България е проевропейска сила в Югоизточна Европа!

Плевнелиев: Даваме пример в региона за търпимост
26 яну 2016 16:30, Елка Василева
60
България е проевропейска сила в Югоизточна Европа!
Росен Плевнелиев и Педро Аграмунт. Снимка: БТА

България днес е проевропейска сила в Югоизточна Европа, стабилна страна, с балансирана политика, основана на нашите ценности. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с новоизбрания председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Педро Аграмунт.

Даваме пример в региона за търпимост, не за омраза. Гордеем се с това, че днес нашата страна е приятел с всички държави от региона, заяви Плевнелиев.

Той каза, че България е демократична страна, която бележи напредък, реформира се. Пред нас има открити въпроси, но единственият път за тяхното решение е действително посочване на проблемите, истинско обсъждане, честно търсене на диалог на основата на ценностите, посочи държавният глава.

Нямаме възможност да се отклоняваме или да се бавим в решаването на откритите проблеми. Трайните решения се основават на диалог, ценности, върховенство на закона и еднакви правила за всички, посочи държавният глава.

България се гордее да бъде председател на тази голяма организация, заяви президентът по повод започналото българско председателство на Комитета на министрите към Съвета на Европа. Имаме много амбициозна програма, допълни той.

Постигнахме единодушие по почти всички въпроси, заяви от своя страна Педро Аграмунт. Отношението ни към европейските ценности е много ясно, това е особено важно в настоящата обстановка в Европа. Убеден съм, че България ще бъде прекрасен председател на Комитета на министрите, добави той.
 

/БТА/


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Виж бавностоплящия,първо повечето джихадисти само минават от тука ,второ ако си мислиш,че една ограда ще ги спре при положение,че са рискували живота си давейки се в морета докато стъпят на европейска земя много се лъжеш.Трето,не Турция ги изтласква,а мракобесната политика на сатрапа Асад подкрепян от Путин.Турция поне за сега по комшийски дори се опитва да ни спести потоци от емигранти като ги връща от границата на нейна територия.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Даваме пример в региона за тъпимост!" - отворени граници, през които свободно минават джихадистите, изтласквани към Европа от Турция. Преструвки, че пакистанците и иранците били нещастни сирийци, а африканците сирийски дечица. Строежът на оградата между България и Турция върви по-бавно от строежа ана християнска църква през турското робство, т.е. присъствие. Като чели през нощта българинът строи, през деня турчинът разрушава и понеже правоверният си е мързелив, все пак оства неща недоразрушено
41
0
 
6
 
! Отговори
Рюрик преди 2 години
Този ако му слушаш една реч си му ги слушал общо взето всичките. Все едни и същи не0либерални глупости: диалог, ценности, търпимост, т0лерантност, евр0атлантизъм. Това го повтаря като папагал непрекъснато. Българите не го харесват този човек масово и той не отразява позицията на средностатистическия българин който не е про-европеец а е за отстояване на националните интереси в противовес на брюкселските и е за политиката на Вишеградската Четворка а не тази на Брюксел и Меркел.
40
0
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 2 години
Ей усмивко,що не вземеш да си подадеш оставката,че да ни отъвеш от вредното си присъствие?...И сега пак сериозно,Плевналиев(не ви наричам президент,защото според мене и според още 90% от Българите,не заслужавате това обръщение)като вдиш отношението на хорат към тебе,малко достойнство поне нямаш ли,за една оставка???
39
0
 
2
 
! Отговори
Римлян преди 2 години
Давай Плевнелиии, Кралство Столипиново сме с теб!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахаххаааааааахахахахаааааааааа

ох !!
37
0
 
8
 
! Отговори
Пепо преди 2 години
Мъкааа, как ще се издържи, този ще ръси простотии чак до следващата нова година включително!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква сили бе с 2,2 милиона под прага на бедност.Сила на простотията
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах Г-н Презедента няма авиациа танковете ни са от кръщенето на Сталин тръгнал Ганьо на фитнес хахахахехехехе...
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България е проевропейска сила в Югоизточна Европа!"
---
Е.гат.и ИДИ ОТА! Господи, прибери си вересиите!!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно, дали има някой, който приема сериозно бръщолевенията на нашите политици? И не им се смее, разбира се! Макар, че нищо смешно няма!
32
1
 
18
 
! Отговори
Мими преди 2 години
Г-н президент, българският народ се срамува и се бунтува срещу налаганата му със сила "търпимост"!
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКА МУ СЕ ДА СМЕ ПРОЕВРОПЕЙСКИ ПИНЧЕРИ АМА СМЕ СИ ПРОРУСКИ ЛЪВОВЕ,ЗАТОВА ИСТОРИЯТА НЯМА ДА ГО ПОМНИ И ПРОСТО ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАВЕН.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е президента. Това такава търпимост да го търпи народа този палячо няма по света никъде. А за омразата не е прав. Такава омраза има че му е бедна фантазията
29
2
 
28
 
! Отговори
Pfu преди 2 години
Скрии се бе Роско!
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това е нищожност на президент?
27
3
 
33
 
! Отговори
Пъзел преди 2 години
Г- Президент my friend, показваме ние хората!
Показваме колко МНОГО можем да търпим !
Обаче май в скоро време търпението ни ще свърши!
26
3
 
24
 
! Отговори
Плевенлиев преди 2 години
БЛА,БЛА,БЛА и нишо.
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев: Даваме пример в региона за търпимост

Ами да. Търпим ви простотиите и кражбите.
24
0
 
26
 
! Отговори
До долния преди 2 години
Това, че хората тука имат начин на живот с по 1-2-3 деца не значи, че трябва да бъдат потопени с близкоизточни диваци. По тази логика защо в германия са одобрени само 5 процента от молбите а убежища на украинци, а се приемат без проверка всички араби? 17 милиарда евро помощ за мигранти през др година, а за младите европейци нищо!