Отварят черната кутия на Су-24 пред чужди експерти

Трябва да се работи най-внимателно, зове Путин
Обновена: 8 дек 2015 22:48 | 8 дек 2015 22:46,
226
Отварят черната кутия на Су-24 пред чужди експерти
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Владимир Путин нареди на министъра на отбраната Сергей Шойгу черната кутия на сваления от Турция руски военен самолет да бъде отворена в присъствието на международни експерти и данните да бъдат надлежно описани, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Според Шойгу ектремистите са напуснали много бързо територията, където е паднал самолетът. Не са успели да свалят нищо от самолета и черната кутия беше намерена, каза министърът, връчвайки я на президента, който помоли тя да се отвори само в присъствието на чуждестранни специалисти.

Путин заяви, че каквито и да са данните, регистрирани от черната кутия на сваления от Турция Су-24, това няма да промени отношението към Турция.

"Искам веднага да кажа, че каквото и да научим от черната кутия, отношението ни към извършеното от турски власти няма да се промени. Отново ще повторя: ние се отнасяхме с Турция не само като с приятелска страна, но и като със съюзник в борбата с тероризма и никой не очакваше такъв подъл, предателски удар в гърба", каза Путин.

"Затова с този прибор трябва да се работи най-внимателно, подробно и на високо професионално равнище заедно с международни експерти. Във всеки случай сме длъжни да поканим всички, които искат да участват в тази работа", допълни президентът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,ха..ГОЛЕМ ПРАЗ преди 8 години
....и като отвори ....квооооооо...!!????АЙДЕ СТИГА РУСКИ НАДУВКИ...!Нали , изяде турския шамар със самолета.....СЕГА НЕКА СЕ ИЗДУВА ПРЕД БАЛЪЦИТЕ...!!!/..бито и е"""но --немат връщане.ха,ха,хаааааааааааа./
77
6
 
4
 
! Отговори
процедурно питане преди 8 години
А какво стана с руските терористи свалили полет 17 на Малайзия Еърлайнс (MH17/MAS17) международен полет по линията Амстердам Куала Лумпур на малайзийската авиокомпания Малайзия Еърлайнс над Украйна. Ще има ли международна коалиция да ги бомбандира както ИД?
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 119Опитаха да се молят, ама афроамериканеца ги отсвири. Сега са увеличили вноса на ибрици от Китай, имат огромна поръчка за вазелин и чакат Мечката да дойде...
75
1
 
4
 
! Отговори
до 121 пфуу преди 8 години
Какво тролско има в това хората да се възмущават от това една държава да свали самолет на друга държава за 17 секундно нарушение на въздушното пространство? Аз лично бих се възмутил ако беше станало и обратното - Русия да свали турски самолет за 17 секундно нарушение на въздушното й пространство.
74
2
 
16
 
! Отговори
Фатме преди 8 години
До 110Ние туркините предпочитаме краставиците на кюрдите.
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До свинарника РусияСъбудихте мечката, сега се молете!
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе то нали за правителството на бкп ,дпс и атака нали бяха гласували и 30% . А бе другарю та вие даже не бяхте и първа политическа сила ,забрави ли . *** тва не ви пречеше тогава цяла година да се правите на велики
71
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До свинарника Русия 119Това е най-ефективното психологично оръжие срещу натопорчени ислямисти. Те само да чуят Квииик и започват да бягат да не ги омърси прасето.
70
15
 
2
 
! Отговори
свинарника Русия преди 8 години
Тъкмо съобщиха: Кутията е отворена и се чува квичене на прасета..ха.ха
69
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До коко 109Експерте МиГ-29К за Индусите е предадена цялата поръчка преди да почнат да се произвеждат самолети за Руския флот. Индусите вече имат боеготова ескадрила а руснаците още сне са боеготови. Су-33 все още е в строя но има само ПВО и ПКР оръжия за действия по наземни цели няма нищо сериозно за разлика от МиГ-29К
68
0
 
2
 
! Отговори
Ти ТИ ТИ преди 8 години
До 88Ще се удавиш в собствената си простотия
67
18
 
0
 
! Отговори
88 преди 8 години
На жужи трябва да му направят паметник в естествен ръст с шадраван че- да събира храчките от руския народ...ха.ха маленький человек-большой резиль
66
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да каже по добре какво ще правят рускините без турските краставици
65
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жужи го чака пандела или психоболница.и в двата случая там ще го пратят неговите хора. като компромис,могат да го разболеят и усмъртят
64
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дребния яде шамарите сега се обяснява като ученичка
63
11
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
Цените на руското оръжие са измислени.ВПК на Русия е държавен и в цената на изделието НЕ се включват разходите за разработка,Амортизации на машини,ДДС,технологичен брак.Колкото до МиГ-29К за момента е най-непродаваемия боен самолет на Русия.Дори собсвения им флот предпочита Су-33.Техническите проблеми са хронични и затова индусите решиха да купуват френски "Рафали"
62
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До АнонименЗа 2015 48 Су-35Ц24 Су-3440+ МиГ-29К(корабен)Модернизация на Су-27 в Су-27СМ 20+Су-30МКххх 60 за експортСу-30 Модернизация до Су-30СМ(Руски еквивалент на Су-30КМххх) 20+ Су-25 Модернизация до Су-25СМ3(100% цифрова електроника и добавен радар тоест позволява нощни бойни задачи) 20+Възстановява се производството на ИЛ-76, Ту-160(вероятно 10-20 бройки)
61
4
 
10
 
! Отговори
Род преди 8 години
САЩ безогледно лъжат и крадат от всички по най различни начини и това е световно известен неоспорим факт.А доколко народа е избрал настоящето правителство, само ще кажа да се погледне актуалната статистика. Едва ли 30% гласували, от имащите право на глас ,са целия народ!? Мерзост и подлост в САЩ размери!
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби кво стана бе? Жигулката се счупи и заработваш за нова ли :) Пиши, пиши, те затова ти плащат.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби100-150 модерни бойни самолета и 300 хеликоптера от всички видове годишно.това къде го прочете бе ? От модела ПАК-ФА ли са :)