Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие забравяте господа нещо много важно.Значи този господин е дошъл в Българиа поканен от нашите власти да ни дава акъл,да ни консултира,да организира и да ни учи как трябва да се правят някои неща.Защото ние сме си слаби и неопитни и незнаещи.И сега наи важното.За тази негова работа ние плащаме на този господин тлъсти суми ПАРИ.Много пари господа.Беднотията в България и народат и кучета ги яли.Да живее демокрацията зад която всички сега се крият.
124
3
 
15
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
До Анонимен 188Когато след 500 години американците те освободят от турско и ти направят държава, тогава можеш да го питаш този какво да правите с предателите русофили. Когато държавата, в която живееш, се е родила от руски ръце, русофилите са естествената популация, а вредните микроорганизми са такива като теб! Анадъмо?
123
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 8 години
И да се отворят нови американски конълагери
122
2
 
15
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦА преди 8 години
НИЩО НОВО В АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ,НИЕ МРЪДНАХМЕ НАПРЕД И СТАНАХМЕ ВСИЧКИ ДУПЕГЪЗЦИ,ЛИЗЕДАВЦИ,БЕЗ, НИКАКВО НАЦИОНАЛНО ЧУВСТВО,ЕВРОФИЛСТВО ДО НИСКО НАВЕЖДАНЕ.БЕЗ АРМИЯ,БЕЗ РАЗУЗНАВАНЕ,БЕЗ ПОЛИЦИЯ,БЕЗ НАРОДНО ЧУВСТВО,МАСА КОНТРОЛИРАНА ОТ ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОРА,БЕЗ НИКАКВИ НАЦИОНАЛНИ ЗАДАЧИ,БЕЗ НАЦИОНАЛНИ ПРЕОРИТЕТИ,ЕДНО ДРЕБНО И ПРОДАЖНО АМЕРАКАНОФИЛСТВО.ТУКА Е ПЪЛНО С ПРИВЛЕЧЕНИ ХОРА В ПОЛЗА НА АМЕРИКА И МНОГО ДОБРЕ СЕ РАБОТИ С ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ.КЪДЕ ОСТАНА СЛАВНА БЪЛГАРИЯ С НЕЙНИЯ ВОЕНЕН СТАБИЛИТЕТ.
121
2
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Поредната откачалка раздава правосъдие. ДГД.(Справка - Любо Пенев)
120
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 188Аз знам, аз знам. Можеш да им надуеш карнетата по веднъж, то на ****гейците и без това ще ви го изискват като задължително умение, за да не нарушавате правата на една специфична част от обществото.Почвай да тренираш мамин, че си вече изостанал.
119
5
 
5
 
! Отговори
човек преди 8 години
ИДЕАЛЕН ПРИМЕР ЗА ПЪЛНОТО АМЕРИКАНСКО ПАДЕНИЕ. ТО И РУСКОТО Е СЪЩОТО.
118
3
 
21
 
! Отговори
SS преди 8 години
Едуард Сноудън Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него, каза още Улси.А Литвиненко е герой и Путин трябва да бъде съден за смъртта му.
117
3
 
20
 
! Отговори
до 205 преди 8 години
Подобно на джихадистите от ИД, за една отрязана партизанска глава фашистката власт до 09.09.1944 е плащала по 50 000 лева. Още през 1942 година българското правителство обявило награда за главата на партизанин, възлизаща на 50 000 лева, за обикновен партизанин. Ако главите принадлежали на партизански командир, политкомисар от бригада, голям партизански отряд, сумата за такава глава можела да достигне и 100 000 лева.
116
3
 
37
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Улси е дошъл у нас за да разговаря с български партньори. Както се казва, отпадъкът отида при други отпадъци. Отпадъците взаимно се привличат.
115
8
 
