Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата

Хората са разтревожени от ниските пенсии и високата безработица
10 фев 2016 09:44,
145
Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата
Снимка: Reuters. архив

Тази година президентът Владимир Путин е насрочил традиционния си разговор с народа в пряк ефир за 14 април, съобщава "Комерсант" .

Според събеседник на изданието от телевизионния бранш тази година форматът на годишната телевизионна пряка линия с руския лидер се очаква да е различен. Хората в Русия ще могат за пръв път да използват програмата ICQ, за да задават въпроси на държавния глава. Социолози смятат, че гражданите чакат президентът да обясни какво става със страната и да предложи план за излизане от кризата, пише вестникът, цитиран от BBC.

Жителите на Русия са разтревожени най-много от икономиката, задълбочаването на кризата, ниските заплати и пенсии, засилващата се заплаха от безработица. Голям дял от въпросите ще бъдат свързани с тези теми. Вълнуват ги също рисковете, свързани с тероризма и въоръжените конфликти в Близкия изток, посочва Валерий Фьодоров, шеф на социологическия център ВЦИОМ.

Според Алексей Гражданкин от центъра "Левада", хората очакват президентът да обясни какво ще стане с Русия в най-близко бъдеще. "Жителите на Русия смятат, че властта трябва да маркира проблемите и да представи програма за изход от сегашното положение, за да убеди гражданите, че е дееспособна", казва експертът.

Вниманието се пренасочва към проблеми, свързани с икономиката, поскъпването и спада на рублата, изтъква и Леонтий Бизов от Института по социология към Руската академия на науките: "Хората не виждат какво трябва да се предприеме, за да наближи краят на кризата, и не разбират какво да правят".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 88Според теб ако курса на долар от 75руб/$ стане 100 руб/$ 25% се намалява БВП на Русия така ли?1/4 от такситата са катастрофирали. 1/4 от влаковете са изгорели. Метеорит е затрил Петербург и околностите за да намалим с 1/4 жилищната площ в Русия???Ако не разбираш КАКВА СТЪКМИСТИКА е ДА СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯВА БВП в ДОЛАРИ по курса на валута значи се върни в средното Училище и изкарай отново математическия курс по логика.
59
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 84АноУмни БВП се изчислява САМО И ЕДИНСТВЕНО В МЕСТНА ВАЛУТА Разберете го най-накраяЗа да го трансферираш в друга валута трябва да знаеш всяка една транзакция КОГА е направена и да я прехвърлиш в точно този момент в друга валута. Иначе е СТЪКМИСТИКАОтносно продължителност на живота в РФ влезте в статистиката по региони и веднага ще ви светне Москва, Петербург и други готини места за живот имат с 15 години по-голяма продължителност от колкото Чукотка, Дивия Север и Далечен Изток
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 80: Явно ти си от "Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи"...така, че си неспасяем.
57
3
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 80Дайте кратко резюме на историята преди 100 години! Мързи ме да чета... В комикси ако може, че по-лесно да схвана!
56
4
 
8
 
! Отговори
О неразумни юроде преди 8 години
България се управлява от ОПГ.Най-корумпираната съдебна система,най-ниски доходи в ЕС,мръсотия и мизерия.По селата върлуват малцинствени банди,които грабят и убиват възрастните хора.Безсилна корумпирана полиция.Прости,болни и бедни граждани.Единствено в България може да работиш на две места и да си беден.Европа е зарината от оскотяли пришълци и също се тресе от проблеми.А вие глупци се занимавате с Путин и Русия.Ревете на чужди гробища без да виждате бездната в която сте пропаднали.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците няма какво да питат ченгето Путин. Достатъчно е да прочетат историята си какво са правили тяхните деди преди 100 години !
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само от началото на 2016 г. в САЩ са фалирали 37 000 фирми с общо задължение над 2.7 милиарда долара.В Европа даже "Дойче Банк" обяви за колосални загуби в последното тримесечие-почти милиард....Ама нас ни интересува само Путин.
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРИЗА има в цял свят-както икономическа-така и политическа.Незнам защо ни занимавате само с проблемите на Русия.Или трябва да спазвате политическата линия-диктувана ни от САЩ.
52
4
 
6
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Какво ще отговори е ясно-ако има криза са виновнини:световния империализъм,ционизма,воинсващия ислям,кишата,сушата,подводните течения,Ердоган,Украйна че не се предава,птичия грип.......!!Иначе 12%инфлация е "грижа" за производителите,80 рубли за $-шамар в лицето на САЩ и други подобни комунистически лозунги.Нашите *** вече трептят и чакат с трепет словата на батюшката.
51
0
 
5
 
! Отговори
*** преди 8 години
*** означава -т-ъ-п-а-
50
4
 
8
 
! Отговори
полит патолог преди 8 години
Политтехнолозите още ли не са вдянали, че колкото им е по-*** пропагандата срещу Путин, толкова повече симпатизанти на Русия създават?
49
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
В Русия като и в България, имаме криза на човешки материал, криза на ценностна система, криза на идеи,криза на човешко сиво вещество и криза на ценностни хора лидери, които да поемат отговорност и да се справят с трудностите, да правят важни реформи!Конкуренцията е безмилостни жестока, а нашите свръх велики корпорации и банки настъпват бавно, но сигурно на изток и разчитват терена!Агент Джак Оулсън!ЦРУ!!!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А господина Плевенлиев кога ще отговори на въпросите на народът ни?
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки американец дължи 90 000 долара според Ю.С.Тралтън--от пеленаче-до пенсионер-но не пишете че практически са фалирали-само Русия ви е в устата.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХХхаааахааха-пак пропаганда.Безработицата в Русия е нищожно ниска-3,7 %.А в развита Европа стига до 25%.ххааххааааа.От 2-3 години все ги фалирате рашаните-а те си ходят по курортите и си живеят живота
45
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашиот Президент кога ще отговаря на въпроси на народа????? КОГА???????
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"""Хората са разтревожени от ниските пенсии и високата безработица"""""-----Добре бе--ЗАЩО пак ни правите на глупави----1..За пенсиите--от февруари месец--пенсиите и заплатите са вдигнати с 14%.....2..Безработицата в Русия е под 4% --практически най-ниската в повечето държави.......3..-Тази практика-да отговыаря на въпроси в ефир е въведена преди доста време...---Така че стига ни правихте на зомбита--вече прекалявате......
43
5
 
11
 
! Отговори
Х6 преди 8 години
Путин е много отчаян.Както върви ще се откаже да се жени.Ченгето от КГБ вече изпуска въздух.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пак А теб драги с какво ПАК ще те стопли глупавия проект Южен Потоп?
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изход от кризата? Че каква криза може да има в путинска Русия? Криза няма има нормален хаос причинен от США и Абама. Но президент России сильны человек и он преборит Омерика и Абама. Повервайте меня!