Япония и Южна Корея осъдиха остро тестовете на Пхенян

Към момента в Япония не е измерено изменение в радиацията
6 яну 2016 08:13,
19
Япония и Южна Корея осъдиха остро тестовете на Пхенян
Шиндзо Абе, Снимка: Reuters

Японският премиер Шиндзо Абе заяви днес, че страната му ще даде твърд отговор на нарушаването от страната на Северна Корея на усилията за неразпространение на ядрените оръжия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Абе определи като заплаха за националната сигурност обявеният от Пхенян опит с водородна бомба и подчерта, че Япония по никакъв начин не може да толерира севернокорейските ядрени тестове.

Японският премиер посочи, че страната му ще работи с Русия и другите постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и настоя за приемане на нова резолюция, предаде ТАСС.

Японското министерство на околната среда съобщи, че не са регистрирани изменения в радиационния фон.

Тоо ще се събере на извънредно заседание, на което ще бъдат обсъдени мерки при евентуално изменение на радиацията.

Президентката на Южна Корея Пак Гън-хе свика спешно заседание на Съвета за национална сигурност на страната във връзка със съобщението на Северна Корея, че е изпитала успешно водородна бомба, съобщи националната информационна агенция Йонхап, цитирана от ТАСС.

По-рано днес южнокорейски заместник-министър на външните работи осъди извършения от КНДР тест.

"Поредната севернокорейска провокация е очевидно нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и сериозно предизвикателство към международния мир и сигурност", каза Лим Сун-нам на спешна среща със сътрудници на външното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН , не е подписана от КНДР.
11
2
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Ти как ще си по спокоен? Ако ядрено оръжие имат Франция и Англия или С.Корея, Иран или С.Арабия?Писнало ни е от папагали като теб.
10
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ООН защо не се събра когато правиха ядрени опити Великобритания, Франция, Израел? Иран и Северна Корея какво са по различни?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на Ким Чен Ун, а и на САЩ, където сега са настанали тежък смут и лека паника.
8
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 12Има разбира се нарушения, но при нас и рашките има обеца на Ухото наречена Чернобил. Ако има нарушения то те са в несъществените системи а не в основните системи или в аварийните такива.ето в Питер преди месец изпуснаха радиоактивна пара заради скапано уплътнение. Е изотопите на водата се полуразпадат за много кратко време. Финландия не успя да засече достатъчно високи нива за да се заяде.
7
3
 
3
 
! Отговори
Тлъб преди 8 години
Треперят им гащинките щото столиците им са на две крачки от КНДР
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, в нашите централи и в Руските няма нарушения, пък в Японските и тези, правени с помощта на САЩ е пълно с "хиляди" нарушения :D :D Я ми кажете руснака каква висша технология е измислил? Какво произвежда, освен калашници, жито и горива?
5
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 6ТЕХНИЧЕСКАТА И ТЕХНОЛОГИЧНА ТЪПОТА НЕ ОПРАВДАВА ДЕЙСТВИЯТА1. Чернобил по-стар вид реактор от нашите в Козлодуй. Ако същия "експеримент" беше направен с реактор като нашия щеше да останат забележки под линия какво къде да се усили и прочие в системите и нищо повече.2. Фукушима е сгрешена още при проектирането. Не може при опасност от ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ и ЦУНАМИ дизеловите генератори да са под нивото на земята и да няма втори запасен извън централата на 5-10км за зор заман както е у нас
4
5
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
1. Евала на Северно корейците защото си осигуряват суверенитета, Виж режима който ги управлява ще стане като в Китай заедно с икономическо чудо или ще се самоизяде2. Най-мощната Водородна бомба - ЦАР БОМБА е хвърлена от СССР над северна земя. Изпепелила е област колкото съвременен Лондон а ударната вълна е обиколила 5 пъти земното кълбо. До година две Ето такова оръжие може да имат на въоръжение. Гарантира суверенитет. Дори на границата да го гръмнат Сеул е загинал както и много други наоколо.
3
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3Фукушима беше в следствие на природно бедствие, не на преднамерен ядрен опит, платен драскачо нещастен, дано рак да получиш и да пукнеш!
2
3
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
До сър Пичук: Ами вкарайте ни тогава малко лицемерие, нали вие западняците сте го патентовали и го имате в излишък
1
16
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Вие, промитите, не може ли поне под еднатема да не се изходите.Само наападения са ви в главите.Отивайте в С.Корея като толкова ви харесва. Или вие Масква си обичате?