Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!

Стотици протестираха срещу сексуалното насилие в града
9 яну 2016 18:10, Анисия Иванова
188
Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!
Снимка: БТА

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес.

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

"Искаме отново да се чувстваме сигурно. Аз съм тук от името на всички майки, дъщери, внучки, баби, които искат да се чувстват в безопасност на улиците", заяви пред АФП Мартина Шумекерс, 57-годишна музикантка, която организира протестната акция.

Още по темата

Протестът скоро след сексуалните посегателства и изнасилвания, на които бяха подложени жени в навечерието на Нова година, ще бъде последван следобед от митинг на ислямофобското крайнодясно движение "ПЕГИДА". Според полицията се очаква да присъстват около 1000 души.

Недалеч от внушителните полицейски сили, в другия край на централния площад на Кьолн, вече се събира контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

"Неприемливо е ПЕГИДА да се възползва от ужасяващото сексуално насилие извършено тук в новогодишната нощ и да разпространява расистките си глупости", заяви с мегафон 28-годишната Емили Микелз.

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства. Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия, припомня АФП. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А междувременно полицията е започнала да щурмува със сълзотворен газ и водни оръдия демонстрацията на противниците на бежанците от "Пегида", сега видях в Блиц.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
alooo "MUDIRATORA" izhvarli taq davka veche i day neshto istinsko kak cionistite pravqt misj mash celiq svqt
5
1
 
22
 
! Отговори
ясно! преди 8 години
"...контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти..."ето кои са организаторите за преселението, остава да се покаже и центрялата.
4
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа ще бъде многократно и брутално изнасилвана пред доволните погледи отвъд океана и безразличните такива от изток.
3
29
 
5
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Ako ne sa bejantsite Germaniq umira.S tazi niska rajdaemost.Ama tva bulgarskite galoshi ne mogat da go sxvana.Xaxaxaxa!
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левите *** по цял свят са еднакви. Ето искали да ми приемат бежанци. Трябва да направят една държава само за леви *** и да ги съберат всички там. Да си живеят заедно и да не пречат на останалите нормални хора.
1
0
 
60
 
! Отговори
унтерменшенаус преди 8 години
Ако ПЕГИДА са ислямофоби, Меркел ислямофилка ли е?