Руски самолет пак бил във въздушното пространство на Турция

Ердоган предупреди, че Москва ще понесе последствията, иска среща с Путин
592
Руски самолет пак бил във въздушното пространство на Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Турското външно министерство заяви, че е повикало руския посланик, след като руски изтребител е нарушил турското въздушно пространство вчера въпреки отправените предупреждения, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В съобщение на министерството, публикувано днес, се посочва, че самолетът бил предупреден на руски и английски език преди да навлезе във въздушното пространство на Турция.

Министерството обвинява Русия в ескалация на напрежението и казва, че Москва ще бъде държана отговорна за евентуални нежелателни последици.

През ноември Турция свали руски самолет, който наруши въздушното й пространство близо до границата със Сирия, което предизвика криза между двете страни, припомня БТА.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Русия, че ще "понесе последствия" за новото нарушение на въздушното пространство на страната, предава AФП.

"Русия ще трябва да понесе последиците за такова нарушение срещу турските суверенни права", заяви Ердоган пред журналисти, преди да се отправи на посещение в Латинска Америка.

"Такава безотговорна стъпка не е от полза нито за Руската федерация, нито за отношенията между НАТО и Русия, нито за регионалния и световния мир", допълни турският президент.

Ердоган иска да се срещне с руския си колега Путин, съобщи Ройтерс.

След новото нарушение НАТО настоява Русия да зачита напълно въздушното пространство на алианса, предаде АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още по темата: НАТОРусиятурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
8
 
1
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
...They will regret it....Rusian goverment has wrong....second time ! Payback !!!
168
1
 
2
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Добре,бил,що не е свален,или не е бил.
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган - като ешек на мост. Русия, та Русия. А по скоро тази Русия да ви затвори дупките в главите завинаги!
166
10
 
0
 
! Отговори
Златен синджир преди 8 години
Аре мойта смяна свърши ***-дали добре ви нанизах за тази вечер трябва да отделя време на самотните българки нали знаете те обожават черните с големи тояги като мен ;)
165
5
 
0
 
! Отговори
Златен сиджир преди 8 години
Китов да ти туря китката посдрави от мъхалата :)
164
1
 
15
 
! Отговори
Смешни... преди 8 години
Няма какво да го мисля, аз го знам. А пък ти си живей с приказчици и легенди, и всякакви глупости с които си успокоявате гузната съвест. От това истината няма да се промени, а имено, че сте нищо повече от най-робската българска прослойка, помаци.
163
15
 
1
 
! Отговори
До тъпи преди 8 години
500г не са малко я си помисли дали всички не сме турци то по-вечето сте с турски фамили така че лапай и се потапяй
162
2
 
16
 
! Отговори
Тъп Помак преди 8 години
Ти се изтропам и на аллаха и на тъпата помашка семка. Никви турци не сте, ами най жалките роби - помаци. От истината боли.
161
2
 
14
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
Абе само бой по чар-ша-фите бе-какво сте седнали да защитавате турците бе-или иската пак турско съжителство???
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе-хе, тоя читак смешен Ердоган ще се скъса от напъване. Какво ли няма да измисли, само и само да вкара НАТО в конфликт с Русия.
159
3
 
9
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 390Догодина ще ходя на почивка в Русия. Дали в кушадусъ или в анталия да отседна?________________________________________________________________________Konstantinopol... :)
158
16
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
Чини ми се друга ще я запее тоя таваришчш, когато на поредния нагъл льотчик му подпалят въшливата ватенка нейде из небесата на южния Анадол....Джуджи пак ще тропа ядосано с токчета из Кремльовсите коридори....
157
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашките пак са прекалили със самогона!
156
2
 
2
 
! Отговори
До 379 преди 8 години
Айде сега на Пиз.дя момчето, пийни си хапченцата дето ти ги даде добрия чичко доктор и заспивай. А руските самолети не ги мисли, kadin pilot ще се погрижат за тях.... Пак твоя кумир ще вика "шаламба"
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
İmash greshka!379! Da vqrno e che premiera im e nisak, no prezidenta na Turciq Erdogan e mnogo visok!
154
15
 
4
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Крайно време е НАТО и САЩ в частност да спрат с глупавите си предупреждения от типа "недей да правиш така моето момче" и да преминат на "ако още веднъж направиш така ще има ясна ответна реакция". От началото на украинската криза Русия не е спряла с нарушаването на международното право и с наглите си провокации, както и хибридната война и опитите за дестабилизация на региона и Европа!
153
10
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
Амуджите пак ще свалят гащите на руската брантия май :) и нашите сънародници русофили ще ходят да им светят със свещи.
152
10
 
9
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
Рускосъветските таралясници май пак ще бъдат сваляни в скоро време. Нацистът *** плаче за бой. Най-лошото за репутацията му на мачомен ще бъде, ако още един рускосъветски таралясник бъде свален от жена пилот на турските ВВС. За нежните руски ВВС това ще бъде пореден удар в слабините.
151
10
 
7
 
! Отговори
анти рашист преди 8 години
Кагебиста не може да стои мирен,след като го нарекоха крадец на милиарди и организатор на политически убийства,сега иска да покаже че е точно такъв за какъвто всички го смятат,изпяркал президент на разорена полуфеодална държава!
150
9
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Никакво сваляне на руски сандъци. Всяко нарушаване на натовска граница нови санкции от всички натовски държави. И нови, и нови санкции. Путин самальоти и пилоти има, обаче унижението на дипломацията не му понася!