Белгия убеждава иракчани доброволно да напуснат страната

Иракчаните са разочаровани от посрещането им в страната
1 фев 2016 14:30, Елка Василева
9
Белгия убеждава иракчани доброволно да напуснат страната
Снимка: архив, Reuters

Стотина иракчани напуснаха доброволно Белгия със специален полет от Брюксел, съобщиха местни медии.

Отбелязва се, че все по-често гражданите на Ирак избират този начин да се приберат в родината си, след като молбите им за убежище в Белгия биват отхвърлени.

Още по темата

Иракчаните са разочаровани, че условията, с които са били посрещнати, не са отговаряли на техните очаквания.

От есента на миналата година белгийското правителство предприе информационна кампания, с която да разубеди гражданите на Афганистан и на Ирак да пътуват към Белгия с намерението да получат статут на международна закрила. Онези, които междувременно бяха пристигнали, запазиха правото си да подадат молби, но вероятността да получат разрешение за престой бе сведена до минимум.

Доброволно завърналите се в Ирак ще получават освен безплатното пътуване със самолет помощ за намирането на работа и за "интеграция" в собственото си общество.

Белгийските власти уточняват, че все повече иракчани се възползват от предоставената възможност сами да напуснат, а не да бъдат затваряни в центрове от закрит тип и след това принудително експулсирани.
 

/БТА/
 


9
Още по темата: Белгияиракчани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
nikakvi musulmani ne sa gelani i v balgaria.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел да излезе с обрщение по всички арабски телевизии с признание че ги е излъгала и че европейските народи не желаят "бежанци".
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, те през лятото ще дойдат още повече от Африка!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още в Турция им обещавайте , че по най-бързия начен ще бъдат депортирани към родината си! Обещавайте им, че няма да им се дават къщи и храна(който не работи на трябва да яде), че ще им се отнемат телефоните и парите, които пристигат за тях по банков път! Обещавайте им, че в случай напрестъпление като обарване на европейки или ограбване, ще ги арестувате и с конски вагони ще ги върнете в родината им. Още в Ирак, Афганистан, Пакистан, Индия, Алжир и т.н. им давайте тези обещания! А НЕ ДОБРЕ ДОШЛИ!
5
1
 
18
 
! Отговори
питане преди 2 години
Питам политиците ни кога България ще последва примера на Белгия.Журналисти задайте им този въпрос.
4
0
 
16
 
! Отговори
яне преди 2 години
Ха така, убеждавайте ги.. Со кротце, со благо и со малко лобут.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм разочарован от посещенията на иракчани в Белгия.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ясно дали пак няма да довтасат, така че не бързайте да се радвате.Просто ще пообиколят в съседните държави да проверят дали някъде далверата не е по-голяма, и после пак обратно. Пък може и да имвате късмет, в Германия все още посрещат с курабийки. Да ги питаш защо, и те не могат да отговорят защо е тоя мазохизъм...
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер нахални. Условията да им отговарят на очакванията??? Те на почивка ли са отишли там бе? На курорт? Как трябва да ги посрещнат? Като национални герои ли? Не стига, че някой въобще ги приема, ами и условия имат....