Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата

Хората са разтревожени от ниските пенсии и високата безработица
10 фев 2016 09:44,
145
Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата
Снимка: Reuters. архив

Тази година президентът Владимир Путин е насрочил традиционния си разговор с народа в пряк ефир за 14 април, съобщава "Комерсант" .

Според събеседник на изданието от телевизионния бранш тази година форматът на годишната телевизионна пряка линия с руския лидер се очаква да е различен. Хората в Русия ще могат за пръв път да използват програмата ICQ, за да задават въпроси на държавния глава. Социолози смятат, че гражданите чакат президентът да обясни какво става със страната и да предложи план за излизане от кризата, пише вестникът, цитиран от BBC.

Жителите на Русия са разтревожени най-много от икономиката, задълбочаването на кризата, ниските заплати и пенсии, засилващата се заплаха от безработица. Голям дял от въпросите ще бъдат свързани с тези теми. Вълнуват ги също рисковете, свързани с тероризма и въоръжените конфликти в Близкия изток, посочва Валерий Фьодоров, шеф на социологическия център ВЦИОМ.

Според Алексей Гражданкин от центъра "Левада", хората очакват президентът да обясни какво ще стане с Русия в най-близко бъдеще. "Жителите на Русия смятат, че властта трябва да маркира проблемите и да представи програма за изход от сегашното положение, за да убеди гражданите, че е дееспособна", казва експертът.

Вниманието се пренасочва към проблеми, свързани с икономиката, поскъпването и спада на рублата, изтъква и Леонтий Бизов от Института по социология към Руската академия на науките: "Хората не виждат какво трябва да се предприеме, за да наближи краят на кризата, и не разбират какво да правят".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пустите му русофили пак фалират САЩ и разпадат ЕС, а високоморална, правоалавна Русия тъне в благоденствие и разкош.
19
2
 
5
 
! Отговори
Развита демокрация преди 8 години
"Поредната масирана пропаганда срещу Русия и Путин от "независимите западни медии",които са изключително зависими от различните правителственни агенции по наблюдение и регулация на медийния пазар.Ако не следват правилната политическа и корпоративна линия налагана им отгоре "независимите медии" отиват към липса на медии,което ако се наложи Патриотичния Акт би разрешил законово."
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най успешния агент на цру фалира русия.кога ще си вземат джуджу в сащ
17
7
 
11
 
! Отговори
33 преди 8 години
проблемът им е че никога не са работили и не желаят да работят.паразитна нация.че рускини се продават е ясно,пълно е в нета със сайтове с предложения за брак с чужденци
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия навлезе в последната фаза на бившия ссср
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие не познавате руснаците и не знаете колко корав народ са те!Руснаците могат да изтърпят всичко! Ще живеят на хляб и вода, ако трябва, дори и без хляб. Ще загубят спестяванията и домовете си. Ще бъдат унижавани. Ще работят *** работа десетилетия наред. Дъщерите им ще се продават в чужбина. Жените им ще работят във фабриките. Мъжете ще стоят геройски на фронта, дори без храна, муниции и със старо оръжие.Ще!
14
4
 
9
 
! Отговори
Вотан преди 8 години
До 14 април много от руснаците ще изпукат от глад,докато чуят от *** как ще ги отърве глада!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
юдейчето джуджи си изнесе по западни банки 200 милиарда,пука му за простите мужици
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все повече ще се стъжва на Вовата. То само с износ на суровини и дрънкане на оръжие не става! Нужен е някой, който да обърне повече внимание на икономиката.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей ICQ още съществувало.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как е в евроатлантическа България? С каква програма питат Борисов как да си купят мас да мажат филии и да остане да платят сметките за партно и тока когато в преуспяваща евроатлантическа България 86% живеят на прага на бедността. Има ли интернет чат за пенсионери да обменят информация в кои квартали е най-изгодно да ровиш в контейнерите за отпадъци за огризки, или вече им е забранено да ровят защото подяждат печалбите на фирмите коиот рециклират.
9
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
14 април е доста далеч, ако се вземе предвид бързо променящата се обстановка... Дано да има подобно събитие... Дано не се превърне в обикновено съобщение от фронта. Нещо от рода: Товарищи! Граждане! Братья и сестры! Бойцы нашей армии и флота! К вам обращаюсь я, друзья мои!Че тясно ще стане за всички ентусиазирани ***!
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ Я СТИГА СТЕ ГИ ОБСЪЖДАЛИ РУСИЯНИТЕ- СТИГА СТЕ РИВАЛИ ЗА ТЯХ. ПО ТВ РУСИЯ 24- ПОКАЗВАТ ДИАГРАМА НА СВЕТОВНАТА МИГРАЦИЯ, КЪДЕТО ЕВРОПА И РУССИЯ ИМАТ ПО 12% МИГРАНТИ. ТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ ЕВРОПА Е РАЗБИТА И СЕ НАМИРА В РАЗРУХА ОТ ПРИШЪЛЦИТЕ, ДОКАТО РУСИЯ СЕ СПРАВЯ УСПЕШНО С МИГРАЦИЯТА- Я ОТВОРЕТЕ И ВИЖТЕ ПОДЪРЖАТ ПУТИН 97% Е КАКВО ИСКАТЕ- ТЕ СИ ГО ХАРЕСВАТ ХОРАТА- СТИГА СТЕ ОПЛАКВАЛИ НЯКОГО, КОЙТО Е ПО ДОБРЕ ОТ ВАС. ХАМПЪРЦУНИАН РЕЧИ- ВИЖТЕ НОВА ГВИНЕЯ, БИСАУ, ТЕ СА ЗЛЕ- НИЕ СМЕ О КЕЙ
7
3
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
На братския Руски народ бих казал: Това е само началото
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споре българските русофили криза я Русия няма. Това за кризата са го измислили шорошите, гейропейците и краварите. Ако питате известния ***-икономист Боби руската икономика е в подем, благодарение на гениалния Путин.
5
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 8 години
ЛЪЖА! те руснаците са много доволни и от президента си и от доходите си аха мммддддааа.
4
6
 
7
 
! Отговори
Джони преди 8 години
За да са добре руснаците трябва да се измъкнат от хватката на МВФ и Световна Банка от които сега тяхната банкова система е зависима. Ако не контролираш финансиите си трудно ще бъдеш независим. Русия до голяма степен се измъкна от външни колониални влияния остава да сложи ръка и на външната банкова система и да я национализира.
3
10
 
15
 
! Отговори
Алхоголик из Россия преди 8 години
Малкия човек от Москва вкара Русия в глуха линия.Като забележите че врага греши,не го безпокойте.1 долар вече е 80 рубли.След 2 месеца 1 долар като стане 100 рубли и братушките ще са история.
2
3
 
13
 
! Отговори
русофил преди 8 години
А аз си мислех ,че руснаците ги интересува кога ще падне Алепу.
1
11
 
17
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До АнонименВсе едно тоя ще отговаря ... ще бъдат подбрани въпросите и някой от щаба му ще им отговори, щото уж няма да има време да отговори на всички заради високия интерес .... виждали сме ги тези ефтини ПР ходове