Русия – топ гарантът за световна сигурност

Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия
18 яну 2016 18:12,
388
Русия – топ гарантът за световна сигурност
Снимка: архив, Ройтерс

Москва играе фундаментална роля за поддържане на сигурността в света. Това заяви емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани пред руския президент Владимир Путин по време на официалното си посещение в Русия, предаде ДПА, позовавайки се на комюнике на Кремъл.

Емирът каза, че Катар би искал да развива отношенията си с Русия и да търси решения на множество проблеми, свързани със стабилността в някои страни в неговия район.

Той отбеляза, че страната му иска да развива икономическо сътрудничество, особено в областта на природния газ и преките чужди инвестиции в руската икономика.

Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с емира.

По-рано шейх Ал Тани каза, че Катар подкрепя ролята на Русия в опитите за намиране на решение на сирийския конфликт с политически средства.

"Смятаме, че Русия играе много важна роля в света, особено в Близкия изток, каза емирът.

"Подкрепяме политическо уреждане на конфликта в Сирия от самото начало. Подкрепяме всички международни организации, които търсят политическо решение в Сирия", заяви катарският лидер пред председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) Сергей Наришкин.

Антитерористичната коалиция за Близкия изток трябва да съгласува действията си с държавите в района, заяви Наришкин.
Смятаме, че създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма е от огромно значение и сме убедени, че коалицията трябва да основава действията си на нормите на международното право, на нормите, залегнали в устава на ООН, и да работи в тясна координация с властите в страните от района, върху които пада основната тежест в борбата с тероризма, каза председателят на Думата.

Първото официално посещение на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Москва, откакто през 2013 г. стана емир на Катар, завършва утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиПреди 2 дни беше унищожена клетка на ИД в Кабардино -Балкария(мноо'о категорично),да си чул скоро за терористичен акт в Русия?
36
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече всички ходят при биг Бос в Кремъл!
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби за какво ми е кашон тип т 72 за 1 000 000 или даже за три КАТО един ТОУ за 40 000 го отнася като куцо пиле домат
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До $hopВ Москва 100$,ще ти стигнат за една прекрасна,луксозна...тоалетна
33
0
 
35
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Опа, тоя нещо е в грешка! Русия и Путин не баха ли в дълбока изолация?
32
1
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До $hop 64Шопее няма да има "ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ" на Русия.Рашките имат 3 огромни обеци една на носа наречена ТЕРОРИЗЪМ НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ Почнал от събитията в БЕСЛАН(150 терористични атентати с взривни устройства ГОДИШНО по един на всеки 2 дни).Една наречена ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ или ЕЛЦИНОВОТО ВРЕМЕ(с глад, мизерия, мафиоти ...)Една наречена Чечня 1 - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТИ ВРАГ Е СОБСТВЕНИЯТ ТИ ПРЕДАТЕЛ СЕДЯЩ НА НЯКОЙ ТРОН В СТОЛИЦАТА.
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
45 златни руски рубли за 1 левче граби нараде тоалетна хартия
30
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е посленият останал германец в Европа. Русия остана единствената стабилна и суверенна държава в Европа.
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 62Може би, в началото по всички международни въпроси всички звънят във Вашингтон, но после Вашингтон през цялото време звъни на Москва за да им почистим тоалетните заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.
28
6
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 62Рашките пак се изкараха по-по-най ей аман от проЗти(нарочно с З голямо) политици.
27
3
 
33
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Путин , ако си напише цялото име както е по еврейските традиции , ще бъде конкурент по имена на шейха !
26
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изказването на американския президент Барак Обама, че за решаването на важните международни въпроси хората от цял свят в търсенето на световния лидер гледат не към Москва или Пекин, а звънят на САЩ, не отчита една "много интересна тенденция". Може би, в началото по всички международни въпроси всички звънят във Вашингтон, но после Вашингтон през цялото време звъни на Москва" заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ НЕ Е РУСИЯ ГАРАНТЪТ ЗА СВЕТОВНАТА И ЕВРОПЕЙСКАТА СИГУРНОСТА Е БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯхахааааахааааЗвиняфам са за Глупоста дет Изцвъках :D)
24
0
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 56Дрън дрън че плясТова е игра на думи гледай реалното положение. Кой финансира голяма част от операциите на ИД - САрабия, Оман, Катар ОАЕ или поне някакви техни ислямиски кръгове или вероятно подставени лица подчинени на НЯКОЙ? КОЙ?ИД загуби част от пазара на петрол и какво стана 400 отвлечени в Сирия за откупи.Освен това ИД са неуправляеми - Ако не ни финансирате ние имаме средства и способности и на вас да ви стъжним картинката преди цялата пара да свърши.СИВА МЪГЛА ПАДНАЛА!
23
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катар подкрепи намесата на Москва в СирияТова означава само едно. Путин е клекнал и се е съгласил да се прокара газопровод от Катар през Сирия за Турция и Ливан. При това положение оставането на Русия в Сирия и по нататъшната подкрепа за сатрапа Асад става безсмислена. Очаквам съвсем скоро Русия да си вдигне чуковете от Сирия.
22
1
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До $hop 50Какво разбираш под преки инвестиции. Рашките няма да ги пуснат до лицензи за добив. Няма да ги пуснат до преработка на суровини, изобщо да не говорим за ВПК. Значи ще е Промишленост или Туризъм и малко вероятно селско стопанство. Всичко това в крайна сметка дългосрочно е плюс за Русия.
21
0
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не мога да разбера, защо всички се изреждат да ходят в Москва?
20
0
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До $hop 46Шопе половината от оръжието в САрабия, Катар и т.н. е Руско. Почнаха война срещу ИРАН и Шиитите на територията на Сирия и Йемен. В Йемен ги бият като маче у дирек. За да продължат им трябва оръжие. И по възможност по-евтино. Един Абрамс или Леопард или Льоклерк са по 10-12 мил парчето. Т-72 на старо е по милион а модернизирани по 3. Нов Т-90 с екстри е към 5-6 мил. Ето за това всичките Сунитски Монархии се изредиха в Москва и не само там и Европа обиколиха тихомълкум
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това виц ли е?
18
6
 
34
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
буахаха, а Адолф Хитлер с посмъртна Нобелова награда за мир.