Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!

Посланието - съобразяваш сe с културата на страната, в която си
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 16:58, Петя Славова
163
Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!
Снимка: архив, Reuters

Дания разбуни духовете със спорни предложения срещу бежанците. Най-трудно разбираемото e идеята, да се въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове, съобщава БНТ.

Някои го възприемат като провокация към мюсюлманите, чиято религия забранява консумацията на свинско. Други пък я определиха като нелепа и заявиха, че всеки е свободен да яде, каквото намери за добре. Посланието на самото предложение обаче е ясно - или се съобразяваш с културата на страната, в която си дошъл, или си тръгваш. Послание, което предизвиква остри критики от тези, които са за политически коректното говорене.

Правителството на страната реши да обсъди още няколко деликатни въпроси. Сред тях е отнемането от бежанците на вещи на стойност повече от 750 евро. Обяснението е, че аналогично на местните, които не могат да получават помощи, освен, ако не са социално слаби, бежанците също следва да заплатят по някакъв начин за престоя си. Появиха се обаче идеи и за други забрани.
 
Подобно на много други европейки, млади датчанки съобщават за неприятни инциденти в малките часове на нощта, предизвикани от имигранти. Няколко нощни клуба в страната въведоха забрана за достъп на хора, които не говорят датски, френски или английски. Обяснението е, че няма как да бъдат допускани посетители, с които комуникацията е невъзможна.
 
Едно предложение обаче предизвика много силен отзвук - правителството трябва да обсъди дали да въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове. Това, че подобна тема изобщо се обсъжда, предизвика недоумение както сред бежанците, така и сред датчаните.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Даниябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
26
 
3
 
! Отговори
мила преди 8 години
До Анонимен 14Не е само до въпрос на вкус, това е тормоз над децата, а те ще задължат децата с храната в училищният стол, не забулените... а в момента куп хора не мислят, че това са ограничения касаещи и техните деца... като едно дете откаже да яде нещо защото му е гадно, не трябва да бъде тормозено да го яде, заради политики... За да им взимат данъци, да ги вкарат в някакви програми за обществен труд, срещу помощите които взимат.... но да тероризират децата с месо, е гадно
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SELQNI evreite pravqt mandja sas grozde djihadistite koito slujat za tqh ne znaqt kade e se namira nai bliskata djamiq!!!selqni pitaite nai bliskiq lekar kolko e razlikata ot vredata na cigarite sas svinskoto meso selqni svinskoto zapushva kravonosnite sadove,istanqva kokalite (dvigatelna oporna sistema)
14
3
 
41
 
! Отговори
баптизатора преди 8 години
Който иска да остане в Европа задължително трябва да бъде покръстен.
13
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не свинско, а само свинско трябва да ядат натрапилите се мюсюлмани. Пътят назад към мюсюлманските територии и светилища е свободен. Добре е когато получават социални помощи да се прекръстят по три пъти и да издекламират молитвата Отче наш. Това ще им подейства съвсем отрезвяващо на религиозните им лигавщини.
12
9
 
9
 
! Отговори
Tiko40 преди 8 години
Normalno, Dania e naj- golemiya proizvoditel na svinsko na glava ot naselenieto v sveta . Korporativnite interesi sa nad vsi4ko.
11
3
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Аз да попитам тези с претенцийте в Дания, кое е правилно "Не ям свинско" или "Свинско не ям" Предполагам повечето знаят какъв е отговора в подобни ситуации. :)
10
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мила твоето е въпрос на вкус, а тяхното е натрапване на примитивни религиозни правила. Утре не искат свинско в други ден ще искат задалжително да ходиш с забулена, ако не искаш да те изнасилят после ще ти забранят и да работиш и тн..
9
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали Европа ще се справи с бежанците? Добра идея е и да забранят бурките мен лично ужасно ме дразнят пингвините.
8
0
 
53
 
! Отговори
бахура преди 8 години
като нещат да ядат бахура марш обратно по палмите
7
42
 
10
 
! Отговори
мила преди 8 години
е сега това със задължително ядене на свинско е чиста глупост... има и вегетарианци ... откъде накъде някой ще ме задължава да ям разни ***.... като дете съм се хранила в училищни столове, от дете не понасям месо, просто ми е гадно на вкус, и от дете имам *** спорове с лелките които ти висят на главата и те тормозят да изядеш цялото гадно пиле-фрикасе... бляк...Да задължаваш някой, особено деца да ядат нещо което не искат ги травмира, без значение от коя раса са тия деца
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правилно!
5
1
 
97
 
! Отговори
правилно е преди 8 години
....съобразяваш сe с културата на страната, в която си...абсолютно подкрепям.Който не му харесва да не идва и да си стои у дома.
4
1
 
61
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Ние кога така?
3
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ ГОЛЯМОТО ОРЪЖИЕ ПРОТИВ ИСЛЯМА Е КРАЛЯТ НА ЖИВОТНИТЕ ПРАСЕНЦЕТО МОЖЕ БИ ТО ЩЕ НИ ОТЪРВЕ ОТ ТЕЗИ КОЗОЕДЦИ И ЧОБАНИ.
2
1
 
97
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Приветствам! Който не му харесва, да си ходи!
1
1
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не искат да ядат свинско защо не избраха някоя мюсюлманска държава да мигрират?