ЕК погва правово Унгария заради бежанците

Будапеща обвини Брюксел в реваншизъм
10 дек 2015 22:10,
68
ЕК погва правово Унгария заради бежанците
Снимка: архив, Ройтерс

Европейската комисия откри днес наказателна процедура срещу Унгария заради нейното законодателство за предоставяне на убежище, предаде Ройтерс.

Будапеща веднага обяви решението на ЕК за "акт на отмъщение" заради това, че Унгария отхвърли задължителните квоти за мигранти. Тя изгради стоманена ограда по южната си граница, за да не могат да преминават мигранти, и се обяви против подкрепяния от Германия план за налагане на задължителни квоти за разселване на десетки хиляди мигранти из страните членки на ЕС.

Приемайки днешното решение, Еврокомисията отбеляза, че не е удовлетворена от отговора на унгарските власти на изразените опасения към законодателството за убежище, което според комисията нарушава правилата на ЕС. Будапеща има два месеца да отговори на изпратеното й днес писмо от комисията.

Янош Лазар, шефът на кабинета на премиера Виктор Орбан, каза, че "това е несправедлива и нечестна процедура, плод на отмъщение от политически групи, които не одобряват решимостта на Унгария да защитава европейските граници".

Лазар каза, че Унгария ще се защитава срещу наложената й наказателна процедура. Според него Германия повече заслужава наказателна процедура заради огромните закъснения в разглеждането на молбите за убежище на хилядите мигранти, които е приела.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
кухите лейки от ЕС преди 8 години
ЕК вместо да се занимава с глупости, да прати ФРОНТЕКС и да спре тотално мигрантите от границите на ЕС. В самото начало на териториалните води на Гърция, Италия, Испания да е минирано, да не може да се влиза в териториалните води на тези държави, освен по денонощно охранявани пътеки. Да може да минават кораби, но само с разрешение. Без разрешение - моментално торпилиране. Нарушаването на водните граници е като при сухопътните такива и да води до смърт.
39
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Брюкселската администрация за да замаже собствените си безобразия очевидно е готова да се превърне и в диктатура !
38
0
 
23
 
! Отговори
Добре а сега на къде преди 8 години
Зарязвайте тоя ЕС само беди и нещастия ни донесе...Народен съд за управляващите в БГ да им се стори тясна земята, на която са се родили.
37
0
 
19
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Преди руснаците им бяха виновни!Искахте ЕС сега сърбайте замръзнал курбан!
36
0
 
17
 
! Отговори
УаУ преди 8 години
Господи, къде е здравия разум на ЕС ?!? Това нещо ще се разпадне съвсем скоро
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държавата Унгария живеят унгарци какво му е нередното че ще ги наказват ?
34
1
 
28
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Тея брюкселски зелки са такива нещастници. Виждат че Орбан и Унгария постъпват правилно и действат добре, но не се вписва в техния план да наводнят Европа с ислямисти и африканци и я атакуват. ЕС се е превърнал в един диктаторски режим където периферните области трябва да изпълняват политиките на чиновниците от Брюксел иначе са "наказвани". Тоя ЕС се развоня още повече.
33
0
 
26
 
! Отговори
7 преди 8 години
До МРАВКАВ Унгария доста ще им е доста трудно да подменят правителството -ако падне Орбан идват баш хард националистите от Йобик, които а твърдо за незабавно излизане от еурогейския съюз. така че *** ще дъвчат ла*на, но ще търпят Орбан, защото либерал-соросидните *** нямат и 10% вот там
32
0
 
24
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Крайно време е да се разпада този съюз, аз лично не искам да съм част от подобно нещо. Мултикултурализъм може да се гради само и единствено, когато всички съставляващи го общества са готови, достигнали до духовно и морално равновесие.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да погне Германия и Франция по-добре.
30
3
 
45
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТУМОРА НАТЕЧЕН Е.С. Е ПЪКЛЕН ПЛАН НА С.А.Щ. ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ЕВРОПА И НАСЕЛЕНА С ИСЛЯМИСТИ.НИКОЯ СТРАНА В ЕВРОПА ДА НЯМА СОБСТВЕНИ РЕШЕНИЯ И СУВЕРЕНИТЕТ.САМО ЕДНА УНГАРИЯ НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА ЗА СЕГА,НО "БРАТЯТА" АМЕРИКАНЦИ ЩЕ НАПРАВЯТ И НЕВЪЗМОЖНОТО ДА ПОДМЕНЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО С ПОСЛУШКОВЦИ КАКТО Е В ВСИЧКИ ДРУГИ ЧЛЕНКИ НА Е,С, БЪЛГАРИЯ Е ОТЛИЧНИК В ТОВА ПОСЛУШАНИЕ .
29
0
 
47
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Народите, живели в рамките на Австро-унгарската империя, са хора с друг манталитет! Тяхното чувство за справедливост, разумният им подход към нещата в живота и правилните им решения / дори във всекидневието/ понякога са впачетляващи.Ядат си майната някой нещастници в Брюксел, но има Господ! Те отгледаха убийците в Париж - сега французите ще им го върнат без да искат -- и то тъпкано. Жалкото е, че ще се намерят 1 млн серсеми в Европа да подкрепят брюкселските дантели !!!
28
0
 
68
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Къснет за Унгария с такъв ръководител, на когото му стиска! Това е здравата позиция за всяка уважаваща себе си държава! Поведениет a la Корлеоне и рязане на лентички са за позьори. Истинските неща са друго нещо!
27
1
 
64
 
! Отговори
факт преди 8 години
Брюкселката диктатура е по-лоша от комунистическата.
26
0
 
74
 
! Отговори
брюкселски лентяй преди 8 години
Кои са тези самоизбрали се брюкселски лентяи че си присвояват правото да съдят за действията им законно избраните правителства на суверенните държави в така наречения ЕС. Това само показва нуждата от промени за да бъдат озаптени самозабравилите се чиновници и да им се напомни че са никои .
25
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори да ги накажат, това е нищожна цена в сравнение с ползите от неприемането на съмнителни субекти и спестения риск.ЕС има имидж, който иска да спазва, колко е добър и човечен. Но всъщност се управлява от хора с прoмити мозъци или задни интереси.
24
0
 
60
 
! Отговори
Бико преди 8 години
А останалите държави не могат ли да осъдят Меркел че ги покани.Ко ми стойте и чакате да ви отпуснат някое евро от ЕС.послушковци.Аз ли да плащам задето Американците разбутаха ислиама.Те ще се оправят ще им вземат петрола а ние европейците ще им ядем попарата като започнат да ни зривяват.
23
0
 
50
 
! Отговори
men преди 8 години
а фесовете от ЕК и евро+ейския парламент тябва да бъдат наредени по стълбовете на булевард бриксел с главите надоле и белите хора на европа да ги удавят с плюнки. проблема е че заради войната която обявиха нови избори в германия няма да има 2017. същия цирк ще се повтори и в други европейски държави. помнете ми думата.
22
0
 
61
 
! Отговори
men преди 8 години
еврейката меркел покани ордите в европа за да унищожи бялата раса и да освободи място за велик израел. за това и в момента се унищожава сирия а изпращането на немски войници противоречи на германската конституция. германия е васална територия правителството на която се кълне пред американския президент и знаме. германците обаче СА виновни за целия цирк защото не надигат глава и скоро пак ще трябва да изкупуват грехове. този път истински.
21
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унгарците имат държавници с топки.Де и ние да извадим такъв късмет!