Шенген е мъртъв, обяви Никола Саркози

Ислямският екстремизъм - най-голямата заплаха пред Европа
7 яну 2016 10:00, Елка Василева
74
Шенген е мъртъв, обяви Никола Саркози
Никола Саркози. Снимка: архив, Reuters

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че Шенген е мъртъв. Саркози говори пред форум в Антверпен на най-голямата белгийска партия - Нов фламандски алианс (НФА).

Според Саркози, преди Шенгенското споразумение да бъде подписано, е било необходимо обособяването на общоевропейска политика по въпросите на миграцията. По неговите думи досега европейската миграционна политика е твърди наивна.

Саркози е коментирал, цитиран от местни медии, че ислямският екстремизъм е най-голямата заплаха пред Европа от края на Студената война.

Той е посочил, че насроченият във Великобритания референдум за членството в ЕС е възможност за връщането на част от властта на националните правителства в Европа.

Председателят на НФА Барт де Вевер е заявил, че миграционната криза не трябва да бъде овладяна, а прекратена. Той е определил ислямския екстремизъм като най-голямото предизвикателство пред Европа след нацизма и сталинизма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ШенгенНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Думите на Саркози, че "европейската миграционна политика е твърди наивна" на фона на снимката, където ръката му е в позиция показателна за неговото настроение говорят красноречиво за неговите амбиции. Според мен амбициите му са да излезе от ограничения на френската политика, и да се пласира като нов евродиктатор. Евродиктатор какъвто Европа само като го види ще се навие да го следва... Не съм убеден напълно за миграционната политика на ЕС, но за амбициите на Саркози съм сигурен, че са наивни.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се че е мъртав , просто това е морков на клечка.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Европейци, ако не се присъедините към Руския Мир ще умрете безславно разединени. Бъдещето е в съюз с Русия от Владивосток до Лисабон. Това е една от зоните на бъдещото устройство на света."В сравнение с великите сили Русия е икономическо джудже с огромна, слабо усвоена територия. Докато не се реформира руското общество Русия ще крета на опашката на историята. С ракети престиж не се печели. След Путин Русия я чакат много, много тежки дни. Много по-тежки, отколкото след разпадането на СССР.
34
0
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Що тъй, на "демокрацията " май и ЕБ-ВАТ ***-ата.Разрушиха спокойния и мирен живот на милиони хора и сега ???
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саркози да не се прави на разсеян. Сега мрънка, но забравя, че той свали Кадафи и искаше да прави демокрация в Либия.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той е определил ислямския екстремизъм като най-голямото предизвикателство пред Европа след нацизма и сталинизма.Mоже и да е по-голямо даже!!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Merkel I kompaniq sazdadoha tova I sega revat! ami hubavo shte e da so ponasqte samo posledstviqta ot deistviqta ama, nqma! sega shte si zatriqt zadnicite na nqkoi ostrov apak koito kakto iska da se spasqva! evropeici sa nai-goelmite licemeri!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли ме фара и с шенген и без шенген в европа пак ти искат зелени карти
29
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
След като маршируват в крак по свирката на САЩ, няма защо да се чудят, че се разпада. За съжаление ние съществуваме благодарение на това, че сме в ЕС и жална ни майка!
28
0
 
16
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Спомням си как ме плюха соросопитеците когато преди само 1 година писах това, което сега твърди Саркози. Днес той далече не е оригинален и ексклузивен. Обявеното от него още миналата година беше обществена тайна. Очаквам да го заклеймите за погазване на европейските ценности и солидарност.Европейци, ако не се присъедините към Руския Мир ще умрете безславно разединени. Бъдещето е в съюз с Русия от Владивосток до Лисабон. Това е една от зоните на бъдещото устройство на света.
27
1
 
5
 
! Отговори
Бря преди 8 години
Не редактирайте Библията бе, ей! Д.ха е думата, дух-членувана с непълен член-а. Какво ви става?
26
0
 
8
 
! Отговори
А? преди 8 години
Другари, всеки си заключва къщата и фирмата, слага аларми, камери, огражда, кучета пазят, наемат охранители. Държавните граници по-маловажни ли са от имотите? В миналото градовете са били защитени от крепостни стени. Човек, който не може да сдържа духа си е като град без стени-по памет от Библията. Коментари?
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е ясно че е мъртъв ама защо Българските управници се натискат за Щенген ..Мамка му влизаме все в губещи съюзи.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел трябва да я спуснат с парашут при ИД...
23
0
 
34
 
! Отговори
Фокуси преди 8 години
В Кьолн жените капитулираха .Вече се учат да вървят заедно и да не бият на очи ,по нареждане на жената кмет .Това му се вика либерална ислямизация.После кажете,че либералите са нямали идея да направят точно това.
22
3
 
11
 
! Отговори
Ханко преди 8 години
..та , като стана въпрос за Шенген , нас кога щяха да ни приемат...??!??
21
5
 
17
 
! Отговори
българина преди 8 години
удобро утро, то и нато и и ес са мъртви ноникой не го казва, но скоро все някой ще го каже, най лошото е че предстои да умре стария континент , ще се подмлади и ислямизира до неузнаваемост, а доброто е че Русия е голяма:)) и не връща бели хора емигранти
20
4
 
4
 
! Отговори
Бай Пат преди 8 години
Абе кой тоя Саркози, май съм го чувал, ама си мисля че думата му пукната пара не чини.Иначе Шенген или ще се разпдае или не, средно положения няма. Това ви го кзавам аз - бай Пат.
19
3
 
26
 
! Отговори
факт преди 8 години
Те е ясно ,че Шенген е мъртъв.Скоро и ЕС ще умре.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами щом Шенген е мъртъв, и ти Саркози и убийците на Шенген в затвора. Нямате право да се гаврите повече с Европа. Оставки на всички от Брюксел и съд!