Руски ракети полетяха от подводница в Средиземно море

Унищожени са два командни пункта на ИД
9 дек 2015 10:07, Елка Василева
191
Руски ракети полетяха от подводница в Средиземно море
Снимка: YouTube

Министерството на отбраната на Русия показа видео от изстрелването на крилати ракети с морско базиране „Калибър“ от подводницата „Ростов на Дон“ по позиции на Ислямска държава /ИД/ в Сирия. Видеозаписът е качен на сайта на министерството в YouTube, пише Лента.ru.

“В резултат са унищожени два важни командни пункта на терористичната организация ИДИЛ в провинция Ракка“, се казва в описанието към видеозаписа.

Още по темата

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента Владимир Путин за изстрелването на ракетите на 8 декември. Той уточни, че подводницата „Ростов на Дон“ е в акваторията на Средиземно море.

Путин е наредил да бъдат проучени резултатите о т ударите с новото високо точно оръжие и изрази надежда, че няма да се наложи ракетите да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави.

На 20 ноември Шойгу доложи на върховния главнокомандващ, че кораби от Капсийския флот са изстреляли 18 крилати ракети по седем обекта в три провинции.

На 7 октомври Русия нанесе първия удар с крилати ракети с морско базиране по сирийски обекти на ИД. 26 ракети 3М14 от комплекса „Калибър“ бяха изстреляни от кораби на Каспийския военен флот с прелитане над територията на Иран и Ирак.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ShoppАйде малко ВОЕННА теория за усерите на форумаПозиция - реално дупка в земята където седи брадат идилец и стиска някакво оръжие.Склад - място може и на открито където се съхраняват разни неща от Танкове до консерви с зарзават.Команден пункт - Място което предпазва от директно наблюдение, може да е укрепено срещу сухоземна атака, а може да е просто една барака. Това е място където се съхранява КОМУНИКАЦИОННАТА апаратура за свръзка с по-горното командно ниво(боса)
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 godishno dete ne moje se izloji kolkoto tozi Putin,ta toy stana veche za posmeshishte kogo plasish ve gargo
102
40
 
7
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
До АнонименРусия се бори за частните интереси на Путин свързани с петрола, дано загуби, за да имаме по-евтин петрол и газ. Русия трябва да бъде смазана и унищожена, Путин трябва да бъде обесен, като всеки диктатор.
101
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи българите, моля да разберат! Днес Русия се бори както и за вас. Моля ви, не мразят Русия, да й помогне! Това е само в интерес на България! Искате ли утре Аллах акбар?
100
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четвъртата ракета е от подводница прикрепена за СУ-24...;).
99
12
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 147"Експерте" При разработка на управляемо въоръжение можеш да тръгнеш по два пътя"Умен" носител и "***" Боеприпаси макар и управляеми"Умни" Боеприпаси и какъв да е носителЗа по-лесно и по-евтино рашките тръгнаха по пътя на тъпите боеприпасиЗа това сега държат приза за всички ЛЕКИ ПВО Комплекси(Панцир, Тор, ОСА-АКМ2, Верба, Каштан) без Шведския РБС-90 и Английския Сарстрайк(които са безумно скъпи заради тяхната ефективност)САЩ обратно скъпи умни боеприпаси поне 100000$ парчето
98
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 148Не мога тук клипа да видя сори виждам само снимката(ограничения) На снимката е показано излизане на 3 ракета от водата и пуска на ракетния ускорителИма 3 поколения балистични ракети и 3 поколения крилати ракети в СССР/РФ флот1во балистична ракета пуска се от точно ТОЧНО определено подводно положение и скорост2ро пуска се от големи дълбочини и по-висока скорост3то имат и модул за пробиване на леда в арктика1во крилати от повърхноста2ро от 45 градуса шахта3то Торпеден апарат
97
24
 
5
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Браво където и да им паднат ракетите все Командни пунктове удрят браво.Май само те си вярват на сводките.
96
1
 
35
 
! Отговори
Sali Feraim преди 8 години
Да паднат в резиденцията на Ердоган, белкем турския народ се отърве от един душманин!
95
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но министерството на отбраната не показа къде са паднали, да не са като иранските ракети по пътя си за сирия
94
1
 
10
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Беэкрайната война эа нефт и гаэ:-)))!!!
93
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изстреляни са общо пет ракети. Две са паднали пред подводницата, две зад нея. Петото не се знае къде е отишло. Не се знае и дали е изстреляно.
92
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 142Асрок и 2 от 6 варианти на Клъб/Калибър са реално крилати торпедаASROC Anti Submarine Rocket
91
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 142Ракетата дали ще е АСРОК, ТОМАХАВКА или КАЛИБЪР се изстрелва в водонепроницаем контейнер ако ракетата не е херметизирана и пригодена самата тя да преминава през вода със сгъстен въздух от стандартен 533мм торпеден апарат. При изскачане на контейнера или ракетата над водата се запуска стартовия ракетен двигател а по-късно и основния двигател. Изскачането е обикновено под ъгъл 30-60 градуса в зависимост от дълбочината на изстрел от подводницата. По-дълбоко по-голям ъгъл.
90
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 134Абре Опорно точкови Южен поток беше 50% Италиански първоначално и за това се поръчаха само европейски части. След като такива скъпи компоненти са поръчани ще ги ползват. Дали в Северен Поток дали в нов Южен поток или ще ги пратят на тръбопроводите към Китай няма значка.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиЗа това ако подводницата има 4 торпедни апарати то тя може да стреля 3 ракети и 1 торпедо готово за ползване в 4 торпеден апарат за всеки случай.малийй, тия и крилати торпеда имали бе!
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиСистемата работи 360*360 градуса и класифицира радарни заплахи(но турските Ф-16 не са си включили радарите)и каква е ползата от тази високотехнологична руска новост?Да бяха помолили турците да си пуснат радарите :)
87
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 138Подводниците имат или 4 или 6 торпедни апарати обикновено. За това ако подводницата има 4 торпедни апарати то тя може да стреля 3 ракети и 1 торпедо готово за ползване в 4 торпеден апарат за всеки случай.
86
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 212 прод2. Липа мисля се казва системата но мисля че греша. намира се на гърба на Су-24 и засича ракетни пускове по инфряачервеното излъчване на двигателя. 180 по вертикала и 360 градуса по хоризонтала.ОБАЧЕ Ф-16 на Турците са атакували самолета от зад и от долу с ракета с инфрачервена глава за самонасочване.Това е реално сляпо петно в защитата на всеки самолет(вкл ф-16) освен най-новите които имат системи 360*360 градуса засичащи ракетни пускове по инфрачервеното излъчване.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четвъртата ракета от съседната подводница ли я пуснаха или така се е получило след монтажа на филмчето?