Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
2
 
0
 
! Отговори
Тъп преди 8 години
Чак пък толкова *** не сме! Гледайте внимателно видеото. Става дума за това: polit.ru/news/2015/12/30/sbarro/Явно кризата в Русия, коси чуждите компании.
223
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 285Ако да кажем искат да предизвикат хаос в една страна с финансови методи и събарят покупателната способност на международния пазар. Какви са хватките няма значение. В момента тече точно такава атака. Имаше подобна атака и миналата година 100руб за долар надмина курса ако не помните да ви припомня.ПП Русия има финансови методи да се капсулира като Северна Корея ако е необходимо - доказаха го действията срещу Турция тогава курса на рублата няма да значи НИЩО за тези във Русия
222
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До майорски ами то друго няма освен ресурси зърно чат пат при добра година около 3% оръжие на кредит повечето към 7% НИЩО ДРУГО това е руския износ ПП а да и Рускини
221
1
 
0
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 282ти говориш не за целия Руски еьпот а за еьпорт на ресурси ...доколкото те разбирам !
220
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТогава защо Гривнята расте спрямо рублата а (((
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseusосвен това какво се радваш за Руската Рубла ....я погледни DAX, NJSX, и другите индекси от началото на годината ..... падането е стремглаво ...и това е само началото !!!Тази година ЕС и САЩ ще си платят за гяволъка от последните 10 години геополитика !само гледай ...ще говорим някъде лятото 1
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До майорски Нефт е 56 % ГАЗ 17 % деривати това е положението следващото е дърва и въглища 13 % панял какво значи бананова икономика
217
0
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До юКСЕЛАбе комшу, защо футболиста Месут Йозил пее ''Deutschland uber alles'' с ръка на сърцето?
216
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започва Третата световна война между Русия и Сащ и Обонго решил да се скрие и умрял. На небето св.Петър го попитал къде иска да отиде в Рая за постоянно или в Ада и след 3 години да се върне на земята.Обонго щото е хитрец избрал Ада след 3 години се върнал на земята.Обикаля из Вашингтон и влиза в един бар,отива при бармана и го пита кой е спечелил войната,барманът казал ние естествено.Обонго се зарадвал и си поръчал уиски,изпил го и попитал колко струва,3 рубли отговорил му барманът. Та така.
215
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко !Самолети Русия си има и бомбите няма да ги прави тепърва! Може да изкара с наличния арсенал още десетилетия!Рублата няма да им е пречка пак да раздава шамари, та мирясайте!
214
2
 
3
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До OdysseusРусия изнася и други суровини ...алуминий , сребро мед ...руда ...въглища ...Атомно гориво ...оръжие самолети ....вярно че цените на тези суровини също падат ...но ...не са вързани с петрола ...не е вярно за 50 % -те процента от бюджеста им са нефт нефт и газ е от порядъка на 25-27% от този на Руската федерация ....аке не и по малко
213
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 271Разбира се и в Украйна има 1,9% безработица и Енергетиката и ТЕЦ не са на извънреден режим на работа щото въглища от Южна Африка ще пристигнат чак Февруари та сега горим Руски въглища които за нищо не стават и прочие и прочие
212
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никаква драма.Русия винаги е била бедна азиатска страна.Сега е поредния фалит.Руснаците винаги са живели бедняшки, така че няма драма.
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен255 Украйнската Гривня е 1 за 3.40златни руски рубли расте преди седмица бе 1 за 3.17 паняли
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusНивата са като...А като махнеш очилата и действително сравниш числата ще видиш реалния срив - колко са действителните данни?
209
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Леле колко е манипулирана новината чак ми стана драго а вие *** про и анти Руски спорете!!!Да има протест в Москва но това са хора които протестират срещу промяна във правилата за погасяване на валутните заеми към ДельтаКредит банка.Нашите РОЙТЕРС наследници изкараха НАРОДА на ПРОТЕСТ в ЦЕНТЪРА на Москва ...Е бива бива ама толкова нагла манипулация.ПП от 30 мин търся в руските търсачки нещо за протести, щото Гугъл от България на кирилица търси само в БГ пространство. Няма бре
208
3
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
Заглавието е манипулативно. На протест са излязли служители на една компания, кито не са получавали ''зарплати''. Вчера имаше протест на кредитополучатели, чиито кредити са в евро/дол. Но няма как руснаците да излезат на протест срещу властта - забранено е.
207
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им берете гайлето на РУснаците! Правят това което могат - играят на руска рулетка! и ще се смеят най-добре щото ще останат последни!
206
1
 
1
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До OdysseusБубка беше Украинец май
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаххаа заглавието ,,Сривът на рублата изкара руснаците на протест'' и по нататък: Стотици руснаци излязоха на протест.... Смеееех