Русия – топ гарантът за световна сигурност

Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия
18 яну 2016 18:12,
388
Русия – топ гарантът за световна сигурност
Снимка: архив, Ройтерс

Москва играе фундаментална роля за поддържане на сигурността в света. Това заяви емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани пред руския президент Владимир Путин по време на официалното си посещение в Русия, предаде ДПА, позовавайки се на комюнике на Кремъл.

Емирът каза, че Катар би искал да развива отношенията си с Русия и да търси решения на множество проблеми, свързани със стабилността в някои страни в неговия район.

Той отбеляза, че страната му иска да развива икономическо сътрудничество, особено в областта на природния газ и преките чужди инвестиции в руската икономика.

Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с емира.

По-рано шейх Ал Тани каза, че Катар подкрепя ролята на Русия в опитите за намиране на решение на сирийския конфликт с политически средства.

"Смятаме, че Русия играе много важна роля в света, особено в Близкия изток, каза емирът.

"Подкрепяме политическо уреждане на конфликта в Сирия от самото начало. Подкрепяме всички международни организации, които търсят политическо решение в Сирия", заяви катарският лидер пред председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) Сергей Наришкин.

Антитерористичната коалиция за Близкия изток трябва да съгласува действията си с държавите в района, заяви Наришкин.
Смятаме, че създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма е от огромно значение и сме убедени, че коалицията трябва да основава действията си на нормите на международното право, на нормите, залегнали в устава на ООН, и да работи в тясна координация с властите в страните от района, върху които пада основната тежест в борбата с тероризма, каза председателят на Думата.

Първото официално посещение на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Москва, откакто през 2013 г. стана емир на Катар, завършва утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 96Лазерния прицел в серията танкове Т-64/72/80/90 се ползва за 2 неща - измерване на разстоянието - единичен импулсУправление на ракети изстреляни през цевта на оръдиетоНяма значение колко е стар прицела просто посочваш и държиш отметката върху целта докато ракетата я унищожи или в първия случай балистичния компютър или по-старите бяха не компютри а аналогови устройства получи данните за разстояние до целта.
56
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиПТУРС се характеризират с нисколетяща ракета,която поради реактивния си характер не издава местоположението на установката,ще ми се да видя,кога аджеба танкът ще задейства димните си завеси,магнезиеви шашки и др.тинтириминтирита
55
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 91 това на теория от Кражока Колхозна Мисъл известен и като руски ген щаб ДАЙ да го видим на практика да работи ( НАЛИ си спомняш старият им бисер Т 72 пука от щатното си оръдие по далеч от ПТУС и ще го подави с оган ТОВА Е БЕЗ АНАЛОГОВО И ЛУТШЕ В МИРА --- НИТО ЕДИН Успех до сега
54
12
 
35
 
! Отговори
аноним преди 8 години
А БЕ ИМА ЛИ ОЩЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА РУСИЯ НА ПУТИН ???? ТОЙ ВЕЧЕ Е МУМИФИЦИРАН И НЕ МОЖЕ ДА ГО РЕАНИМИРАТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН !!! САМО ЗАБАВЯ КРАЯ НА ТАЗИ ЛУДА ПОЛИТИКА И ОБРЕЧЕ РУСИЯ .....
53
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"alto" da ti go natriq v (d.u.p.e.d.a.v.s.k.a.t.a)spirtomerska tikva jenati GORKATA se izmori da se kachva do saseda
52
0
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 93Вярно на 100% е не Рублата стана валутата на БРИКС а Юана
51
1
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 89Първи са Израел с Активна броняСлед тях са СССР защото бронята на Т-72 е 600мм(еквивалентна) а Западните стига до 1000ммСССР/РФ имат поне 3 поколения активна броня преди да се обърнат към Активни системи за заслепяване на насочването или поразяване на боеприпаса. Последните са много скъпи(дори и руските са много скъпи заради бързодействащата електроника)Всички разчитат на Пасивна модулна, Активна броня и ако има пари и Активни системи за противодействие.
50
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби таратанци укрепена гипс картон и тухли Пусни си как се превзема панелка та и с Искандер не става (((
49
0
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 84Сирийските Танкове Т-72 са доставка 70 години даа от първите модели даже без активна броня. Модернизирани са някакси от Асад.Чак последния месец са доставени Т-90А от Русия и то в малко бройки. Те имат активна инфрачервена система - два мощни инфрачервени фара които заслепяват един разчет на птурс. Ако едновременно стрелят 2 или повече птурса танка се крие в аерозолен облак и отстъпва. Междувременно всички останали стрелят по позициите на птурс. Т-90 е първия с инфо система в РФ
48
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен84Активната защита е въведена и от двете страни на завесата още 70те години на 20в.Остави го Боби,чел недочел,няма активна броня,която да издържи съвременните противотанкови системи
47
0
 
38
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 80Малеее тия рашките от ФСБ са ненормални. Гледах кадри от щурм на ФСБ срещу някаква къща. Добре укрепена между другото. Първо направиха таран с БТР срещу вратитеПосле не остана здрава стена от картечен огън. Ония от вътре отвръщат. Рашките събориха къщата върху терористите като ползваха ШМЕЛь. Срещу това и танк понякога е безсилен.След това едвам ги идентифицираха така бяха обгорели телата на терористите.
46
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби абе и те толкова действат като гледа в сирия никакви активни не ги отървават АКО МОЖЕШ дай линк където активната защита спира нещо
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Може би, в началото по всички международни въпроси всички звънят във Вашингтон, но после Вашингтон през цялото време звъни на Москва за да им почистим тоалетните заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова."Повръщаш кръв, а? Повръщай, повръщай!
44
0
 
33
 
! Отговори
Друг наблюдател преди 8 години
До НаблюдателПонеже е "изолирана". :)
43
0
 
42
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 78Русия се съгласи да търгува в ЮаниТоест петрол за Юани и след това Юани за продукти и стоки от Китай или БРИКС в Действие
42
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиПредстави си мирните граждани страдащи от руската полицейщина,извадиха грнатомети и даже хей така мирно постреляха ,малко,много малко...само един път
41
2
 
51
 
! Отговори
До №18 - сега преди 8 години
И кво? Руснаците са си направили сметката и при $20 за барел. Искат да ги рутнат с измора, но не знаят с кого си имат работа! Народ-стоик, народ с огромно чувство за достойнство, народ, видял войната и я спечелил! Нали не мислиш, че редник Райън победи германците! Янките бягаха като зайци от хлапета от "Хитлерюгенд" и старци-немци с по един фаустпатрон! Дано не ставаме свидетели на сблъсък м/у РФ и САЩ! Ако някой защити цивилизацията и двуличната Европа, това са руските бойци! А, колко йени=1$?
40
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 2016г Китай е намалил вноса на петрол от Саудитска Арабия от 54 на 28 милиона тона. В същото време Китай увеличава вноса на петрол от Русия с 34 милиона тона от Русия което значително смекчава спада на печалбите на Русия предизвикан от ниските цени на петрола.
39
0
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 74ФСБ изработиха тактика по време на необявената война в Дагестан. Всяка нощ ходят да тарашат обекти и да спират хората които се движат в нощта. Ако нямат агентурна информация Тарашат на произволен принцип тези за които има някакви сведения че са симпатизанти. Изглежда действа и действа защото го правят всяка нощ без изключение.
38
0
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 72Да както и всеки танк без активна система за защита. "Щора" ли ще е, "Арена" ли или "Трофи" от Израел няма значение. Всеки танк / бойна машина без адекватна защита е голяма тлъста мишена.