Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара

Ердоган наложи цензура в социалните мрежи и медиите
17 фев 2016 21:01,
352
Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара
Снимка: Reuters

Първоначалните доказателства показват, че зад терористичния акт в Анкара от днес стои Кюрдската работническа партия, твърдят турските власти, цитирани от агенция Ройтерс.

Още по темата
Властите потвърдиха, че цел на терористичната атака са били автобуси, превозващи военни. Турският президент Реджеп Ердоган обяви спешна среща във връзка с трагедията.

При експлозията днес бяха убити поне 20 души, а поне 61 пострадаха. 14 от тях вече са настанени в болници. Кола бомба се взриви пред военна сграда, като от взрива се запалиха автобуси с военни. Мястото на експлозията се намира на по-малко от километър от турския парламент.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Именно там се появи документ, за който се твърди, че налага рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в турската столица за последните 6 месеца.
Миналият октомври при терористичен акт по време на шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на годината пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турските власти са заплашвани от различни групи, в това число Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
20
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Ердоган е гаден диктатор и религиозен фанатик. Той и режимът му са основен проблем за света. Той, а не кюрдите, Асад или Путин.
102
0
 
12
 
! Отговори
boc преди 8 години
Народа е казал - каквото повикало, такова се обадило!Османлията,диктатор Ердоган налага абсолютна диктатура (за съжаление, като нашия цар, самодържец Борисов) и получава логичния отговор.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 164 не се бой руснако ще гръмне нещо при вас скоро тук в БГ Няма никакъв шанс
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 147 Попов -Клодиус И какво от това я кажи и другото Германия строи Инфра структурата доставя оборудването и като капак Плаща с предадените земи и техника КАТО капак спогодбата е толкова Тайна че това е Публикувано Във Вестниците в пряк текст ТАЙНО СТАВА в учебника по История на БКП в московската редакция БАЯ по добра зделка е от Южен поток на пример не ни дават Македония за него
99
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам на България редица атентати от страна на Кърдите
98
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойде времето да бъде създадена държава на Кюрдите. Това е неизбежно.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карим от Бежанския ЛАГЕР в България - ''Моля ви искам да спя с Мария само за една нош''
96
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПКК - КЮРДСКА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ
95
2
 
20
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Не се учудвам че така ще кажат. Интересното е, че такива взривове стават когато на Ердоган му стане напечено. Много навреме му идват. ПКК трябва да са луди да правят атентати в момент, в който цял свят си променя коренно отношението към кюрдите и въпроса за кюрдска държава. Всъщност само Ердоган има полза от такива атентати. Интересно какво ще кажат ПКК, дали ще поемат отговорност.
94
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До велик Патриот НЯМАШ си и Идея руснако Колко си ПРАВ Димитър Общи роден в КОСОВО с родители тати черногорец и мама албанка НЕ е като да не е вземал пари за агентурна работа от руското разузнаване Тия неща Дори Левски ги е Писал нищо чудно дори руснаците да са го предали на Турците ПОНЕЖЕ Апостола хич не харесва руската деспотия по това време да не говорим че и директно ликвидира няколко души руски поданици в БРЦК- Със собствени сили байно защото който ни освободи той ще ни ПОРОБИ- Левски
93
1
 
4
 
! Отговори
Drugo mnenie... преди 8 години
Дык шайтанов в Сирии поприжали, они и полезли спасаться в туретчину. А талант не пропьешь. Наши руки не для скуки. Опять же месть военным, что никак не начнут и намек пора: #эрдоганвведивойска, а то секир-башка делай мало-мало моя твоя будет.
92
0
 
8
 
! Отговори
BABY преди 8 години
Мария след малко да си на точното място , нали знаеш пак да ти кажа Бежански лагер Казичене , момчета те очакват да те опипват навсякаде по цялото тяло
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO I ZAVZEMANETO NA RADEZKI E TERORISTICEN AKT PO VREME NA OSMANSKOTO PRISASTVIE V BALGARIA.
90
1
 
5
 
! Отговори
Дезинформация преди 8 години
Днес бг, дали ще пишете след атаки в Европа, например "Франция обвини арабите/тунизийците" и тн? Всички замесени в бомби, атаки и тн ,са терористи независимо от етноса/народността. Наричайте ги с истинските имена.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите -чингенетата са виновни няма кой друг
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОГОДБА КЛОДИУСПОПОВ 1941 Тайно споразумение между България и Германия относно правата на Германия в присъединените към България територии Вардарска Македония и Беломорието. Подписано на 24 апр. от българския министър на външните работи Ив. Попов и германския пратеник К. Клодиус. Според споразумението Германия получава неограничено право да експлоатира природните суровини в заетите от България територии, запазва извършените конфискации, превръща в своя собственост залежите от хром край Скопие, има право да изнася за Райха руди и др. материали. България от своя страна се задължава да по
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се спре естественият порив към свободата, е също толкова безмислено, колкото да опитваш да спреш засилена влакова композиция. Независим и свободен Кюрдистан ще има и това е неизбежно. Това е предопределено от съдбата. А Турция ще остане в сенките на историята като поробител на нации, причинител на геноцид, и разсадник на омраза и гнет.
86
15
 
6
 
! Отговори
велик Патриот преди 8 години
Бандата на Димитър Общи и бандата Кюрди са едни и същи престъпници
85
12
 
7
 
! Отговори
велик Патриот преди 8 години
Дал Господ и някой Атентат в България
84
13
 
9
 
! Отговори
Atilla преди 8 години
Da mu misli Bulgaria. 500 000 izselnitsi s Bg pasporti she se vurnat v Bulgaria, a podir teh oshte tolkova tehni deca i rodnini...i posle Sled 5 godini DPS che upravlqva Bulgaria..... Bulgarite shte gi izselim ot Bg i posle Bulgaristan shte stane Turkistan :)))) Nai posle.