Заради терора, туристи избират България

Атентатите пренареждат туристическата карта
24 яну 2016 19:55, Петя Славова
25
Заради терора, туристи избират България
Снимка: архив, Reuters

Всеки четвърти европеец избягва дестинациите, белязани от терора.

В избора на екскурзия, логично, водеща е цената. Но не и тази година. Атентатите в Турция и Египет пренареждат туристическата карта на Стария континент.

Въпросът, който се чува на всеки щанд на най-голямото туристическо изложения в света – това в Щутгарт, е: "Как бихте могли да гарантирате сигурността ми?".

Историята показва, че в страни, станали жертва на терористичен акт, има отлив на туристи и занижен интерес в следващите години, казва Андреас Валбилих говорител на изложението. В същото време обаче други страни успяват да привлекат тези туристи – Португалия, Испания и Швейцария отбелязват бум на запитванията.

Най-новата тенденция, според проучванията, е към скъпите екскурзии извън границите на Европа.

България също се превръща в атрактивна дестинация и все повече туристи се спират на щанда на страната, за да разберат какви са офертите.

"Немските туристи, замисляйки се малко или много за своята сигурност, предпочитат дестинации като България, които предлагат спокойна почивка, красива природа", коментира пред bTV Пламен Бакалов, аташе по туризъм към консулство Франкфурт на Майн.

Ръстът в запитванията за България е 10-15%, а реалната оценка за предстоящия сезон ще може да се даде края на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питането на щанда не е като да купиш
13
3
 
5
 
! Отговори
gec преди 8 години
Ако се легализира и обложи с данък марихуаната ще удвоим туристическия поток.Ще поемем и приходи от нов добър акциз и ще пресечем наркомафията.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot koeto sledva 4e kogato turistite doidat sled teh ste se dokat terorisrtitevan turistite, teroristite i traktoristite ot BG
11
6
 
10
 
! Отговори
любо преди 8 години
Подобни статий и коментари са покана за терористите. Тази статия, от тази гледна точка е покана за терористичен акт. Който може да е дело на всеки конкурент, политаферист или всякакъв ***...Т.е. статията е плод на глупашко самолюбие. Идиотщина...
10
9
 
11
 
! Отговори
Бат Пешо... преди 8 години
На руснаците , в Крим им е добре ,бе....!Климата е същия --като у Варна!Простотията, наглостта и мизерията-същата.....ха,ха,хаааааСАМО ОХРАНАТА ИМ Е НА ВИСОТА---ОТ ЕЛИТНИ ВОЙСКИ !
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джуджети си украинец ами *** там,ние правим без вашите съвети
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хатаРъководство на Украйна незаконно. Мисля, че Америка е пряко и директно рулит от сегашния украински ръководството.
7
21
 
5
 
! Отговори
хата преди 8 години
да заповядат всички, ако може без ***, фенове на кремълското джудже и знаещи само фразата "скидка есть". за тях- крим, чукотка, избор голям сред тайги и блата.
6
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България , не е място за руснаци.Ще има арабски атентати срещу тях.
5
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано си върнем руснаците тази година.
4
4
 
31
 
! Отговори
Граматик преди 8 години
Заглавието не е правилно! Туристите избират България не заради терора, а за да се спасят от терора!Който си избира туристическа дестинация заради терора, да ходи в Сирия.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PRODAGNA GURNALISTIKA--ZASHTO NE OBIAVITE V REKLAMITE SI PO SVETA--CE TURIZMA E V RAZETE NA MAFIATA.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...предпочитат дестинации като България, които предлагат спокойна почивка, красива природа".А лошото обслужване и мръсотия?
1
5
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Иска ми се,да са спокойни чуждите туристи и сигурни в България.За това органите по сигурноста и правораздаване,трябва да работят на пълни...обороти.Привидната,,,спокойност е най-опасна.