Европол алармира: ИД държи лагери на Балканите

Службата за сигурност предупреждава и за предстоящи атентати
Обновена: 11 фев 2016 11:57 | 11 фев 2016 11:52,
22
Европол алармира: ИД държи лагери на Балканите
Снимка: архив Reuters

Освен с тренировъчни обекти в Сирия джихадистите разполагат с по-малки лагери в страните от ЕС и в балканските държави. Това се казва в доклад на Европол от 18 януари 2016 година, съобщава "Фокус".

Според европейската служба обучението в лагерите позволява на вербовчиците на "Ислямска държава" да тестват физическата подготовка и решимостта на желаещите да се присъединят към групировката.

Още по темата

Засилва се тенденцията за "братски събирания" – аналог на лагерите, каквито други религиозни движения поддържат от десетилетия, посочва документът.

Европол очаква "Ислямска държава" или вдъхновени от нея терористи да се опитат да извършат нови атаки с многобройни жертви в Европа, като особено заплашена е Франция. 

Службата отбелязва, че атентатът от 13 ноември в Париж е извадил наяве необходимостта от подобряване на обмена на информация между страните членки на Европол.

Въпреки че няма доказателства, че терористите използват системно потока от бежанци, за да влязат в Европа, налице е реална опасност сунити от сирийската диаспора да станат податливи на радикализиране след пристигането си в Европа, предупреждава документът.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 8Моля, българинът ще го гледат подозрително? Хаха...в Германия да не би да няма "братски събирания" и спящи клетки? Немците си ги наричат тия "лагери" парници за тероризъм. Има квартали, където никой не знае, какво точно се случва, защото там законовите органи нямат никакъв достъп.
13
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тия се шегуват....
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Анонимен 12чичко Сам го създаде, за пари и власт, и сега пак иска да вилнее, щото доларчетата губят сили
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой създаде косово, кой, кой,кой
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен,че може да държи наверно издържа от основна дейност разлика цени от стандартен нефт и продукти по норматив-норми демек нормален природен и замърсен такъв с отпадъчни добавъчни материали и замърсители от-до по видове и характеристики променливи,степени на набавяне и расбавяне до пределни нива-съответващи занижени цени дори 0,..кат 00 затуй е и тази дандания и прехвърли цялата олелия на производителите по веригата за пречиств, мероприятия по норми база плащане замърсители на въздуха и сфера.
9
2
 
26
 
! Отговори
Извинете преди 7 години
Косово,Босна Все страни на който американците помагат!!!! А най вероятно и самите лагери създадени с помощта на америка!!!! ЕДНО МИ НЕ Е ЯСНО ЩО ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО СТАВА!!!!!?????
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер , сега и нормалния българин пътуваш в Европа по работа или туризъм , ще го гледат крайно подозрително
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
глупости. ние имаме дюнери на всеки ъгъл те са гарант за националната ни сигурност
6
1
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, ТО СИ Е ЯСНО, ЧЕ ИМА ТАКИВА ХОРА НА БАЛКАНИТЕ, ДРУГИ СТРАНИ.....
5
2
 
21
 
! Отговори
Дааа преди 7 години
Решението е едно, и всички неполитици го знаят!Затваряне на границите на ЕС и въвеждане на "зелена карта" по подобие на САЩ!Изграждане на временни лагери за имигранти в свободната от боеве територия на Сирия!Отпускане на помощ за нормалния живот в лагерите!Точка!!!
4
2
 
27
 
! Отговори
О.ЛИГОФРЕНИТЕ преди 7 години
на власт като слепци следват заповедите на САЩ и ЕС и унищожават БЪЛГАРИЯ. Щом даже началниците на ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ са замесени в трафика на бежанци значи далаверата стига до министъра
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изненадани? За какво беше създадено Косово? Изобщо пък да не говорим за шетащите из махалата в Пазарджик "духовни водачи"
2
4
 
24
 
! Отговори
НА ДОНДУКОВ 1 преди 7 години
живее АГЕНТ на САЩ, ТУРЦИЯ и ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. Там е гнездото на пепелянките
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"""Европол алармира: ИД държи лагери на Балканите""""......Редно ще е,дружно да "благодарим" на САЩ,Брюксел и на бАбА Меркел............