Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си

Да не оставяме Сирия на Асад, призовава белгийски вестник
9 фев 2016 13:39,
133
Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си
Снимка: Reuters. архив

Десетки хиляди цивилни сирийци бягат от Алепо, прогонени от сплетени на кълбо интереси, поели по пътя на изгнанието. Те страдат, страдаме и ние, пише в редакционен коментар днес белгийският всекидневник "Соар".

Изданието отбелязва, че наред със страданието на бежанците, Европа също страда от наплива на хора, търсещи убежище. Лесно е да обвиняваме Гърция, вечното слабо звено, че не се справя с този приток. Страната, ударена от икономическата криза, бе допълнително отслабена от фалшивия цяр на пестеливостта, довел до фиаско. ЕС, Западът въобще, трябва да се насочат към първопричината, трябва да се договори решение в самата Сирия, пише изданието.

Вестникът призовава Сирия да не бъде оставяна на президента Башар Асад и на "Ислямска държава" (ИД), а да се окаже натиск над Русия, която изтребва опозицията, но щади джихадистите. В противен случай скоро няма да има с кого да се преговаря, няма да има събеседници извън кръга на режима и на терористите, се посочва в коментара.

Сега е моментът да преосмислим отношенията си с Русия. Трябва ясно да бъдат поставени въпросите кой продава оръжия на ИД, кой купува петрол от групировката, кой си затваря очите пред финансовите й операции, кой финансира ИД. Обществата са като хората - от тях не може да се очаква много. В Сирия трябва да се намесим заради нашите ценности, или поне заради собствените си интереси, но трябва да действаме, пише "Соар".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
7
 
! Отговори
Обратното преди 8 години
Запада ще позволи ли Сирия да се бърка във вътрешните политики на страните?! Например: "да не оставяме Франция на Оланд", "да не оставяме Англия на Камерън" - звучи безумно?! Само народите на съответните страни могат да решават. Никой няма право да се бърка в политиката и решенията на суверена народа на съответната страна.
65
2
 
0
 
! Отговори
815 преди 8 години
На мястото на *** е синоним на празноглавец.
64
2
 
0
 
! Отговори
815 преди 8 години
До Петров 121 . Парадирайки с "IQ" ясно показвате, че си нямате понятие за какво говорите. Жалко за използването на главата... Все пак първо научете какво е т.н. "IQ" и тогава се бийте в гърдите. Иначе само ще изглеждате като *** с "IQ"...
63
7
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Az 110.Като си толкова запознат, отговори на въпроса поради каква причина 6 милиона сирийци са предпочели да са бежанци в чужда държава, пред това да защитят държавата си или поне да заемат страна в конфликта ?На мен IQ-то ми е над 150, пропагандата трудно ми влияе. както руската, така и западната.Ползвам главата си и стигам до изводи. Опитай се и ти !
62
1
 
1
 
! Отговори
Nok преди 8 години
Те май на друго място може и да са решили вече нещата, на тъмно както винаги.wpress.bg/index.php/politics/item/670-2016-02-09-putin-obama
61
3
 
17
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 8 години
Хахахахахах, точно пък Белгия!Министъра им на отбраната има месечен цикъл, на пагоните на белгейските (не е грешка) вместо звезди има ЦВЕТЯ!!! ама тръгнали и белгейските вестници да воюват в Сирия!!!!Войната е спорт за мъже, не е за белгейци!
60
3
 
23
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Поредната порция евро простотии!!!
59
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 107Ако аз утре взема един калашник и отида да пострелам в Министерския съвет или народното събрание защото не ми харесват като какъв ще ме определят тези белгийци-като борец за свобода или като терорист.като осрaна ушaнка
58
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровИстината е, че Асад воюва със собствения си народ и от това печелят Даеш.напиши им го бааааавно, за да разберат :)
57
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 112АКО АСАД Е ПРОБЛЕМ СЛЕДВА ДА СЕ МАЧКАпърво трябва да се омачкат ушaнките, ама здраво, та да помнят векове наред.
56
2
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Да, да, знаем го този 'вестник" той виси на едни пирони по селските тоалетни дето са на двора без канализация и там се чете, ама не с очите, ами със едни задни части, защото предназначението му за друго не става. Нека там на онези части да променя съзнанието.
55
2
 
19
 
! Отговори
правилната намеса преди 8 години
Единствената намеса на Запада е да върне обратно всички сирийски "бежанци" в Сирия и там всеки да се определи за кой ще се бие,за Асад и законното правителство или главорезите от ДАЕШ.Не искаме да водим тяхната война,а те да лежат на хранилка у нас.
54
4
 
11
 
! Отговори
Az преди 8 години
До П.ПетровАко поне малко се запознаеш със ситуацията и не само от западната пропаганда няма да правиш *** заключения и да се изказваш неподготвен. Аман от разбирачи ще напиша и друго но но го цензурират.
53
28
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Доколкото съм чел Даеш има не повече от 50000 бойци в Сирия, ако Асад се ползва с подкрепата на народа си би трябвало да може да мобилизира 200000 армия и да ги измете, но очевидно това не се случва дори с подкрепата на Русия в оръжие и въздушни удари.Истината е, че Асад воюва със собствения си народ и от това печелят Даеш.
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия дето държат тия листчета с нещо написано на тях ,защо не са в родината си и не се бият за нея ,а се мотаят из европата и ни се пречката.Всеки който е въоръжен и не е от редовната сирийска армия или сирийската полиция е терорист .Значи бомби по главата .Ако аз утре взема един калашник и отида да пострелам в Министерския съвет или народното събрание защото не ми харесват като какъв ще ме определят тези белгийци-като борец за свобода или като терорист.
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа кога ще се освести да се съюзи с Русия в този конфликт.Еманципация, Европо!
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...белгийският всекидневник "Соар"...да приеме всички "многострадални бежанци" на собствени разноски в собствените си домове. А снимката е от протестиращи турци от друга статия.
49
1
 
15
 
! Отговори
циника преди 8 години
"В Сирия трябва да се намесим заради нашите ценности, или поне заради собствените си интереси, но трябва да действаме"хахах, вижте колко точно го е казал многоуважаемия "Соар" - "ценности" като евфемизъм на "интереси":))). Що бре, белгийци - да не открихте диаманти в Сирия?
48
1
 
7
 
! Отговори
:-D преди 8 години
А Израел тихо и доволно потрива ръце, докато арабите се избиват взаимно. Дали са от ИДИЛ, Асадисти или "умерени" джихадисти, все им е тая. Те проблем с бежанците нямат. :-D
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия изро.ди белгийците са режели ръцете на онези ***, които не са си изпълнявали нормата в диамантените мини. При великия им крал Леополд...