Дехристиянизацията на Европа е опасна!

Руският патриарх Кирил очаква коренни промени в Европа
17 фев 2016 10:52, Елка Василева
124
Дехристиянизацията на Европа е опасна!
Руският патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Руският патриарх Кирил очаква в Европа коренни промени заради изтласкването на християнството от региона. Главата на Руската православна църква заяви това в Асунсион в разговор с президента на Парагвай Орасио Мануел Кортес Хара, предаде ТАСС.

Разказвайки за срещата си с папа Франциск в Хавана на 12 февруари, патриархът изтъкна, че е било обсъдено "изобщо изтласкването на християнските ценности от живота на редица съвременни страни". "Дехристиянизацията на Европа е опасна не само от гледна точка на дискриминацията спрямо християните; това е опасно от духовно и културно гледище", каза той.

Срещата с Франциск, преминала в "братска атмосфера", "не бе размяна на любезности (. . .), а сериозен двучасов разговор", подчерта Кирил. След нея светът с нетърпение очаква да се подобрят отношенията между Римокатолическата и Руската православна църква, отбеляза парагвайският президент. От името на Парагвай той изрази надежда, че граденият днес "чуден мост - мост на диалог, солидарност, съвместна дейност, в крайна сметка ще изведе към единство целия християнски свят".

"Дългата и трудна" според самия руски патриарх обиколка из Латинска Америка, която Кирил започна на 11 февруари в Куба, продължава в Парагвай, после в Бразилия и ще приключи на 22 февруари, допълва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Относно коментарът на лъжеОдисея . Явно от пропагандната машина на Кремъл са предприели ноеа тактика използващи чужда самоличност на признати форумци да прокарват нарочно отричащи се от всички тези за да дискредитират истината която се опитваме да ви разкрием
53
1
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
Православието е "по-вярната" религия, в сравнение с католицизма. В православието първенство има "Светия Отец" от него произхожда "светият дух", докато католиците казват, че това е "Светият син", което за мен не е коректно - няма Син без Отец!От друга страна и едните и другите загърбват истинското триединство - "Баща- Майка - Дете"! Това за мен е изкривяване от Истината!Исляма изобщо не го коментирам - той е "дете" на католицизма, произлязал от него!
52
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До Одисей 1Към какъвто и свят да вървим аз съм и си оставам християнин верен на Всевишния и на Господа Иисуса Христа та ако ще и целия свят да отпадне от истината.А исляма е изграден на лъжа. Аз изследвал живота на Мохамед и съм разбрал, че той всъщност е бил обсебен човек под контрола на нечист дух за което е показвал и присъщите знаци като изпадане в епилептични състояние и трансове и загуба на съзнание и сам се е боял че е обсебен. Семейството му е било дълбоко забъркано в окултизъм.
51
2
 
3
 
! Отговори
онз преди 8 години
руския патриарх да дава тон за песен като признаят вселенския патриарх за глава на православието и си сверят календара с останалия православен свят.
50
0
 
