"Войните на Один" – патрули за бяла Финландия

Бежанци, престъпност... Какво подтиква патрулите да сноват и при -30°C?
Обновена: 15 яну 2016 11:15 | 14 яну 2016 22:19,
227
"Войните на Один" – патрули за бяла Финландия
Снимка: Reuters

Черни якета, украсени със символ на Викингите и финландския флаг. Това са "Войните на Один", самопровъзгласени патриоти, които патрулират по улиците, за да защитят финландците от мигрантите.

В съвсем северния край на Европа, Финландия няма много опит в приютяването на бежанци, за разлика от съседна Швеция. Но също като повечето европейски страни, сега Хелзинки се задъхва под наплива на търсещите убежище, а властите започват да внимават за всякакви анти-имигрантски настроения.

Група млади мъже създават "Войните на Один", кръстени така на норвежкия бог. Създадени са в края на миналата година в северния град Кеми, пише "Reuters". Кеми е близо до границата с Швеция, откъдето влизат повечето мигранти във Финландия.

Групата се разширява и вече съществува и в други градове. Членовете ѝ заявяват, че искат да служат като очи и уши за полицията, а те от своя страна се затрудняват да изпълнят дълга си.

"Войните на Один" обвиняват "ислямските пришълци" за възхода на криминалните случаи и са провели няколко шествия и демонстрации с послание: "Мигрантите не са добре дошли!".

Докато според проучванията повечето финландци не одобряват групата, растежът ѝ говори нещо друго. Междувременно Финландия се чуди как да поеме разходите по настаняването на мигрантите, докато все още се справя с последиците от 3-годишната рецесия, която принуди правителството да намали социалните харчове.

Има ли място за "Войните на Один"?

Финландската полиция също съобщи, че е получила оплаквания от жени за сексуални посегателства от страна на чуждестранни мъже по време на новогодишните празненства в Хелзинки, както и на редица публични събития през изминалата есен. Това обаче стана ясно едва след като света отправи поглед към Кьолн и случилото се там по Нова година. В съседна Швеция пък полицията е подложена на критика, че всъщност е прикривала подобни случаи в Стокхолм, защото виновните са били мигранти.

Полицейските доклади от Финландия обаче са категорични - случаите на сексуално насилие във Финландия почти са се удвоили. През последните 4 месеца на 2015 година са подадени 147 жалби, срещу 75 за същия период през 2014 година.

Правителството даде да се разбере, че за групи като "Войните на Один" няма място. "Въпрос на принцип е, че полицията е отговорна за опазването на закона и реда в страната", обяви министър-председателят Юха Сипила пред финландска телевизия. "Цивилни патрули не могат да отменят легитимността на полицията", е позицията на министър-председателя.

През миналата година Финландия е приела близо 32 000 души, търсещи убежище. Голям скок, сравнено с 3 600-те молби, подадени през 2014 година.

А в Кеми "Войните на Один" патрулират по улиците ежедневно. Дори температури от -30 градуса не ги спират. Групата твърди, че патрулите ѝ се движат в 23 града, но полицията твърди, че мрежата функционира в пет. Във Facebook "Войните" имат 9 400 харесвания.

"Според нас ислямските пришълци причиняват несигурност и увеличават престъпността", твърди групата на своя сайт. Един от онези, които набират последователи на групата в Йоенсуу обяснява, че групата е "патриотична организация, която се бори за бяла Финландия".

Докъде се простират правата им?

Полицията признава, че патрулирането само по себе си не е престъпление. "Стига патрулите само да докладвата за инциденти до полицията, те имат право да го правят", обяснява Ееро Ванска от полицията в Кеми.

Някои от членовете на групата се опитват да смекчат целите си и обясняват, че всъщност "Войните на Один" помагат на хората без значение от цвета на кожата им. Сайтът им е вече недостъпен, а повечето от членовете са отказали интервюта.

Въпреки това Мика Ранта, един от основателите им в Кеми, отсече: "Мигрантите са фокуса на "Войните на Один".

