Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 303 КЛЮЧОВАТА ДУМА Е готвят се през 44444 година може и да го направят АМА ТУК И СЕГА си е суровина не промишлен продукт
243
6
 
4
 
! Отговори
поживьом, увидим преди 8 години
Путин е новия разсПутин! Той ще докара страната до бедност, хората ще излязат на улицата, градове ще горят, ще има много жертви! Реално ще се повторят събитията от Октомврийската революция през 2017г., точно на 100-годишнината, така са описани видения още преди много години! Но след тези събития точно от Русия ще се зароди някакво ново учение за човека, което постепенно ще се завладее целия свят и ще обедини всички религии в едно. Други казват, че това ново учение ще се случи след Апокалипсиса
242
1
 
1
 
! Отговори
Хан Тукту преди 8 години
До разспутинИ да изкупуват рубли за да и се мдигне курса!
241
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 305ОДИ СЕЙ не разбра ли е вместо да продават ресурси в момента рашките минават на да го кажа така полуфабрикати вместо руда - заготовки вместо дървесина - промишлени опаковки хартия. Това стимулира промишлеността им. следващата стъпка са готови продуктиКазах ти го вървят по стъпките на Китай 1980 едно към едно само дето в Китай производството се управляваше от западни компании в началото но опита си е опит.
240
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 8 години
Война ще има ,другото са празни приказки.Неминуемо светът винаги решава военно на 100 години кардинално нещата.
239
0
 
3
 
! Отговори
до 298 преди 8 години
Да живее Путин!!!!! Други грижи имаш ли?!
238
7
 
5
 
! Отговори
ЕСВ преди 8 години
Западът не иска Путин за политически партньор,а както се вижда не искат и Русия за велика сила.Искат ислямисти ,Турция,Арабия,Африка и тн .
237
2
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
При този курс на рублата, руснаците в сибир бачкат за по 500-1000 евро. Неможем да накараме никой германец да работи за тези пари в този студ, така че вече е безмислено да завземаме сибир. Да си седят руснаците там и да пращат евтин нефт, газ, метали, дървесина и каквото там намерят.
236
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 304Емитирани рубли7 651,7 милиарда рубли към 2015г
235
1
 
1
 
! Отговори
Не на Ванга преди 8 години
2017 почва третата световна война драги дами и господа-след тая година Путин няма да има вече никаква военна инициатива.
234
0
 
1
 
! Отговори
хм преди 8 години
В Давос вчера казаха дословно-този свят на парични схмеи и спекулации си отива.Трансформирайте се.Е ,какво сега.Наказателната акция срещу Русия ще е оследния ход или просто това е част от трансформацията.
233
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 294именно преди са доставяли дървесина сега готова за производство хартия на рулони - последното вече е промишлена стока.
232
1
 
0
 
! Отговори
е преди 8 години
Добре,да помислим.Япония й са наложени санкции от САЩ след 1937 година-колко удържаха до Пърл Харбър.Неолибералите приключиха интелектуално и се надяват с последния си ход да убедят света в правотата си.*** е ,че Путин е просто наказван като някакъв техен човек ,отметнал се и тн.А системата- издънена е отвсякъде и това го казаха и вчера в Давос.
231
5
 
2
 
! Отговори
разспутин преди 8 години
*** ОТИВАЙТЕ ДА ПОМАГАТЕ НА РУСНАЦИТЕ, А НЕ САМО НА ДУМИ ДА ЛАЕТЕ И ПЛЮВАТЕ СВЕТА !!! КАКВО ПРАВИТЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ ??? ПРЕДАТЕЛИТЕ ПО ПРИНЦИП СЕ ПОДКРЕПЯТ .........
230
4
 
3
 
! Отговори
Блядове тъпи преди 8 години
ХА викайте сега: "Да живее Путин" ХАХАХАХАХА
229
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 293един ден затвориха на 100руб това точно го помня на следващия ден Центробанк пусна долари и глупците дадоха милиарди рубли на правителството с което да върже бюджета. Бюджета да ПОВТОРИМ не е в долари а в РУБЛИ.
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби доставянето на дървесина си е суровина не промишлен продукт впрочем и дървесината бая поевтиня
227
1
 
0
 
! Отговори
а преди 8 години
Санкциите падат догодина по това време.мисля че ще устискат 1 година без ел техника.
226
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До *** 289това е от 30.12.2015г много стара новинаИма днес протести в Москва срещу политиката на Делта Кредит банката за обслужване на валутни заеми. Друго не намерих.
225
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 292Писна ми да го повтарям обаче пак да ви покажа какво аджеба правят рашките.Брат ми търгува с зап части и инструменти с Турция и Гърция. Пред Турците са купували обогатена руда и сами са си правили заготовките. Поне този завод дето брат ми работи. Сега заготовките и опаковъчната хартия ги доставят рашките. Преди са доставяли Руда и дървесина.За това последните две години рашките имат по над 5% увеличение на промишлено производство годишно независимо от спада заради нефта.