Ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи в Лайпциг

Леви демонстранти скочиха срещу шествие на неонацисти
12 дек 2015 22:30,
52
Ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи в Лайпциг
Снимка: Архив Reuters

Германската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне хвърлящи камъни леви протестиращи, които се опитаха да спрат шествие на неонацисти в Лайпциг, предаде Ройтерс.

Около 1000 антифашистки протестиращи запалиха контейнери за боклук и дървени барикади, за да попречат на 200 поддръжници на малки неонацистки групи да преминат в шествие в града.

Полицията съобщи, че няколко души са ранени в сблъсъците и положението остава напрегнато. Не се уточнява дали пострадалите са цивилни или полицаи, а единствено се посочва, че полицаи, които се опитали да държат двете групи разделени, били нападнати от по-голямата левичарска група.

В източногерманските градове Лайпциг и Дрезден се състояха редица протести на антиимигрантски групи срещу политиката на канцлера Ангела Меркел на отворени врати за мигрантите. Такива протести често се сблъскват с контрадемонстрации, отбелязва Ройтерс.

Полицията не уточни дали неонацисткото шествие е било срещу имигрантската политика на правителството.

Тази година Германия е приела над един милион бежанци.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още по- интересен въпрос е: а кого потдържат краварските-*** лакеи ? Едните са фашисти, а другите - леви от бишото ГДР иначе казано ***, със съзнанието на Щази и бившото КГБ.Е да ама тия с "левите убеждения" са за повече *** в Европа - точно както и американските "командири".Ми да ви е честито.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
+ 1 за 3 МНОГО ИНТЕРЕСЕН ВЪПРОС Я-Я
2
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно руските *** кого подържат сега нео нацистите дето гонят имигрантите или анти фашистите дето им се противопоставят КАКВО ВИ КАЗВАТ пияндурите от мамашистана като ОПОРНА ТОЧКА
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЩЕ МАЛКО И ТРЯБВА НА ИСКРАТА ЗА ДА ЛУМНЕ ГОЛЯМИЯ ПОЖАР В ГЕРМАНСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ГЕРМАНИЯ.