Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!

Стотици протестираха срещу сексуалното насилие в града
9 яну 2016 18:10, Анисия Иванова
188
Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!
Снимка: БТА

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес.

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

"Искаме отново да се чувстваме сигурно. Аз съм тук от името на всички майки, дъщери, внучки, баби, които искат да се чувстват в безопасност на улиците", заяви пред АФП Мартина Шумекерс, 57-годишна музикантка, която организира протестната акция.

Още по темата

Протестът скоро след сексуалните посегателства и изнасилвания, на които бяха подложени жени в навечерието на Нова година, ще бъде последван следобед от митинг на ислямофобското крайнодясно движение "ПЕГИДА". Според полицията се очаква да присъстват около 1000 души.

Недалеч от внушителните полицейски сили, в другия край на централния площад на Кьолн, вече се събира контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

"Неприемливо е ПЕГИДА да се възползва от ужасяващото сексуално насилие извършено тук в новогодишната нощ и да разпространява расистките си глупости", заяви с мегафон 28-годишната Емили Микелз.

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства. Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия, припомня АФП. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
26
 
! Отговори
Как ни приемаха там? преди 8 години
Не злорадствам, но някой от вас спомня ли си периода от 1990 до влизането ни в ЕС?Отиването във Франция и Германия ставаше с визи и за това се изискаха огромни унижения.Да не говорим какво бе отношението към нас дори ако си отишъл напълно законно и с виза.Беше по-лесно да заминеш за САЩ и Канада, оотколкото в страна от З. Европа.Колкото до митинга споделям мнението, че на мигрантите не им пука - те дори не знаят немски език.
26
1
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Много ми е чудно, защо левите защитават пришелците, които са насочени към Германия от агентурата на САЩ.
25
0
 
17
 
! Отговори
marto преди 8 години
до 24 да за съжалениеполицията има устно нареждане да не дава инфо когато престъплението е извършено от мигранти днес постнах във фейсбук в една немска затворена група видео от демонстрацията на Пегидаистриха го
24
0
 
9
 
! Отговори
Редови Сиганин преди 8 години
Мое ли да мина за суриец батеее. Да обарвам на воля, да ме хрантутят и да си глеам кефа. Това е лайф, тука в Бг си е жизн.
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да мислим за България.Защо строежът на оградата по Българо-турската граница расте по-бавно и от строежа на християнска църква по време на турското робство?Като че ли през нощта българите строят, през дена турците разрушават.Така ли е?Има ли заповед стената да се строи едва едва, за да не си разваляме комшулука?
22
13
 
3
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Не се притеснявайте за Германия! Велик народ ,световен пример за държавност и авторитет!
21
11
 
4
 
! Отговори
Мизерио Колев преди 8 години
Всичко се връща. Сега ще си го получат швабите за Първата и Втората смешки дет спретнаха на света! Има господ да го ***.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прости жени и туй то!срещу себе си имат хора без елементарна ценностна системате не разбират вашият призив,ако разберат ви се смеят.още ще ви насилват докато не разберете,че тези двукраки нямат място в Евррпа
19
0
 
8
 
! Отговори
Одисей призна: преди 8 години
Влюбен съм в Шоп.
18
1
 
11
 
! Отговори
Паник Стъйшън преди 8 години
Германкиии! Дупе да ви е яко!
17
0
 
9
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Евреино,не съм комунист и вярвам ,че търговците трябва да бъдат изгонени от храма ,както и лихварите трябва да бъдат унищожени.
16
2
 
20
 
! Отговори
Плакат от митинга: преди 8 години
Путин в Берлин, Меркел в Сибир.
15
1
 
25
 
! Отговори
АААААААААА преди 8 години
В ГЕРМАНСКИТЕ МЕДИИ ИМА СТРАХОТНА ЦЕНЗУРА -НИКАКВИ КОМЕНТАРИИ ПОД СТАТИИТЕ НИТО МОГАТ ДА СЕ ПИШАТ ,НИТО ИЗЛИЗА НЕЩО АКО ПИШЕШ,ДАДЕНИ СА УКАЗАНИЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО
14
5
 
16
 
! Отговори
Плешив Пънкар преди 8 години
Германия и цяла Европа не ги чакат нищо добро. В САЩ 90 % от престъпниците са негроиди и латиноамериканци. В Европа ще е от араби и африканоси. И ще е сексуално религиозна. Да здравствует ислямокомунизма. Жените ще са общи. Аз съм навит. Хахаха. Няма само бат Минку да мачка по 500 мацки на година я. Хахаха.
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доживях да видя червените хибриди да подкрепят фашисти а германските им колеги да реват срещу тях КОМУНУНОИДИТЕ страдат от шизофрения
12
0
 
18
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До XexeВикаш Германия умирала щото няма раждаемост. А ние тук едно след друго ги правим и сме доста напред с раждаемостта. Вместо да се тревожиш за раждаемостта в Германия, тревожи се за България. Щото Германия ще ти даде квартира а България дом, където винаги можеш да се прибереш... от Германия.
11
0
 
23
 
! Отговори
историк преди 8 години
Господарите евреи най-накрая прецакаха германците. Без колонии ,германците имат проблеми с араби и африканци. Французи,англичани,испанци и италианци отдавна си имат грижи,но те са грабили от тези държави. Е, след втората световна война, Германия никога не е била независима. Обикновенния германец е с промит либерален мозък.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел , къде бяха полицаите на нова година да разпръснат арабската шайка .
9
3
 
29
 
! Отговори
ес преди 8 години
Предпочитам фашизъм,а не мюсулманско робство
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, хубава държава беше...