Оланд удължава извънредното положение с 3 месеца

На 26 февруари изтича сегашното извънредното положение във Франция
Обновена: 22 яну 2016 19:31 | 22 яну 2016 19:26,
6
Оланд удължава извънредното положение с 3 месеца
Снимка: Архив Bulphoto

Френският президент Франсоа Оланд ще поиска от парламента да удължи с три месеца, считано от 26 февруари, извънредното положение, обявено след ноемврийските атентати в Париж. Това каза днес след среща в Елисейския дворец с Оланд лидерът на Френската комунистическа партия Пиер Лоран, предаде АФП. 

Още по темата


На 3 февруари на заседание на правителството ще бъдат представени документи за удължаване с три месеца на извънредните мерки.

Сегашното извънредно положение бе обявено след терористичните атаки от 13 ноември, за които отговорност пое "Ислямска държава". На 6 места във френската столица джихадисти вилняха, а жертвите на нападенията бяха над 120 души.

От тогава във Франция е обявен най-високият код за опасност и извънредно положение.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се махне Оланд ще дойде я Саркози я Люпен е тогава ще им се стъжни на някой хорица граничещи с ФранцияОланд е Умерен но и той си има границиПоследните двама са доста по твърди в Свойте външни и вътрешни политикиОЛАНД бе човекът който вдигна прагът на минималната работна заплата когато всички ревяха около него че не би трябвало че едва ли ще дойде Краят на светът
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-точно Оланд отказва да се махне за още 3 месеца.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оланд удължава извънредното положение с 3 месецаЕто пресен пример да се замислите отново върху бъдещето на Шенген което се решава месец Март Емигрантската вълна,Войната в Близкият Изток и ефектът от всичко това Европейските Правителства притиснати от недоволството на свойте граждани в страните си биха ги защитили и ако се наложи съюзът би се разцепил но това което става в момента определено трябва да спре