Ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи в Лайпциг

Леви демонстранти скочиха срещу шествие на неонацисти
12 дек 2015 22:30,
52
Ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи в Лайпциг
Снимка: Архив Reuters

Германската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне хвърлящи камъни леви протестиращи, които се опитаха да спрат шествие на неонацисти в Лайпциг, предаде Ройтерс.

Около 1000 антифашистки протестиращи запалиха контейнери за боклук и дървени барикади, за да попречат на 200 поддръжници на малки неонацистки групи да преминат в шествие в града.

Полицията съобщи, че няколко души са ранени в сблъсъците и положението остава напрегнато. Не се уточнява дали пострадалите са цивилни или полицаи, а единствено се посочва, че полицаи, които се опитали да държат двете групи разделени, били нападнати от по-голямата левичарска група.

В източногерманските градове Лайпциг и Дрезден се състояха редица протести на антиимигрантски групи срещу политиката на канцлера Ангела Меркел на отворени врати за мигрантите. Такива протести често се сблъскват с контрадемонстрации, отбелязва Ройтерс.

Полицията не уточни дали неонацисткото шествие е било срещу имигрантската политика на правителството.

Тази година Германия е приела над един милион бежанци.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти сигурен ли си че живееш в Мюнхен.
43
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименНе е само в Мюнхен така. Изобщо не ми се излиза да пазарувам. Купувам онлайн, каквото мога. Имам чувството, че съм в Близкия Изток като изляза. Какво се случи с тая Германия? Какво ще правим? А идеята беше да живеем по-добре...каква стана тя?
42
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До до 42Така е! Жалко е! И най-жалкото е, че всичко се развива с много бързи темпове. От седмица на седмица става все по-зле. Аз немци по улиците вече не виждам.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41 и г-на от Мюнхен, останалите без това не знаят за какво става въпрос. Имам само един въпрос, как е предколедното пазаруване,лесно намерили паркоместа и колко време чакаш на опашката.Аз вече не излизам да пазарувам във събота .
40
1
 
5
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Проблема е че дъртата Меркелица е слуга и част от т.н. "западни елити" които са слуги на дявола и прокарват политики унищожителни за европейските народи. Меркелица не е канцлер на Германия а поставен слуга който да доведе Германия до унищожение.
39
1
 
7
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименРазбирам, че Ви е неприятно да четете в българските медии негативни новини за Германия. СВИКВАЙТЕ! Отсега нататък ще е така! Животът в Германия ще става все по-неприятен и по-неприятен. Най-неприятен ще е за нашите деца. Германия отдвана вече не е райската градина, която на Вас ви се иска да бъде! И НИКОГА вече няма да бъде!
38
7
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименТова ироничен коментар ли е? Къде видяхте райска градина в Германия? В Berlin, Duisburg, Dortmund, Essen, Mönchengladbach, Wuppertal? Къде???? Българинът не можел да си позволи? Много българи живеят по-добре от много немци! Аз също живея в Германия, г-не! Ама Вие май не излизате от селото, в което живеете (не че е лошо да се живее на село, по-висок е стандарта при всички положения). Не заблуждайвайте хората, не заблуждавайте себе си!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия е райска градина във сравнение със България,тука хората живеят във истинския смисъл на думата.Живея от дълги години между тях,и едно мога да кажа че за такъв стандарт на живот много от коментиращи те не могат даже да мечтаят.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що пък само едните са нео,щом едните са такива то и другите анти са също такива нео щот са по едно също време на площада и в едно също време действат,живеят,в момента-нео,значи и в едно и също време са заболели от детската болест левичарство,по наследство предадена им от дедо им анти с тиранти.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам Меркелица да виси на някой стълб.
34
0
 
16
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Големите - мащабните убийци на човеци и големите- мащабните разсипници се помнят в историята ! Предизвикват големи катаклизми в човешките взаимоотношения .... От древността до ден днешен все е така. И най-често движещата сила е н.в. АЛЧНОСТТА ! На сиромаха, борещ се да просъществува, не му остава време да мисли за друго , освен за хляба. Големите катаклизми ги правят богатите - нямат наядане ,нямат насищане .....
33
0
 
3
 
! Отговори
~~~~°~~~~~ преди 8 години
Nisto novo, dobre zabraveno staro
32
1
 
25
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ФАШИСТКАТА ПОЛИЦИЯ БИ ТРЕПА И УБИВА ПРОТЕСТИРАЩИ,ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯХА ПРОТИВ БЕЖАНЦИТЕ-ИДИЛОВЦИ НЕ ФАЛШИФИЦИРАЙТЕ НОВИНАТА ИМА ВИДЕОТА НАВСЯКЪДЕ.ВЕЧЕ Е ТРУДНО ДА ЛЪЖЕТЕ...
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започва началото на края на Германия сътворен от онези с кривите носове! Браво Меркел, браво Обама! Страшни сте!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почва се, почва. Някои си мислеха за приказки от братя Грим. Като си играеш с огъня и се правиш на сляп и глух, става така. Явно не четат историята. Германия винаги се оправя, да му мислят другите държави в Европа.
29
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гмо мозъци не питат българите що за птици са мюсюлманите 500 год сме имяли л-------а когато го разберат ще е късно за германия
28
0
 
30
 
! Отговори
33 преди 8 години
ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА С МЕРКЕЛОВАТА ПОЛИТИКА!Наистина ли образцовата Германия тръгна по пътя на дестабилизацията заради глупостта и ината на управляващите там, да следват инструкциите на Обама за приемане на мангасарските орди в Европа?Еврото загуби тотално позиции, Европ.съюз е пред разпад ... Меркел ще остане в историята с кьоравата си политика на хуманност към нехуманни индивиди, поставяйки собствения си народ в неизгодни позиции на оцеляване !!!
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук се говори за Германия , бе турци смо'и.Има да ядете бая бой от руснаците , стойте далеч и от българите !
26
3
 
29
 
! Отговори
+ преди 8 години
27 - ще ти разкрия една тайна - не вярвай на всичко, което ти каже Сорос и спонсорираните от него учебници.
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Неанонимен взимай бастуня и куцук коцук в роден сибир червена дятка нямате бъдеще