Дехристиянизацията на Европа е опасна!

Руският патриарх Кирил очаква коренни промени в Европа
17 фев 2016 10:52, Елка Василева
124
Дехристиянизацията на Европа е опасна!
Руският патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Руският патриарх Кирил очаква в Европа коренни промени заради изтласкването на християнството от региона. Главата на Руската православна църква заяви това в Асунсион в разговор с президента на Парагвай Орасио Мануел Кортес Хара, предаде ТАСС.

Разказвайки за срещата си с папа Франциск в Хавана на 12 февруари, патриархът изтъкна, че е било обсъдено "изобщо изтласкването на християнските ценности от живота на редица съвременни страни". "Дехристиянизацията на Европа е опасна не само от гледна точка на дискриминацията спрямо християните; това е опасно от духовно и културно гледище", каза той.

Срещата с Франциск, преминала в "братска атмосфера", "не бе размяна на любезности (. . .), а сериозен двучасов разговор", подчерта Кирил. След нея светът с нетърпение очаква да се подобрят отношенията между Римокатолическата и Руската православна църква, отбеляза парагвайският президент. От името на Парагвай той изрази надежда, че граденият днес "чуден мост - мост на диалог, солидарност, съвместна дейност, в крайна сметка ще изведе към единство целия християнски свят".

"Дългата и трудна" според самия руски патриарх обиколка из Латинска Америка, която Кирил започна на 11 февруари в Куба, продължава в Парагвай, после в Бразилия и ще приключи на 22 февруари, допълва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнТова което ти говориш са сатанински доктрини. Чуй ме! Възпроизводството е акт на тленни тела, в живота вечен няма възпроизводство защото тези които са с Бога не умират а съществуват вечно!---Дали това, което говориш не е сатанинско? Как няма възпроизводтво? А от къде са се появили 7 млрд. души, като до преди 2 века са били 1 млрд? Новите 6 млрд от къде идват... "от въздуха" ли? Как така Бог, който е творец на Хората, ги създава с два пола (мъж и жена) а пък той няма пол?
73
2
 
4
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 88Всеки човек роден от жена умира рано или късно. Карам те да повярваш в Бога и Господа Иисуса Христа защото само това е начина да се спасиш от жилото на смъртта. Както казват Светите Писания едни живеят веднъж, но умират два пъти а други тези които се уповават на Всевишния, пазят заповедите Му и вярата в Иисуса умират веднъж, но живеят два пъти. Гледай да си от вторите защото алтернативата е ужасна.
72
1
 
