Френският премиер: ЕС не може да приеме всички бежанци

"В противен случай обществата ни ще бъдат напълно дестабилизирани"
Обновена: 22 яну 2016 12:01 | 22 яну 2016 11:52, Елка Василева
24
Френският премиер: ЕС не може да приеме всички бежанци
Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Франция Манюел Валс предупреди, че Европа няма да може да приеме всички бежанци от войните в Близкия изток, изразявайки несъгласие с позицията на германския канцлер Ангела Меркел, предаде ТАСС.

"В противен случай обществата ни ще бъдат напълно дестабилизирани", заяви Валс в публикувано днес интервю за Би Би Си.

Според френския премиер Европа трябва спешно да приеме мерки по установяване на контрол по външните си граници.

"Ако Европа не е в състояние да защити собствените си граници, самата европейска идея ще се окаже под въпрос", заяви Валс от Давос, където участва в срещата на Световния икономически форум.

Валс изрази несъгласие с позицията на Меркел, която в разгара на бежанската криза в средата на миналата година каза, че приемането на бежанци е хуманитарен императив.
"Съобщение, което гласи "Елате, ще ви приемем", води до масови разселвания", отбеляза френският премиер.

"Германия е изправена пред огромно предизвикателство. Трябва да помогнем на Германия. Но първото послание, което трябва да изпратим сега, с възможно най-голяма твърдост, е че няма да приемаме всички бежанци в Европа", каза френският премиер, цитиран от Ройтерс.

Макар и Валс да отбелязва, че Меркел "е проявила смелост" със заемането на такава позиция, той е уверен, че изпратеният от Берлин сигнал не е правилен.

"Днес, като кажем нещо в Европа, то след броени секунди се озовава на смартфоните в бежанските лагери", каза Валс, според когото тази криза "поставя под заплаха самия европейски проект".

Валс заяви, че изходът от тази криза е да се установи мир в Близкия изток, а докато това е невъзможно, да се усили контролът по външните граници на Европа и да се създадат по-ефикасни центрове за регистрация на бежанци в съседните на Сирия страни.

По данни на ООН през 2015 г. в Европа са пристигнали над 1 милион бежанци и мигранти, главно от Сирия, Афганистан и Ирак, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: бежанциМанюел Валс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС не може, но Франция може. Напънете се, де! Има френско вино за всички, сирене и шансони.
16
1
 
1
 
! Отговори
master преди 8 години
merkel e izkukurigala.kato kani bejanci da si gi priema a ne da gi razselva po vsichki darjavi.ele pa muzlita deto ot teh fandak polja nema osven da se darvat na evropeikite.divacite da si stojt v allahovite teritorii.ako pa merkel tolko si pripada po teh da gi darji v germania.
15
2
 
5
 
! Отговори
Карл Велики преди 8 години
Боя За Европа!!! 2016-2020!!! Голямата битка Християнство и Ислям...
14
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Френскоговорящите Мароканци са най-хитри от всички Бежанци взети заедно , изполват най-добрата Схема за легализиране в Германия чрез така наречените Подготвителни курсове към Университетите е Германия , само докато бъдат приети и поучават 2 в 1 Разрешително за пребиваване и Разрешително за работа , на това му се вика JAKPOT
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека САЩ ги приемат. Нали вечно грачат за демокрация и човешки права!!!
12
1
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Сега всички араби и африканци искат да дойдат в Европа,защото тук се живее по добре.А ние ще трябва да отидем на техните места след време,да направим и там да се живее хубаво.
11
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Я, изглежда в Елисейския дворец са открили "топлата вода"!
10
1
 
32
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Редно е държавите разполагащи с подходящи свободни територии за настаняване на бежанците да ги поемат - примерно Франция спокойно може да предостави островите Кергелен и Крозе, Великобритания - Фолклендски Острови и Южна Джорджия, Дания - Гренландия. Всички тези места са с приятен освежаващ климат, минимално или липсващо население и достатъчно разстояние до най-близката друга суша осигуряващо спокойствие. В северната част на Гренландия има и отлични условия за пълноценен Рамазан за мюсюлманите.
9
8
 
18
 
! Отговори
Ico преди 8 години
Лицемера му... да хвърлят бомби в Либия могат, но да приемат бежанци не могат!??!?! Гадове империалистични, ще си сърбат попарата сега
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е умен, нали!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първо забрани на твойте френскоговорящи Колонии да идват в Европа после говори за другите
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Френскоговорящите им Африко-подобни напълниха Европа , навсякаде са животните ама и много хитри
5
1
 
11
 
! Отговори
BUSSINES преди 8 години
Срещу заплащане и под Атлантическия океан ще те закарат до Америка
4
2
 
17
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
МАНЬО МАНЬО ..ТО ОНУЙ ОБАНГОТО ТОВА ИСКА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ ,НАЙ ВЕЧЕ НА БАБЕТО..РОЛЯТА МУ НА САМАРЯНИН МИ Е НАЙ СМЕШНА.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой те пита? Още нищо не си видял, но споко, ще си на първия ред, когато "бежанския" мегапотоп от арабските страни и Африка залее Европа. И голяма вина, освен Меркел, имате и вие дето я подкрепихте!
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ШВЕЙЦАРСКИ ГЕНЕРАЛ:ЕВРОПА Е ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ!СПОРЕД ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ANDRE BLATTMANN БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА ТЛАСКА КОНТИНЕНТА КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНАeurocom.bg/news/article/shveicarski-general-evropa-e-na-ruba-na-grajdanska-voina-grajdanite-triabva-da-se-vuorujavat Австрия реши да въведе горни граници за бежанците. Освен това тя засили и граничния контрол. dw/bg/австрия-взе-решение-за-бежанците-а-другите/a-18991047Чешкият премиер иска България да спре емигрантитеА Бойко?
1
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
подавайте оставка и заедно с оланд се махайте от сценатадостатъчно направихте за съсипването на европа и християнството