"Ние се събудихме в една ситуация, където различни култури се сблъскват. Това причини страх и притеснение в обществото", разказва той пред местен вестник през октомври. Какво ги подтикнало да създадат групата?

Разбрали, че мигрантите се шляели около начални училища. И снимали малките ученички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76 ленинградско тролско путлеристика Това му е верицата рашките са големи *** въртят сучат се наръчника на агитатора анархис ползват ТО за това и само в карлуковци им верват
51
0
 
0
 
! Отговори
Язе преди 8 години
pravopisen.onlinerechnik/duma/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BDОкейче?
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Авторкеее, авторке! От кое село дойде?!? Soldiers of Odin се превежда "ВоИните на Один", а не ВоЙните, както си написала! Една буква има голяма разлика. Как може в една медия да се пише по такъв начин, страшно е затъпяването, страшно е...Прав е доц. Иво Христов като казва, че журналистиката в днешно време е само един микрофон и нищо повече...
49
3
 
6
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Той обяснява че музиката ще бъде използвана да събере хората още по близо до девите (демоните) които ще оказват влияние върху публиката на концертите чрез която те са призовани."Мисля че картинката е ясна.
48
3
 
7
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Кирил Скот известен композитор и студен на сатаниската религия теософия на блаватска пише че две от книгите му са написани по вдъхновение от теософски дух водач (демон). От разговори с този демон, той научава че нечистия дух има специален интерес към "еволюцията" на западната музика. Скот е убеден че демоните които нарича "велики посветени" имат големи и внушителни планове за музиката в бъдеще.
47
4
 
8
 
! Отговори
Корин преди 8 години
В интервю със списание Ролинг Стоунс, Дейвид Кросби от групата "Кросби, Стилс и Наш" говори срещу християнството като казва - "Аз съобразих че единствения начин е като ударим техните деца ... Като казвам това нямам предвид отвличане. Говоря за промяна на тяхната ценностна система която ще ги отстрани от света на техните родители (християни) много ефективно"
46
4
 
8
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Браян Уилсън от Бич Бойс - "Ние извършваме вещерство, опитваме се да направим вещерска музика"Кати Пери в интервю - "Продадох душата си на дявола". Интервю с Лил Уейн, Джей Зи, Бионсе, Дензъл Уошингтън Февруари 2012г - "Луцифер е бил най-красивият ангел и той е бил също ангел на музиката, така че няма начин да бъдеш известен музикант и да не получиш сила от луцифер. Искаш да пробиеш в музикалната индустрия? Аз ще ти кажа кой ще ти даде сила"
45
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в москва има над един милион кавказци и те редовно гърчатт рашките Проблемите с мигрантите в северната *** не са по малко каквото и да лъжат хибридите
44
5
 
6
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Ози Озбърн Февруари 1978г - "Наистина ми се иска да знам защо съм извършил някои от нещата които съм правил през годините. Не знам дали съм медиум за някой външен източник. Каквото и да е, честно, надявам се да не е това което си мисля - сатаната"Чич Марин - "Ние направихме 6 записа, после 6 филма. Сега трябва да направим 6 от нещо друго за да получим 666 (числото на Антихриста) и тогава нашият господар сатаната ще се върне"
43
4
 
6
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Групата Суисайдъл Тенденсис в песента "Обладан" - "Аз съм затворник на демон ... Той стои с мен където и да ида. Не мога да се изтръгна от хватката му. Това трябва да е наказанието ми задето си продадох душата!"Групата Венъм/Отрова разкриват истинската причина за тяхната музика като пеят - "Ние не сме тук да те забавляваме ... Аз проповядвам пътищата на сатаната"
42
3
 
2
 
! Отговори
Мииииии преди 8 години
Моята жена примерно не е чак толкова проста! Знае къде е Финландия, къде е Осло и как се пише мн. число на воин :) То не е до онова между краката, а до онова между ушите :)
41
4
 
