Бан Ки Мун осъди изявленията на Тръмп за мюсюлманите

Канада също разкритикува думите му
9 дек 2015 09:17, Елка Василева
18
Бан Ки Мун осъди изявленията на Тръмп за мюсюлманите
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Генералния секретар на ООН Бан Ки Мун силно се противопоставя на призива на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ. Това съобщи говорителят му Фархан Хак, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Бан многократно се е изказвал срещу всички форми на ксенофобия и изявление срещу мигранти, расови или религиозни групи и "това определено важи и за този случай", посочи Хак.

Вярваме, че никой не бива да следва реторика, основаваща се на ислямофобия, ксенофобия, на какъвто и да било друг призив към омраза срещу всякакви групи, допълни говорителят.

Канадското правителство, което обикновено се въздържа да коментира предизборни кампании в други държави, също отправи критики към Тръмп заради коментара, отбелязва Ройтерс.

Това е нещо, което в Канада не можем да приемем. Никога не сме били толкова далеч от думите, които сега чухме от САЩ, заяви канадският министър на външните работи Стефан Дион.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Доналд ТръмпБан Ки Мун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп няма шанс да спечели президентски избори. Първо, изборите не са на популярен принцип и електоратът е очертан, и второ, и републиканците не искат да го подкрепят. Прекалено е краен и пречи на всички политици.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАК Бан кимун
7
1
 
10
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Тръмп, още повече ме кефиш!!! Гони негро.о Обама и оправи тази *** ФАЩ!!!
6
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ами да направят Референдум по "?"-a за да се види какво наистина мислят американците.Защо никой не критикува Япония, където изобщо е забранено мюсулмани да стъпват и така проблема са го решили радикално!
5
0
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Тоя критикувал Тръмп, оня го критикувал, но накрая като гласуват за него американците, ще разберат, че е прав. Защото обикновените хора май по-добре виждат заплахата от ислямизация на света.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намериха начин да махнат Тръмп - обиждал религията на ***!
3
2
 
17
 
! Отговори
факт преди 8 години
Раздухаха изявлението на Тръмп ,който всъщност каза да не се допускат влизането на мусюлмани в САЩ ей така, а всяка молба да се разглежда много внимателно
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бан Ки Мун да варви на мaйнaта си
1
3
 
24
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 8 години
Веднага ООН да признае независимостта на Ислямските американски щати!