Германия удължава граничния контрол?

Барлин не вижда хоризонт кога контролът може да падне
21 яну 2016 12:07, Бойчо Попов
10
Германия удължава граничния контрол?
Снимка: Ройтерс

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер възнамерява да удължи наложения заради безпрецедентния приток на бежанци граничен контрол и след февруари. При това той не виждал времеви хоризонт, в който контролът може да бъде отменен, заяви министърът пред телевизионния канал MDR Info.

Припомняме, че през септември Германия за първи път наложи временен граничен контрол, след като Австрия пропусна в Бавария хиляди бежанци. 

Де Мезиер призна, че понякога в граничните области се случват хаотични събития. От няколко седмици обаче било възможно почти всеки мигрант, дошъл в Германия, да бъде регистриран пълноценно. "Отпращаме и хора, които нямат валидни документи за влизане и не желаят да кандидатстват за предоставяне на убежище", посочи той. 

Министърът не пожела да направи оценка за възможния брой бежанци, които през тази година могат да влязат в страната. "Но не можем отново да приемем 1 млн. души, а значително, значително по-малко".

Междувременно стана ясно, че половината от всички търсещи убежище в Европа мигранти са регистрирани само в три федерални провинции. Това са Северен Рейн-Вестфалия (21%), Бавария (16%) и Баден-Вюртемберг (13%), показват изчисления на Международната организация за миграцията (IOM). Изчисленията са на база на регистрациите в системата EASY през периода януари – септември 2015 г., пише Welt. И за тази година организацията предвижда подобно разпределение.  

Всичко за бежанската вълна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Барлин, син на Балин - джудже от Мория...
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия е съставена от 16 федерални провинции. Защо само в три се регистрират повечето мигранти? Германия да наложи квоти на себе си, преди да преразпределя из ЕС! А тези три провинции съвсем скоро ще изреват, както си трябва!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре ще ако кажат, че от първи март временно спират приема на ***, докато не се интегрират или върнат обранто пристигналите милион и половина. Тогава няма да тръгват от Турция. Да си чакат там. Сега в Турция в бежанските лагери са остоноли 200-300 хпиляди. Всичката друга *** е тръгнала да опрашва европейките и да лежи от кълка на кълка на безсрочни помощи.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа, сега разбирам от къде идва това Баерн Мюнхен. Съкратили са го от Байраям Мюмюнхен,
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е краят на Шенген, еврозоната също е пред разпад, смисълът на ЕС започва да се губи. Всичко върви към крах на сегашния капиталистически строй и смяната му с нов. Когато Китай надмине по икономическа и военна мощ ще станем свидетели на смяната на лидерството и това няма да е толкова далеч във времето. Тогава ще рипаме пак да станем съветска република и ще се мазним на ***.
2
2
 
16
 
! Отговори
Дааа .... преди 8 години
"Барлин" ... явно идва от Барам. Т.е. сменят името на столицата за да отдадат дължимото на новите реалности (например обарването в Кьолн по Нова Година)!!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Барлин :)