Владимир Путин иска да напълни Крим със сибирци

Украинският президент притеснен за съдбата на отцепения район
Обновена: 7 дек 2015 13:04 | 7 дек 2015 10:30,
114
Владимир Путин иска да напълни Крим със сибирци
Снимка: архив Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко каза, че Крим за руския лидер Владимир Путин е територия, която трябва да бъде населена с изселници от Сибир или да се превърне в голяма военна база, предаде агенция УНН, цитирана от "Фокус".

"Това е за Путин Крим – територия, която трябва да бъде заселена с изселници от Сибир, които сега по спешност се превозват, или да се превърне в голяма военна база", заяви украинският президент.

"За мен Крим е украинска земя. И кримчани са украинци. Ще направя всичко в резултат на подготвената стратегия и използвайки международните правни механизми, над което работим, да се осигури чрез съдебни решения и политическо-дипломатически път връщането на Крим. Алтернатива на това няма", каза държавният глава.

Крим бе провъзгласен за Автономна република още през март 2014 година. Новата власт отхвърли легитимността на правителството в Киев и се обърна за помощ към ръководството в Русия.

На 16 март миналата година се проведе референдум, чрез който Крим бе провъзгласен за суверенна Република Крим, а Севастопол бе определен като град с особен статут.

На 18 март Крим и Русия подписаха договор, чрез който Крим бе приет в състава на Федерацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Донбас са въглищата на Украйна. И той е в руски ръце, като не виждам как украинците ще си го вземат. Отделно в цяла Украйна е пълно с руснаци, 40 % от населението на украйна са руснаци. Руснаци има навсякъде. В Киев също е пълно с руснаци. Затова руски се говори навсякъде. Да не говорим, че бизнеса винаги рекламира на руски, защото в навсякъде в бившите *** републики руският е говорим и се разбира.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северен Кипър беше напълнен с турци. И какво? Продължава си да съществува. Въпреки, че беше отцепен с цената на много жертви. Все още има гърци, които се издирват и се водят безследно изчезнали.
15
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
положението на населението в крим и донбас е трагично.скоро такова ще е в цяла русия. крим и донбас ще бъдат върнати и русия ще изплати компенсации в размер на 80-100 милиарда на украйна.в замяна дребния няма да търка нара в килията на милошевич. неговите олигарси ще го въдворят в някоя руска психоболница
14
7
 
23
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Дано се чуе,кви ги дрънка, че да млъкне накрая, тоя сладкар! Да се притеснява да не напълнят Сибир с украинци...
13
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин мисли в перспектива. Той знае, че Сибир ще бъде прилапан от Китай и Япония и отсега търси място за руските жители на въпросната територия. Добре е и да покани и троловете от този форум, нали са по-турци от ходжата по отношение на руските интереси!
12
4
 
24
 
! Отговори
ТОЯ Е "УМЕН&quo преди 8 години
почти колкото НАШИЯ от БАНКЯ
11
2
 
31
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 8 години
Население на Крим по националности:руснаци- 65,2%украинци-16,0%кримски татари- 12,6%татари- 2,3%беларуси- 1,0%арменци- 0.5%
10
9
 
33
 
! Отговори
ТУРЦИЯ преди 8 години
искаше в КРИМ да основе ТАТАРСКА АВТОНОМИЯ и за това разчиташе на КИЕВ да подкрепя МЕДЖЛИСА в борбата с руснаците , живеещи в КРИМ. РОСОФОБИЯТА на такива като ПОРОШЕНКО ги караше да вършат престъпления и създаваха бойни отряди от татарски младежи, обучавани и финансирани от ТУРЦИЯ. ОБАЧЕ. ПУТИН им обърка всички планове и отначало ВЪРНА АВТОНОМИЯТА на КРИМ, а след това изпълни желанието на 2-та милиона руснаци - 95% от жителите на КРИМ и ги върна в състава на РУСИЯ
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дам, всичко възможно, я ток ще спрем, я пътищата ще блокираме, я мини ще залагаме, всичко възможно.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йосиф Висарионович също обичаше да организира такива екскурзии!
7
6
 
31
 
! Отговори
majorski преди 8 години
Тоя се не спряда ръси глупости !
6
7
 
27
 
! Отговори
пфу преди 8 години
жалък Пораженко
5
8
 
34
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ха-ха,няма друг такъв клоун!Естествено,че ще стане руска военна базара,не американска,както искахте!Всъщност,това е и една от причините да загубите Крим!
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След, като Русия анексира Крим може да го заселва с каквото си иска. Според мен обаче "изселници от Сибир" е по-правилно да се каже сибиряни или сибиряци, отколкото СИБИРЦИ. В интерес на истината Сибир не е толкова зле, колкото много от тук списващите си мислят. Разбира се зависи от област, района, град, но има доста добри места за живеене с висок стандарт на живота.
3
2
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 8 години
"Сибирци" ??????? Какво е то? Има дума "сибиряк и сибирячка" , но с сибирци - ето силно.
2
10
 
30
 
! Отговори
ПИЯНИЦАТА ПОРОШЕНКО преди 8 години
още един път показа вредата от алкохола в големи количества
1
7
 
31
 
! Отговори
ШОКОЛАДЕНИЯ "КР преди 8 години
да не е преял със парите на данъкоплатците, че съвсем се е побъркал