19
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Порошенко е достоен президент на Украйна с отлична алкохолна подготовка ученик и последовател на великите Юшченко и Елцин. Проруските сили в Украйна нямат такива лидери професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка. Путин също няма необходимата алкохолна подготовка и следва да бъде заменен от ученик и последовател на великия Елцин.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя е пълен откачалник. след време самите украинци ще го изгонят.
21
5
 
17
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
От преди два дни Украйнските сили са почнали масиран обстрел с всякаква артилерия на горловка и донбас май се канят за война след нова година. А другаря порошенко май се кани да загуби с този си ход повечко територии отколкото си е и представял ама като слуша хамериканците и като е дупедавец така му се пада
20
4
 
24
 
! Отговори
партенка преди 8 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от лъжите на Пороченко. Висотата на полета на неговата лъжовна мисъл е направо ненадмината. Дори шефът му, Обамата, обяви, че повече няма да лъже, защото Пороченко го е бил в тази дисциплина. От оня свят се обади и Йозеф Гьобелс и заяви, че сваля шапка на Педро. Вече има предложение, Педро да получи почетното звание Педро Партенката.
19
2
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Абе друго си е да се приложи примерно стандартната американска практика-избиваш всички местни 90 % ,10 % ги набутваш в резервати и посли идват заселниците. Или пък стандзартната немска практика-избиваш 100% от тези които не могат да работят ,а другите в концлагери да бачкат докато умрат и минат през крематориумите.И други " демократични "практики мога да ти посоча ако искаш.На англичаните и французите примерно какво са правили в колониите си
18
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами какво да засели освен сибиряци? Няма ток, няма вода - кой друг може да оживее освен азиатската сгaн.