6
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 84 селянинаТова което ти говориш са сатанински доктрини. Чуй ме! Възпроизводството е акт на тленни тела, в живота вечен няма възпроизводство защото тези които са с Бога не умират а съществуват вечно!Това което ти твърдиш идва от лукавия! Пак ти казвам култовете за плодородие както и сексуалните извращения са силно свързани с езичеството/демонските религии. Затова и тайните сатанински общества пр0мотират морална и сексуална деградация, защото тя е пряко свързана с дявола и езичеството!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илмейн,най много хора са загинали в името на бог.Като почнем от светата инквизиция,минем през кръстоносните походи и завършим с джихафа.Така,че не ми говори за революции.Никой не те кара да не вярваш във всичките фантасмагории в които си вярваш.Но не ме карай и аз да вярвам в тях.
70
2
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнЛуцифер, на който се кланят м***соните, фактически е изобразяван като херм***фродит!Т.е. грешно е да се отхвърля божията троица - Отец - Майка - дете, свеждайки я до Майка и дете или до Отец и Син!
69
0
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Относно коментарът на лъжеОдисея . Явно от пропагандната машина на Брюксел са предприели ноеа тактика използващи чужда самоличност на признати форумци да прокарват нарочно отричащи се от всички тези за да дискредитират истината която се опитваме да ви разкрием
68
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 81Тъмни векове е било наречено от кого? От враговете на християнството. А кървавите атеистични революции и избиването на християни как го наричат? Светло бъдеще? Прогрес? Ренесанс? Тъмни векове са били за езичеството религията на нечистите духове и за техните човешки слуги защото са били заличени от обществения живот в Европа.
67
1
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнНе такова е положението за тези които са с Бога и са се удостоили да се нарекат синове Божии,----Това са глупости, лишени от логика. Цялата природа, дело на Бог се възпроизвежда от сливането на две смъртни тела ... и на две души, създавайки трета душа, облечена в трето смъртно тяло ...Няма на Земята Душа (божие творение) облечена в тяло,която да се самовъзпроизвежда...даже и хермафродитите не са способни да се самовъзпроизвеждат... а *** е Луцифер, на който се кланят масоните
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кромчо,да си завират нещо отзад е стар обичай между питомците в християнските манастири,свидетелства за това колкото щеш, практикува се все още и от днешния клир. Питай кой да е семинарист.
65
0
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 78 селянинаРазбираш ли Всевишния Сам твори всичко, чрез Словото Си. Езичеството обаче е пряко свързано с така наречените култове за плодородие и затова в езическия/демонски пантеон от паднали суетни духове има всякакви малки "богчета" и "богинчета". Култа към богохулното "богородица" също е езически култ към така наречената "богиня майка" или "кралица на небето" на която изпадналите в езичества израелтяни правели питки и дразнели с Бога.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не случайно периодът когато християнството е била единствената религия в Европа се нарича "тъмните векове" на средновековието.Християнството по принцип си е робска религия, измислена и предназначена за роби.Въпрос на време е този анахронизъм да изчезне с изчезването на робите.
63
1
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 78 селянинаЗаблуждаваш се сравнявайки познатия ти физически свят с духовния. Баща, майка, деца има при смъртните тела които умират и трябва да създадат новото поколение. Не такова е положението за тези които са с Бога и са се удостоили да се нарекат синове Божии, бидейки синове на Възкресението и последователи на Господа Иисуса Христа първородения от мъртвите и те нито се женят ни то се мъжат. Бог Сам е сътворил всичко чрез Словото Си.
62
0
 
3
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 71Бездуховността на европейските народи идва от дехристиянизацията провеждана от сатанинските тайни общества като се почне още от така нареченото "просвещение" и "ренесанс", та се мине през кървавите атеистични революции та се стигне до инфилтрирането на безморални/демонски доктрини като приемане на х0м0сексуализма и гей паради, феминизъм, еднаквост и равенство между религиите, разрушаване на семейната институция, мултикултурализъм, източен мистицизъм и т.н.
61
0
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До Илмейндоктрината за троицата, тази доктрина я няма в Словото Божие но тя е основна в езичеството. В Светите Писания се говори за Отец и Син, за Бог и Словото Божие----Не знам ка им е доктрината на езичниците. Опитвам се да разсъждавам логично. Живота в лицето на детето (божият Син) е възможен ако е налице Баща и ... Майка! Нали ?! Това е логично, мисля. Католиците се кланят на Богородица и Младенеца и отхвърлят Отеца, а ние се кланяме на Отец и Син и пренебрегваме Майката!
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POPE s vashata ruska pomosht se islqmizira evropa milioni bqgat ot ruskite bombardirovki v SIRIA za evropa
59
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 63 селянина"Никой не може да стигне до Отца освен чрез Мене". Също казва на учениците си "Отивам при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог" и още "Моят Отец е по-голям от Мене" и още "Думите които ви говоря, от Себе Си не ги говоря а Отец Който пребъдва в Мене, Той върши делата"
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно е, че повечето т.н. "блаженни старци" пророкуват постепенна дехристиянизация на Русия и християнизация на Китай
57
0
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 63 селянинаАз не мога да приема езическите доктрини които са проникнали както в православието, така и в католицизма. Например доктрината за троицата, тази доктрина я няма в Словото Божие но тя е основна в езичеството. В Светите Писания се говори за Отец и Син, за Бог и Словото Божие. Има само един истински Бог и това е Небесния наш Отец - Всевишния а Господа Иисуса Христа чието тяло съставляват християните е посредник между Бога и човеците според Словото
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дехристиянизацията на Русия е значително по-опасна.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кирил първо да погледне собствената си държава, под носа му направиха най-голямата джамия в Еврола, само в европейската част на Русия има 23 милиона мюсулмани, напрактика Русия може да бъде определена като най-голямата ислямска държава в Европа