6
 
! Отговори
това ли е православи преди 8 години
Новата религия на КГБ.....що не си гледат Русия. Байрям в Москва-300 000 мюсюлмани разпънали килимчета по московските улици.Такъв цирк няма и в Турция..ха.ха
49
5
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Поредната глупост на Кирил. Но всъщност е прав.За всички е ясно, че ислямът е по-жизнеустойчива и авангардна религия. Време е да проумеем, че вървим към ислямски свят, където също можем да сме щастливи. И ще сме щастливи, защото тв живеят като братя за разлика от християните.
48
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 53Християнството което е Божие учение е абсолютната истина! За какви противоречия говориш? Хайде кажи ги предизвиквам те и аз ще ги изясня и ще защитя истиността на Словото Божие!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СИРИЯ ??????Ти гледай края на България, несретнико
46
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 53Говориш неща които не разбираш и манипулираш. Още от самото начало християнството е атакувано както с преследване и изтезания, така и с инфилтрация на апостоли на дявола и с фалшиво християнство наречено гностицизъм което идва директно от дявола чрез негови агенти които са били обсебени и са създавали различни секти и култове като марционизъм, валентианство и т.н. Естествено тези фалшиви доктрини са отхвърлени защото противоречат на Словото Божие и са лъжливи!
45
2
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До селянинаАтеизма е доктрина използвана от тайните сатанински общества а не вярвана от тях. Тя е средство за дехристиянизиране използваща средства за които апостол Павел предупреждава християните "да не бъдат отвличани от елементарните закономерности в света" говори за физични закони и подобни. А самите масони са както те се наричат луциферианци или слуги на дявола. Това обаче не го знаят низшите степени които цитирам "заслужават да бъдат лъгани" а вече затъналите в сатанинските дълбини.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Християнството е най-голямата лъжа на последните 2 000 години! Пълна е с противоречия. Няма начин някой да е проучил историята на Библията и християнството и да не е проумял, че тази "религия" е абслулютна измислица и върховен шарлатанизъм!Преди канонизацията на библията, в обръщение има няколко хиляди апокрифа. Мошениците с дългите бради решават кои от тях да бъдат приети като официален текст на библията, и се спират върху 27 от тях. Разбира се, избраните са ползваните в техните енории!
43
0
 
5
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 32Истинско християнство има навсякъде където има разбиране и прилагане на Словото Божие което е в Светите Писания, човек трябва да чете Словото Божие и да се моли Богу и тогава започва да разбира, да се променя и да дава плодовете на духът които са добродетелите. Хлябът символизира Словото Божие а виното вярата във възкресението от мъртвите, затова Господа Иисуса Христа дава на учениците си вино и разчупва хляб на последната вечеря с тях преди ръзпъването. Слово Божие и Вяра.
42
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
48 тпчно напротив възходът на Европа започва когато св откъсва от оковите на църковният догматизъм през епохата Реформаторството и Просвещениео
41
1
 
4
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнАтеизма за който говориш е доктрина на тайните сатанински общества с цел дехристиянизиране на хората преди да им бъде поднесена "доктрината на дявола"----Тук си в голяма, огромна грешка !! В "тайните" общества НЕ може да влезеш, ако не си ... вярващ! Точно в тайните общества се намират най-вярващите, най-големите фанатици ... но в какъв "бог" вярват - е друг въпрос! :)))
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма православни, няма католици, няма протестанти.Има ХРИСТИЯНИ.
39
2
 
6
 
! Отговори
Нико преди 8 години
Упадъка на Европа започва с упадака на Християнството. Демографската криза. Застоя в науката и технологиите.Единствения изход е да се върнем към законите на библията и към истинските ценности.
38
6
 
1
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 8 години
"Дехристиянизацията на Европа е опасна не само от гледна точка на дискриминацията спрямо християните; това е опасно от духовно и културно гледище", каза Той.Ми защо бе, ку....е КГБ-стки не допускате тази *** у Русия? Що ревеш на чужд помен? Акъл всеки може да дава, дори и да му е дефицитен. Па божем, ако си толкова верващ- виж в каква клоака е превърната Русия. Това и с твоя помощ!
37
1
 
4
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До ТърбухиянХристиянството не е човешко а Божие учение, то е пътят към спасение на човеците от погиването на душата и смъртта. То е благата вест и това на което учи е добро и морално. Християнството е най-висшата доктрина съществувала в този свят защото тя иде от Всевищния чрез въплатеното в плът Слово Божие - Господа Иисуса Христа.Атеизма за който говориш е доктрина на тайните сатанински общества с цел дехристиянизиране на хората преди да им бъде поднесена "доктрината на дявола"
36
1
 
3
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До Анонимен 34Религиите са опасни, а най-опасни са религиозните фанатици.----Втората част на изречението ти е по-вярна! А задаваш ли си въпроса - кои са най-големите фанатици ?? :)) И дали тези, които са създали и използват "религията" като инструмент за управление, в същото време не са най-големите... фанатици, т.е. най-големите вярващи в "нещо" още по-голямо ...? :)
35
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Това добре но май сачата Русия е малко повече заплашена все пак там само 25% се обяват за християни