Мигрантска криза в Европа, а НАТО още мисли за намеса

Турция поиска помощ от алианса за справяне с проблема
10 фев 2016 20:40,
72
Мигрантска криза в Европа, а НАТО още мисли за намеса
Снимка: Reuters

Министрите на отбраната от НАТО днес не са приели решение по искането на Турция за включване на алианса в усилията за справяне с миграционната криза. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, предаде БТА.

"Много се надявам утре да мога да съобщя нещо ново, засега се въздържам от съобщаване на подробностите на искането на Анкара", заяви той в отговор на въпросите по тази тема. Столтенберг отново посочи, че когато държава от алианса поиска подкрепа, необходимо е въпросът да бъде разгледан възможно най-задълбочено. Разговорите продължават, добави той.

Генералният секретар съобщи, че днес министрите са решили допълнително да бъде подсилено присъствието на алианса в източните държави от военнополитическия съюз. Той допълни, че тепърва ще бъдат уточнени числеността на военните и видът техниката, които ще бъдат включени в това подсилване.

"Ще предприемем всички необходими мерки, за да бъдем в състояние да реагираме като един на всякаква заплаха срещу когото и да било от алианса", заяви генералният секретар. Той уточни, че това подсилено присъствие ще се състои от многонационални сили и ще се изразява в ротационното им присъствие по източния фланг под формата на учения.

Столтенберг отбеляза, че САЩ вече са приели решение да увеличат присъствието на своите сили на изток чрез постоянни ротации на механизирана техника и въоръжение, допълнителни учения, подобрение на инфраструктурата за преместване на силите. През юли във Варшава ще приемем по-нататъшни решения, поясни генералният секретар.

"За 65 години основната отговорност на НАТО бе да пази своята територия и население от нападение. Изправени сме днес пред най-големите предизвикателства за сигурността за последното поколение. Отбраната и диалогът се допълват, НАТО остава решена да бъде прозрачна и да работи за ограничаването на заплахите", заяви Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемите ги правят Ердоган и Давутоглу и затова сваляне от власт на Ердоган и окупация от ЕС граничари на турската граница и море, за да спре транспорта на емигранти. Истанбул може да мине под българско управление като граничен град и зона за сигурност на ЕС.
16
6
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Хаджи Иванчо Хаджи Пенчович има малко потомци----------------------------------------------------------------------А граф Игнатиев има много май. :) И недей леж на тва ухо, че някои си щели да избягат - ще се намерят достатъчно патриоти да защитят България, както се намериха и в Украйна. А родоотстъпниците не ги чака нищо добро нито на този, нито на онзи свят.
15
8
 
8
 
! Отговори
6 преди 8 години
Умната хей, не режете клона , че ще се наденете на руския ***!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудиха се как да го направят този контрол върху хората и го измислиха. Пусни всякакви от всякъде безконтролно и се появи като "спасител". Всички са равни в колониалното блато - роби и войници и тук таме някой меринджей.
13
2
 
14
 
! Отговори
пепо преди 8 години
До посмали 11"те обмислят но българите няма да тръгнат срещу Русия , това е самата истина"Хаджи Иванчо Хаджи Пенчович има малко потомци, ама се съмнявам те да тръгнат, по-вероятно ще избягят далече.
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато не е създадена да защитава интересите на друга държава освен САЩ.Така че не ги интересува.Виж ако има икономическа далавера няма значение коя държава е на първа линия са.Все пак това е организация с икономически интереси.
11
3
 
17
 
! Отговори
чико преди 8 години
Както винаги алианса действа правилно, за да спре емигрантския поток ще вкара още войски и техника в източна Европа, а ако това не помогне ще хвърли няколко бомби във Венецуела и Сев. Корея. Къде ли ще изпраскат някой майндан оле?
10
6
 
32
 
! Отговори
Ха де преди 8 години
НАТО да не се хаби. Пред Русия са нищо.
9
17
 
6
 
! Отговори
Чиста истина преди 8 години
Мypзилки, готови ли сте да умрете за парите на Ротенберг и компания? Бе и да не сте готови - ще ви се наложи. И минусчета да цъкате - пак ще ви се наложи. Това е най-чиста истина. :=D
8
21
 
6
 
! Отговори
mator преди 8 години
ПОЛСКИ НОВИНИ-НАТО взе решение ще разполага войски на 6 държави българия румъния и балтийските държави. имаше изказване след решението, русия трябва да знае,при сценарий като Украйна първо ще срещне АМЕРИКАНСКИ БРИТАНСКИ ГЕРМАНСКИ ВОЙНИЦИ и каза още че поляците плачат за такава ситуация. А сега да видим пютинчо ГЛАДНА МЕЧКА ХОРО ИГРАЕЛИ??
7
8
 
26
 
! Отговори
посмали преди 8 години
те обмислят но българите няма да тръгнат срещу Русия , това е самата истина--------------------------------------------------------------------------------------------------------------И украинците така мислеха, пък глей кво стана.
6
24
 
7
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Eвреинът Путин-Шаломов (Шаломов по майка), евреите братя Ротенберг, евреинът Малофеев, евреинът Абрамович, евреинът Дерипаска, евреинът Чайка (главен прокурор на Русия) и още няколко десетки евреи от близкото обкръжение на Путин, унищожават методично Русия, като крaдат милиарди долари директно от руската хазна и пращат руснаците да умират в чужбина за милиардите им. А глyпците им ръкопляскат.
5
33
 
4
 
! Отговори
Детска учителка преди 8 години
Утрин свежа и прохладнано... ракета нейде падна...Ха кажете ми, деца:где се изпари Москва?
4
32
 
2
 
! Отговори
Детски кът преди 8 години
Хей ги ядрени ракетки, хей ги много, те ще литнат най-добре. 8 на Урал, 3 на Москва, а една, мила моя майнольо - дор до Ермитажа.
3
0
 
20
 
! Отговори
от чужбина преди 8 години
Стига пропаганда сте правили в тази медия!!По искане на канцлер Ангела Меркел НАТО се готви за намеса в Турция. Тя беше вчера на посещение там и световните медии още вчера писаха, че тя искала НАТО да пази границите и бежанците да не пострадат. НЕ ОБОБЩАВАЙТЕ, ЧЕ Е ЕС!!!
2
17
 
4
 
! Отговори
Гъбата преди 8 години
Совки, гответе се - ще *** за Ротенберг, Дерипаска, Абрамович, Путин и еврейска компания.
1
1
 
39
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Евреите обмислят нов пъклен план - вкарването на българи, румънци и поляци във военни действия против Русия!