Белгия е изгонила 10 000 мигранти за година

Сред тях има осъдени за престъпления
23 яну 2016 18:07, Александър Попов
23
Белгия е изгонила 10 000 мигранти за година
Снимка: Reuters

Над десет хиляди мигранти са били изгонени от Белгия през миналата година, като от тях 1500 са имали присъди за извършени престъпления. Това обяви днес белгийският държавен министър за миграцията и административната реформа Тео Франкен, предаде ТАСС.

По думите му 4200 души са напуснали страната доброволно, а 5900 - са били репатрирани принудително. Повечето от изгонените произхождат от Албания, Афганистан, Косово, Мароко и Румъния.

По данни на белгийската агенция за бежанците през всеки месец на 2015 г. са били подавани средно по 4500 заявления за предоставяне на убежище.

Няма обаче официални данни за броя на мигрантите в Белгия, проникнали в страната нелегално и нежелаещи да се регистрират в миграционните бюра, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: белгиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отпечатъци, отпечатъци взехте ли им?
15
0
 
2
 
! Отговори
А ние само 10. преди 8 години
Белгия е изгонила 10 000 мигранти за година... а България 10.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"4200 души са напуснали страната доброволно" Те са напуснали страната, за да се преместят в някоя съседна, т.е. продължават да са в Европа. Това не е решение, решението е да се върнат в държавите, откъдето са дошли. След това здрава охрана на границите на Европейския съюз и стриктно проверяване на всеки, който иска да влезе.
13
0
 
4
 
! Отговори
за хора и хлебарки преди 8 години
Първо,повечето от пришълците не се регистрират,тоест не ги броят.Само тия дето се регистрират и то ако извършат престъпление.И като ги депортират не ги връщат обратно в пещерите от където са дошли или не ги хвърлят в морето,което е редно,а ги гонят от Белгия и те се разхождат из цялото Шенгенско пространство.Тава е като с ***.Ти ги гониш от домът си те отиват в съседа и от там пак у вас и то много повече.
12
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TACC ??? А защо не белгийси медии?Ако искаме ТАСС ще четем руски гъзети. Нали?
11
0
 
13
 
! Отговори
Tral преди 8 години
Белгия гони мигранти, а си развъжда терористите с белгийско гражданство но от марокански произход. Много от изгонените са по-свестни от търтейте дето живеят на социални помощи години и само мислят за джихад. Миналата година експулсираха едно малдо момче от Афганистан, което се беше интегрирало, работеше и говореше по-добре недерландски от белгийският гей министър председател. Колко им се моли и дела води но те го изгониха и след няколко дена го убиха в Авганистан.
10
0
 
7
 
! Отговори
Kublai преди 8 години
Malko sa,a Evropa kolko shte izgoni ?Obratno vsichki v Mangabia!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IZGONENI SA I 4500 ROMI 0T BALGUREA.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човешките и европейски ценности трябва да се заслужат а не да се дават наготово на хора за които нямат стойност.За всеки ,който ги търси и уважава,трябва да му се даде възможност да ги има и заслужи,а всеки който се капсулира и носи света от който идва със себе си и желае да живее в него,да го връщат да си живее там
7
0
 
9
 
! Отговори
Кукуригу преди 8 години
Едно добро начало. Allez-y, Les Belges !!! Encore, encore !!!
6
0
 
22
 
! Отговори
June преди 8 години
Дядо ми разказваше една история,в махалата където живял се заселили семейство и всички били с надеждата че след време ще се цивилизоват?Да,ама Не! Та думите му бяха,ВСИЧКИ МИСЛЕХМЕ ЧЕ МУТО ЩЕ СТАНЕ КАКТО НАС,НО СТАНАХМЕ НИЕ КАТО МУТО.Явно и Европа на там се е запътила?
5
1
 
33
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
И как ги е изгонилиа, от Белгия във Франция, от там в Германия, после в Австрия, и така до кога ще си играем на гоненица, изгонете ги извън Европа, от там от където са дошли веднъж за винаги, иначе до тогава нищо не сте направили.
4
2
 
33
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Гадно е за Румъния, но се налага.Живея в околностите на Париж и знам за две "градчета". Никнат като гъби. Едното юли имаше 3 колибки, а сега са поне 30-40. Да не говоря за купищата *** около тези "градчета".Не знам защо не им набиват шута обратно за родните им места.
3
3
 
19
 
! Отговори
Коста преди 8 години
Това е гадно - Румъния е част от ЕС.
2
0
 
12
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
...а България надали и 10.
1
0
 
33
 
! Отговори
123 преди 8 години
да отидеш да живееш на хубаво място ама да си останеш същия селянин не става,на новото място трябва да си нов човек.Без промяна пак ще си си в същата среда и тя ще те следва където и да отидеш.Мислят,че като дойдат в Европа и ще станат европейци,не и докато не се поевропейчат.