В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски

Задачата му била да помогне революцията да бъде мирна
Обновена: 9 дек 2015 19:07 | 9 дек 2015 19:06, Елка Василева
345
В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски
Михаил Ходорковски. Снимка: архив, Reuters

Живеещият в изгнание руски магнат и бивш затворник Михаил Ходорковски смята, че в Русия е неизбежна революция, предаде Асошиейтед прес.

Ходорковски, някога най-богатият човек в Русия, беше помилван от президента Владимир Путин през декември 2013 г. след десет години в затвора. Обвиненията в данъчни измами и злоупотреби срещу него бяха политически мотивирани - наказание за това, че се противопостави на Кремъл и хранеше политически амбиции, посочва АП. След освобождаването от затвора Ходорковски замина за Германия, след което заживя в изгнание в Швейцария.

Още по темата

На пресконференция в Лондон по онлайн връзка Ходорковски изрази мнение, че Путин е довел Русия до положение, при което революцията е неизбежна и необходима.

Той добави, че неговата задача ще бъде да помогне тази революция да бъде мирна. Ходорковски не каза дали смята да помогне на опозиционните сили в Русия да свалят Путин.

Вчера руското следствие повдигна задочно нови обвинения срещу бившия шеф на петролния гигант Юкос и го призова на разпит. Според следствените органи той е замесен в убийството на Владимир Петухов, кмет на град Нефтеюганск, през 1998 г.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива, като този койот от порода Ешкенази не заслужават да обитават света. Путин беше твърде снизходителен към крадливото гнусно животно. "Цивилизованият Запад" даде убежище и комфорт на един измамник и терорист, който е дръзнал да прави революция срещу лидера с най-висок рейтинг в света. Как стана най-богат в Русия? Е, как стана? Гнусен престъпник, подкрепян от гнусния потдръжници на тероризма -САЩ.
130
2
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Едно е неизбежно !--160;Стова ли се гордеете бе идиотино ,че сте убийци. Такива сте + терористи
129
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопЩе си ги вземе със сигурност, не се притеснявай. Ще си ги вземе с лихвите. Укропитеците ще вият на умряло както беше ред сълзи - ред сополи за Крим.
128
4
 
7
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--146;Не ние. Русия ни открадна 140 милиарда лв. след ДЕВЕТИ. При Бюджет 48 милиарда лв ,за издръжката на армията им давахме 26 милиарда. Ген. Бирюзов окраде златото на банките. Откраднаха ни хиляди вагони, Оловно-цинковите руди, Розовото масло ($1400 до $1600 за кг.),Хиляди тонове ТЮТЮН ,Хиляди тонове МЕСО.Българите бяха на диета. Откраднаха ни всички Германо--Български дружества ,тогава високотехнологични. Путин ПЛАЩАЙ.
127
1
 
15
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
Господата от козяк неразбраха ли накрая че България не е прозападна настроена!!!!България е проРуско настроена!!!!И че парите и помията която наливат в момента тук отиват на вятъра!!!!смешници!!!!
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народът се вдига на революция когато е беден гладен,няма храна вода ток и тн.В Русия храната е колкото в Бг (някой неща като деликатесните риби и хайвер са значително по-евтини) токът е стотинки бензинът левче,средната заплата е доста по-висока от в Бг.Не мисля,че някой ще е навит да прави революция...
125
2
 
19
 
! Отговори
..... преди 8 години
Над 80% одобрение от народа и този вика за революция ..... знаем кой му плаща
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не върне ли дълга си към Русия на Украйна лошо и се пише. Крим ще им се стори приказка на украинците!
123
11
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
Русия обича да краде и да не връща. Навремето Ленин взема огромен заем от американска банка като ЗАЛАГА Крим.Заема не е върнат.Сталин подарява земята на американци имащи отношение към Ленд Лиза. За да спаси Крим от САЩ Хрушчов го подарява на Украйна. Путин връщай си дълговете. Връщай КРИМ
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнида!
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОДОРКОВСКИ- ПРЕЗИДЕНТ НА РФ, ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА Я РАЗГЛОБИ НА БОЛЧЕТА И ГАЙКИ!!!!!!!!!!!!!!
120
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Правителството на Украйна ще въведе мораториум на изплащането на дълга към Москва", каза Яценюк, обръщайки се към Путин. Той не пропусна и възможността да каже, че Русия е агресор на нейна територия.
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние колко дължим на Русия за това че бяхме немски ортаци преди 9 ти?
118
0
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Другаря Путин си е виновен,такива прозападни миши изчадия трябва да гният до живот по зотворите в сибир!!!!помилван и след глътка въздух пак с ножа напред!!!!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до131 хаха ако Русия е еврейска, тогава защо сащ и русия са на нож? По тази логика, и турция е еврейска държава хаха платении боклууци от сайта
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Песков: В случай, че не изплати дълга си от 3 млрд. долара към Русия, Украйна я очаква дефолт. Русия няма каквито и да било други предложения към Украйна, освен оповестените, за преструктурирането на дълга от 3 млрд. долара, и в случай, че той не бъде погасен, ще настъпи дефолт, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kакъв магнат,какъв изгнаник е тази сабака гнусна?С ограбени пари от руския народ-сега си гледа живота в Швейцария!Да се моли да не стане една революция,при която гражданите на Русия ще си поискат обратно всичко ограбено от тях.Щото на мошеници като него ще им се стъжни изведнъж положението!
114
11
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--127.Русия дължи и на нас 140 милиарда лв. които ни открадна по време на окупацията след ДЕВЕТИ.
113
0
 
12
 
! Отговори
хх преди 8 години
този бандит пак надига глава ограби народа и пак иска да граби само за затворо
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе укропите не върнат ли милиардите, ще видят кон боб яде ли. А МВФ да го води както си иска.