8
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Мениджъра на Игълс известни с песента "Хотел Калифорния" която всъщност е за църквата на сатаната, Лари Солтър в Уако Трибюн Хералд 28 Февруари 1982г че Игълс са замесени с църквата на сатаната.Групата Ей Си Ди Си в песента "Камбаните на Ада" - "Взех моята камбана. Ще те отнеса в Ада. Ще те хвана, сатаната ще те хване"
40
3
 
7
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Меноар в песента "Моста на Смъртта" - "Тъмни господарю аз те призовавам. Изисквам свещеното право да горя в Ада ... Вземи моята похотлива душа, пий моята кръв както аз пия твоята. луцифер е цар, славете сатаната"Групата Морбид Ейнджъл в песента "Отмъщетието е Мое" - "Аз станах меча на сатаната ... горя с омраза ... да отърва света от Назарянина" (Това е Господа Иисуса Христа наричан - Назарянина или Назорей)
39
4
 
9
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Рок групата Слейър когато пеят за тях - "Войни от вратите на Ада ... в господаря сатаната ние вярваме"Слейър в песента "Ада (ви) очаква" - "Иисус знае, че вашите души не могат да бъдат спасени. Разпъни така нареченият Господ. Той скоро ще падне пред мен. Вашите души са прокълнати. Вашият Бог падна като роб пред мен, Ада вечно чака"
38
4
 
8
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Групата Туистър Систър в песента "Гори в Ада" - "Добре дошъл в изоставената земя. Ела дете вземи моята ръка. Тук няма работа или игра само сметка за плащане. Има само пет думи за казване когато отиваш долу, долу, долу. ТИ ЩЕ ГОРИШ В АДА.Бон Джови в песента "Влакът към Дома" - "Когато бях само момче, дяволът взе ръката ми. Взе ме от дома ми. Направи ме мъж ... Аз отивам ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ на влака за дома (Ада)"
37
4
 
8
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Металика в песента "Принца" - "Ангел от дълбините ... Аз желая да продам душата си ... Дяволе вземи душата ми. С диаманти ми се отплати не ме е грижа за небето. Не очаквай от мен да плача и аз ще горя в ада от деня в който умра"Мерилин Менсън за албума "Антихриста Суперзвезда" - "Аз мисля, че всеки път когато хората слушат тои нов албум може би Бог ще бъде унищожен в техните глави". Менсън е пастор в църквата на сатаната на антон лавей.
36
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Мнението ми е, че отрядите могат да предизвикат агресия! Въпреки това съм, ЗА! Действието- гражданин залавя престъпник на место проишествието и го предава невредим на органите на реда , се нарича граждански арест.(мисля, че така беше )Ако свяка една проява на дадената група е в рамките на закона, то би било невероятно! Което само по себе си е една утопия хахахахахахаВъпреки това съм, ЗА! Невероятно разюздано е положението!
35
6
 
6
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Дейвид Бауи за списанието Ролинг Стоунс 12 Февруари 1976г - "Рока винаги е бил музиката на дявола ... аз вярвам че рокендрола е опасен ... аз чуствам че ние сме само предвестници на нещо по-мрачно и от нас"Металика в песента "Скочи в Огъня" - "Следвай ме сега дете ... Прави каквото ти казвам ... Скочи по собствена воля или бъди принуден със сила ... Аз ще те хвана така или иначе ... Така че претегни се надолу и хвани ръката ми, ходи с мен през земята. Ела където принадлежиш. Ела скочи в огъня"
34
6
 
9
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Здравейте, понеже изобличенията ми за сатаниста Дейвид Бауи и за сатанизма в западната музика особено рока и метъла бяха изтрити а аз баннат за да бъда накаран да замълча затова ще ги постна пак в колкото се може повече теми. Ако пак бъдат изтрити ще ги постна на следващия ден и т.н.Доказателствата че Бауи и други музиканти са сатанисти и слуги на дявола и че те провеждат сатанинска пропаганда и мразят Господа Иисуса Христа и християнството са много ето някои от тях:
33
2
 
1
 
! Отговори
Миии преди 8 години
До селянияЖена какво очакваш!