Отварят черната кутия на Су-24 пред чужди експерти

Трябва да се работи най-внимателно, зове Путин
Обновена: 8 дек 2015 22:48 | 8 дек 2015 22:46,
226
Отварят черната кутия на Су-24 пред чужди експерти
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу черната кутия на сваления от Турция руски военен самолет да бъде отворена в присъствието на международни експерти и данните да бъдат надлежно описани, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Според Шойгу ектремистите са напуснали много бързо територията, където е паднал самолетът. Не са успели да свалят нищо от самолета и черната кутия беше намерена, каза министърът, връчвайки я на президента, който помоли тя да се отвори само в присъствието на чуждестранни специалисти.

Путин заяви, че каквито и да са данните, регистрирани от черната кутия на сваления от Турция Су-24, това няма да промени отношението към Турция.

"Искам веднага да кажа, че каквото и да научим от черната кутия, отношението ни към извършеното от турски власти няма да се промени. Отново ще повторя: ние се отнасяхме с Турция не само като с приятелска страна, но и като със съюзник в борбата с тероризма и никой не очакваше такъв подъл, предателски удар в гърба", каза Путин.

"Затова с този прибор трябва да се работи най-внимателно, подробно и на високо професионално равнище заедно с международни експерти. Във всеки случай сме длъжни да поканим всички, които искат да участват в тази работа", допълни президентът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Г- н Путин, Вие сте с благородна славянска душа ,но трябваше навреме да се информирате дали и турците /мюсулманин далеч от човечност и благородство/ наистина се борят срещу терористите?
97
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 60р 156Лаик и си ти. доста книжки и не само полулярни съм изчел за радари, авиация и оръжия. Като кажа нещо значи някъде съм го чел. Може да не е напълно вярно ако източника ми е популярна а не специализирана книга но принципа на работа на съответното нещо го знам. Това че ти не разбираш какво аз казвам и не ми вярваш си е твой проблем. Ако не разбираш просто поискай обяснения може и аз да не съм се изразил правилно.
96
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако турция е виновна нека целия свят да я накаже,или да я признаят за страна поткрепяща ИДИЛ
95
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 146Всеки самолет има Ловушки(на руски на Англйски се оказва и типа Chaff и Flare съответно пасивен радио и активен инфрачервен) Ако пилота види следата от ракетата а от кабината на Су-24 има видимост 30 градуса на долу 90 на горе и по 120 на страни ще направи противоракетен маньовър с пускане на ловушки. Много вероятно е ракетата особено в предната полусфера да се отклони по по-горещите ловушкиНо Су-24 е атакуван от зад от долу Само най-съвременните самолети имат датчици и там.
94
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 146За разлика от общоприетото мнение че радарите излъчват лъч подобен на тези на лазерните детски фенерчета това не е така. Радара излъчва конус като Освен основния конус има странични "Завеси" от електромагнитна радиация които бяха преди нежелани а сега и тях ги анализират за повече информацияРакетите се насочват по подобен принципСу 24 има защитни системи Електомагнитна 360*360 градуса и Инфрачервена 180 вертикал*360 хоризонтал на гърба си.Ф-16 го атакува в сляпото петно отдолу
93
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 60р 145Ракетите с обсег над 50 км дори и с Активна глава за самонасочване не могат веднага да засекат целта. за това първо се водят от автопилот. Освен това данните получени от техния радар се предават на компютъра на ЗРК комплекса на каква честота няма значение. Режима се нарича водене през ракетата. Измислен е за да може да има МНОГО евтин мощен излъчвател на земята който дори ида бъде унищожен да не унищожи Истинския радар а картинката на радара е от ракетата. С-300/400/350/Патриот/СЛАМ
92
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ШопЗа ракетата няма значение каква е целта неподвижна във въздуха, подвижна във въздуха или неподвижна на земята след като от нея идва отразена или генерирана електромагнитна радиация на съответна честота. Радио взривателя на ракетата сработва под 5 м приближение до обект или при пряко попадение. За твое сведение Първата антирадарна ракета Шрайк е ракетата въздух въздух Аим-7 Спароу 2 с по-мощен боеприпас и сменена електроника да се самонасочва по излъчватели на други честоти тоест СА-2 ЗРК
91
8
 
