Силите на САЩ в Южна Корея са в максимална готовност

Опасенията са за евентуални провокации от страна на Пхенян
11 яну 2016 08:49, Елка Василева
6
Силите на САЩ в Южна Корея са в максимална готовност
Снимка: архив, Reuters

Американските сили в Южна Корея са поставени днес в състояние на максимална готовност заради евентуални провокации от страна на Северна Корея, която миналата седмица обяви, че е извършила ядрен опит, предаде Ройтерс.

Заповедта е дадена от Къртис Скапароти, командващ на американските и съвместните сили на САЩ и Южна Корея, по време на негово посещение в американско-южнокорейската военновъздушната база Осан, съобщи служител на общото командване.

В отговор на съобщението на Пхенян, че е извършил изпитание на водородна бомба, Сеул съобщи, че ще съкрати до минимум броя на гражданите си, които работят в общата Кесонската индустриална зона на границата между двете Кореи. Достъп до нея ще имат само малък брой южнокорейски бизнесмени, от които зависи производственият процес, съобщи ТАСС.

Мярката се обяснява с необходимостта да се гарантира сигурността на южнокорейците, защото правителството на Южна Корея се опасява от реакция на Севера на подновеното излъчване от страна на Сеул на пропагандни послания на границата.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силите на САЩ в Южна Корея са в максимална готовност - да д у х н а т!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опасенията са за евентуални провокации от страна на Пхенян - ще върнат обратно "добронамерените " американски бомбардировачи ли?
4
2
 
4
 
! Отговори
Към въпрос №1 преди 8 години
Още ли не си разбрал че Китай е с Америка , Русия трябва да осъзнае че не Америка е тяхния враг, а Китай. С огромната си икономическа мощ и техническа мисъл , а и отдавнашни мераци към територии на Русия не е далеч времето когато руснаците ще гризнац дръвцето от към дебелия край.
3
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Малко закъсняха с заколението на Северно корейското прасе.Коледа отмина.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
silite na USA v persiiskiyat zaliv, silite na USA v iztochna evropa, SILITE NA USA na mars, SILITE NA USA NA MAYNATA IM I KADE LI NE.
1
3
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Силите на САЩ !!!.....в Южна Корея!!! са в бойна гототвност.Чий го търсят силите на САЩ в Южна Корея? Не се страхуват ,че големият китайски брат може да ги подпре отзад?