В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски

Задачата му била да помогне революцията да бъде мирна
Обновена: 9 дек 2015 19:07 | 9 дек 2015 19:06, Елка Василева
345
В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски
Михаил Ходорковски. Снимка: архив, Reuters

Живеещият в изгнание руски магнат и бивш затворник Михаил Ходорковски смята, че в Русия е неизбежна революция, предаде Асошиейтед прес.

Ходорковски, някога най-богатият човек в Русия, беше помилван от президента Владимир Путин през декември 2013 г. след десет години в затвора. Обвиненията в данъчни измами и злоупотреби срещу него бяха политически мотивирани - наказание за това, че се противопостави на Кремъл и хранеше политически амбиции, посочва АП. След освобождаването от затвора Ходорковски замина за Германия, след което заживя в изгнание в Швейцария.

Още по темата

На пресконференция в Лондон по онлайн връзка Ходорковски изрази мнение, че Путин е довел Русия до положение, при което революцията е неизбежна и необходима.

Той добави, че неговата задача ще бъде да помогне тази революция да бъде мирна. Ходорковски не каза дали смята да помогне на опозиционните сили в Русия да свалят Путин.

Вчера руското следствие повдигна задочно нови обвинения срещу бившия шеф на петролния гигант Юкос и го призова на разпит. Според следствените органи той е замесен в убийството на Владимир Петухов, кмет на град Нефтеюганск, през 1998 г.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
4
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
До Анонимен 174Наистина! Майка на Ленин беше родена Бланк. Яков Михайлович Свердлов беше Янкель Мойшевич, Дзержинский = полски ***, Троцкий беше Бронштейн. Няма нито един русский. Жиди "днес" за да повдигат революция у себе си на родина в тель-авиве
150
5
 
5
 
! Отговори
скруч преди 8 години
Всяка държава която разчита само на полезни изкопаеми е обречена на провал. Австралия, Южна Африка отдавна са проумели този факт и са фиксирали икономиките си тка че да не зависят само от добиви. Русия ще го разбере скоро, когато стане милиард рубли за долар.
149
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 171 Русия е осъдена да плати за "ТОЯ" 50 млрд $ .Делото "Юкос"показа на света методите на посткомуниста Путин.Ходорковски му беше опонент на изборите и Путин избра най-лесният начин ..вкара го в затвора.Затова диктатурите никога няма да са успешни.Защото не идва ред на знаещите и можещите ...ТЪПИТЕ И АРОГАНТНИТЕ ВИНАГИ СА НА ПРЕДНАТА ЛИНИЯ..
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusia da izplati na BULGARIA ,otkradnatite pari,zlato milioni tonove uranovi rudi,olovo,tyutun,agneta,zelenchuci ,vsi4ko da izplati gladniya rusnaksled vtorata svetovna voyna
147
2
 
13
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Интересно като му свършват парите ще пиши ли писмо на Путин?
146
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сте се запознали с биографията на тоя МОШЕник, грабежа по време на нашата приватизация ряпа да яде пред това в Русия. Десетки милиарди е бил прилапал. Но вече Русия не е разграден двор, може реда да е донякъде феодален, но има ред и вече всички благата не изтичат навън без никакъв контрол. Затова козяците реват на мъка... мъка!
145
6
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
При 40 $ за барел Путин все още може да играе по ръба на бръснача. При 32-33 $ за барел въпроса са фалита на руси е не е "дали" а "КОГА".
144
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin stana za posmeshishte na sveta,kvi sa tiya voenni fukaniya,raketi,samoleti,abe putner 10 godishno dete nqma da pravi tvoite fukaniya
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходоровски да прави революция в новата си родина Великобритания.
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОПОЗИЦИЯТА ЩЕ СЕЧЕ ДЪРВА В КОМИ СКОРО,А ТОЗИ ЩЕ ИЗПИЕ ЕДНО ЧАЙЧЕ И ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗЛАГА ОТ РАДИАЦИЯТА.
141
4
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--155;Аве те руснаците се скъсват да ядат ХАЙВЕР!!!!
140
1
 
7
 
! Отговори
истината преди 8 години
До Ходоркавски руснаците казват "МЕЧТАТ НЕ ВРЕДНО"този е син на областен управирел секретар на КПСС с нагласа да краде плюс това ерейн е извинявайте какво може да каже след като Путин му затвори пътя да краде.
139
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 174 остана само убиеца Сталин...пардон Путин.
138
8
 
5
 
! Отговори
Пулимьот Рукавишнико преди 8 години
Естествено че хората ще се вдигнат.Въпрос на време е. Представяте ли си в нормална демокрация президент и премиер да си се менкат както си пожелаят? Абсурд! Руския мужик колкото и да е пиян, съвсем не е *** и вижда какви ги върши диктатора Путин. Да залъгваш народа с национализъм и стова колко велика е Русия ще има краткотраен ефект.
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си научи уроците от няколкото жiдовски революции и едва ли номера ще мине пак. Троянският кон Горби вече го няма, пиянката Елцин също.
136
2
 
7
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
Ха, ха, *** Ходорковский е авторитетно мнение за българи, и "Днес" посвети му толкова много думи. Место за *** е в Израиле, ала не в Россия, твърде много тях тук. Той ще помогна там много за жиди. Русские не трябват помощ от ***
135
6
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--168;Ако прекарам някоя твоя близка така ще я запеня че ще замирише на изгоряла гума.
134
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е свестен, аз ако бях тоя щях да го остава доживот в затвора, и пълна конфискация на пари и имоти! Това са пари на народа, хаха смъррт еврейски гаадове
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КирчоГледам пяна ти капе от устата, яко си се запенил. Кефиш!
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Вовкин фалира !Това с цената на петрола много се изтърка вече, измисли нещо ново да не ти резнат центовете от Козяк. Саудитска Арабия вече отвори резервите си и продава от резервите. Падне ли под 30$ първа фалира тя. А на руснаците разходите за петрол се измерват в рубли и ако преди беше е долари 5$, сега е 3$, така че докато падне под 3$ все са на печлаба.