59
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Този вампир на снимката е навредил десетократно повече от Сноудън - сигурен съм! И ако Сноудън заслужава да бъде екзекутиран то тогава този Улси какво заслужава? Да бъде екзекутиран барабар с поколението си ли? И ако в действията на Сноудън е имало може би както вреда, така и със сигурност нещо важно и полезно, то в действията на този хубостник е нямало почти нищо положително.Хайде сега янки бойс да почват да слагат минуси.
114
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е Американски концлагер и лолония за унищожение на една от най древните ,умни и прогресивни славянски нации .Танковете им газят родна земя.Продаждници покайте се преди да късно.Войната е започнала За САщ вое сте просто трупове
113
2
 
23
 
! Отговори
демократор преди 8 години
Демокрация е, когато тиквените политици ни налагат волята на американските концерни и на Нато. За награда, ние имаме правото да гласуваме за тях и да им плащаме огромните заплати.
112
7
 
13
 
! Отговори
Военно окръжие Русе преди 8 години
Военните окръжия по заповед на НАТО отганизират масови събиране на данни и разпращане на повиквателни за окомплектовка на нойни единици и взводове за войнаНашият вековен поробител ще разпали война всеки един момент с Русия и като добри НАТОВЦИ вкарани там от евреина Паси и Кунева Бъдете говори да дадете живота си ***.
111
2
 
34
 
! Отговори
без ценности преди 8 години
Западни ценности няма! И не е имало! Ценности е имало по време на Великата френска революция, по времето на Великата Октомврийска революция, на 9-ти Септември 1944, при на победата над фашизма в България. Тогава много хора са си дали живота за тези ценности. При капитализма ценности няма! Ако някой от вас иска да даде живота си за капитализма, за НАТО и за Сащ, моля да се обади!
110
2
 
25
 
! Отговори
набит на кол? преди 8 години
Какви ще бъдат санкциите срещу бивша Украйна, Сащ, ЕС и Нато, когато стана ясно, че украинското ПВО е свалило Боинга? Нато ще бомбардира Киев ли? Всички украинци ще бъдат изгонени от Европа ли? Пороченко ще бъде набит на кол ли? Обамата ще бъде пратен в Гуантанамо ли?
109
0
 
27
 
! Отговори
Кремльвска Петолъчка преди 8 години
Ясно е написано в статрията американски фашисти така работят.Убийствата по цял свят са ежедневие. Майдани,Пролети арабски европейски и тн запролетявания по свял свя.Когато някой като Сноудън им изкара кирливите ризи уви ето ответния отговор.Убийство.Таксвинете следящи всичко и всички а се работи и днес работила е и ще работи фашистката империя на Злото.Само кажете има ли едно нещо лошо да е казал Сноудън.Ядрен удар по тия ***
108
2
 
28
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо ЕС или ООН не осъди Обама за хилядите убити и прокудени в Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан и Либия? В следствие на американските бомбардировки? За концлагера Гуантанамо? За расовата дискриминация в Сащ? За поддръжката на убийствения фашистки режим в Куев? За тоталното подслушване и следене на хората в цял свят, включително и на Ангела Меркел? За измъчванията на иракчани в иракския затвор Абу Граиб в Багдад? За създаването на ИД и въоръжаването и с американско оръжие?
107
3
 
24
 
! Отговори
638 атентата преди 8 години
Цру е най-голямата терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро!
106
0
 
21
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
ВСИЧКИ служби като КГБ-ЦРУ-МИ 6 и 5 Мосад и т.н...ВИНАГИ използват едни и същи средства-от векове--убийства,шантаж,страх,омраза и т.н....Затова е напълно гротеско,когато пишат че руските служби били злото-а видите ли ЦРУ са англел...направо ще е смешно-ако не беше трагично...Но такива са способите от векове-засега няма нищо ново което да е измислено..Единствено пропагандата ни залива със симпатични и "справедливи"агенти-като 007-просто Холивудска пропаганда.Вижте лицето от снимката-масов убиец..