2
 
! Отговори
Чужд експерт преди 8 години
Проверих черната кутия и мога да заява с ръка на сърце, че на Пу са му го забучили отзад (ножа в гърба).
90
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 141Да ама не.Корал трябва да се намира в 15-30 градусов конус започващ от върха на ракетата и сочещ с дъното си към въздушната цел за да може да заглуши ракетата. Освен това стандартната С-400 ракета през повечето време предава телеметрия на основния радар. По принцип цел се обстрелва с 2 ракети поне. Ако компа усети Корал едната ракета ще я прати към източника на заглушаващ сигнал. Още С-75 във Виетнам имат такъв режим. За това казват че могат и наземни цели да обстрелват ЗРК.
89
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 139Първо Щурмана през повечето време наистина е пътник в бомберите. Особено при Анти партизански полети където няма тежка ПВО а само пзрк и малокалибрена артилерия.Второ след като първо са те свалили, след това си катапултирал, след това си бягал и се крил от някакви главорези. След това идва руски и сирийски спецназ и с бой те извежда от зоната не знам колко часа след началото на Кошмара започнал с картечни откоси докато висиш под парашута и ти ще си полуадекватен и ще сричаш.
88
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 136За да заглушиш един радио източник на СМ / ДМ диапазон(Самнтиметров / Дециметров) трябва да имаш:1. Пряка видимост2. Достатъчно голяма мощност и бързодействие на апаратурата наречена сигнален процесорАко радар е на самолет можеш да го заглушаваш от земята и от самолетАко радар е на земята можеш да го заглушаваш от самолет само(два наземни радар на 30 км един от друг заради извивката на земята не се виждат един друг.Корал системата става само за разузнаване за сега
87
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 129А разстреляния във въздуха Пилот и той ли е Фалшив? А че двамата са били екипаж от незнам колко си години и това ли е фалшиво? Ейтка са пренаписали документация за няколко часа и са тренирали приятелите и роднините им да лъжат ...Излагаш се
86
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 133То1но това направиха и чуха началника на охраната на президента на Полша да Юрка пилотите да кацнат по-бързо ??? Това по време на кацане е не просто глупаво това води до катастрофа.
85
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До руска свинеферма1. За Корейския боинг след разследване на ИКАО(което завърши чак след разпада на СССР и предоставяне от страна на РФ на черните кутии) обвиниха екипажа и съответно корейската фирма за виновник за нарушаване на СССР въздушно пространство и за инцидента.2. За МН17 Алмаз Антей доказа с натурален(реален взрив пред кабината на самолет) тест че от мястото където би трябвало да стрелят сепаратистите не могат да се получат подобни резултати определени от разследването. Или Украинцит
84
0
 
5
 
! Отговори
вв преди 8 години
До руска свинефермаей смешен,статистика ли водиш искатели или не русия си е русия.всеки който е срещу тях или сащ в краина сметко го отнася
83
8
 
2
 
! Отговори
Османлията Ястреб преди 8 години
Още ли хленчиш,мрънкаш и се криеш под легла и завеси бе дребния?! Незадовелена жена да беше, щяхме да ти намерим колая, но ко' ще пра'им с тебе?!??
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В турската *** само могат да се радват че руснаците първо мислят, и не желаят конфликт! В противен случай американските консерви щяха да падат като мухи в турската ***.
81
2
 
3
 
! Отговори
руска свинеферма преди 8 години
А ТОВА КАТО ПОКАНА ЗА ТУРСКО КАФЕ ЛИ ГО ВЪЗПРИЕМАШ?6.10.2015 г. - Втори руски военен самолет наруши въздушното пространство на Турция. 5-10-2015.Турция обвини Русия в нарушение на въздушното пространство. Турските военновъздушни сили вдигнаха под тревога два изтребителя Еф 16 заради руски самолет МИГ-29. Инцидентът е станал миналата събота близо до сирийската граница.
80
3
 
5
 
! Отговори
Волен преди 8 години
До 125Пич,руските изтребители се показваха на корейския самолет и изстрелваха откоси по псока на движението му за да го принудят да се приземи на Руско летище.Турците чакаха в засада руския самолет и го свалиха в гръб,без предупреждение,предупредителни изстрели или показване за да кацне на турско летище.
79
6
 
6
 
! Отговори
руска свинеферма преди 8 години
РУСКИЯ ТЕРОРИСТ Генадий Осипович: Аз свалих южнокорейския боинг, пак бих го направил.....Ако чуете името на Генадий Николаевич Осипович, едва ли веднага ще направите някаква асоциация. Но този човек стана световноизвестен на 1 септември 1983 г. Тогава той бе пилот на съветски боен самолет Су-15, охраняващ въздушната граница на о. Сахалин. Осипович бе вдигнат по тревога и свали с ракета Р-98 южнокорейски "Боинг 747" с 269 души на борда, навлязъл в съветското въздушно пространство на път от Ню Йорк за Сеул. Машината падна в Японско море край малкия остров Монерон. Загинаха всички на борда.